Severinul s-a dezlănțuit după pauză!

22 Apr. 2012, 10:38 Campionat

Dacă în tur Alba le-a administrat severinenilor un sec 3-0 pe malul Dunării, echipa lui Bondrea și-a luat sâmbătă revanșa și continuă cursa pentru promovarea în Liga I.

Oltenii s-au impus cu 4-1, în „Cetate”, la capătul unui meci în care prima repriză a fost dominată autoritar de albaiulieni, aceștia irosind ocazii bune prin M. Petrescu, D. Militaru sau Cl. Oară! Oaspeții s-au trezit brusc după pauză, deschizând scorul la prima situație clară. După un corner executat de Olah, portughezul Moutinho (58) a reluat cu capul din careu. Bălace (73) – șut de la 30 de metri deviat, ce l-a prins nepregătit pe Lasc, respectiv Vancea (75), scăpat singur au dus scorul la un umilitor 0-3! I. Șerban (77) reușește golul de onoare cu un șut din 8 metri, dar scorul final a fost stabilit de Dandea (79).

Gherman: „Am luat goluri stupide!”

Uniriștii au resimțit din plin lipsa „căpitanului” Pascal, lucru recunoscut la finalul jocului de antrenorul Stelian Gherman: „Am primit cel puțin două goluri ușoare, a contat foarte mult în economia jocului lipsa lui Pascal, ce dădea multă siguranță”.

Tehnicianul Unirii a comentat eșecul usturător încasat de Alba. „E o diferență exagerată, comparativ cu prima repriză. Nu caut scuze, pentru că și acești jucători fac parte din lotul Unirii. Am fost nevoit să fac improvizații, plus că Pleniceanu, Oara, N. Olteanu, Pecarov au intrat accidentați. E inadmisibilă această cădere de la o repriză la alta. Am luat două goluri stupide, urâte, ce ne-au dat peste cap. Vom avea dificultăți evidente și în jocurile viitoare. Deschiderea scorului a turnat plumb în picioarele jucătorilor noștri”, a mai declarat Gherman.

La rândul său antrenorul Severinului, Marian Bondrea, a declarat: „Am venit cu gândul de a învinge, știam că nu va fi ușor. Prima repriză a aparținut gazdelor ca număr de ocazii, majoritatea după faze fixe. Victoria este meritată, am fost superiori ca și posesie, mai ales în actul secund. Lupta este foarte foarte strânsă pentru această obsesie a locului trei”.

Fără victorie de cinci jocuri, Alba ocupă locul 9 în Seria a II-a, cu 28 de puncte, iar etapa următoare va juca în deplasare la UT Arad (miercuri, ora 17.00).

FC UNIREA ALBA IULIA – GAZ METAN SEVERIN 1-4 (0-0)
I. Șerban (78) / Moutinho (59), Bălace (72), Vancea (74), Dandea (79)

Lasc – Schuller, Bumbac, I. Șerban, Bucurică (cpt.) – N. Oltean (62, Pecarov), D. Militaru, Pleniceanu, Negură (62, M. Oprea) – Cl. Oara, M. Petrescu (82, V. Florea). Antrenor: Stelian Gherman

Ștețca – Mirescu, Bălău (cpt.), Dandea, Al. Giurgiu – Neacșa (90+1, Abba), Olah, Bălace, Al. Zaharia – Moutinho (83, D. Ignat), Vancea (87, Al. Marin). Antrenor Marian Bondrea

*Arbitri: D. Dreve (Cluj) – Monica Rigo (Cluj) și Andra Hiticaș (Bistrița).

Articol scris de Lucian DANCIU
Foto: Cosmin NISTOR

22 Apr. 2012, 10:38 Campionat
Pe aceeași temă