Severinenii au bifat a treia victorie consecutivă

28 Nov. 2011, 16:26 Campionat

Deși Juventus București a avut două penaltiuri în prima repriză, Gaz Metan s-a impus cu 2-1 (2-0) și, avantajată de jocul rezultatelor din ultima etapă a turului, a urcat de pe locul 8 până pe 4 în clasament. Echipa severineană a deschis scorul în minutul 16, când Vancea l-a învins pe portarul Anghelache, cu un șut la colțul lung.

Peste cinci minute, Marin a fost faultat în careu de Irimescu, dar Zaharia nu l-a putut păcăli pe Ștețca, de la punctul cu var. În minutul 31 și Rusu a fost sancționat, pentru o intrare imprudentă, dar Ștețca a apărat al doilea penalti, executat de data aceasta de Bănuță. Contrar cursului jocului, Gaz Metan Severin s-a distanțat la 2-0, prin același Vancea, care a profitat de o greșeală a defensivei bucureștene. Gazdele au dominat jocul și în partea secundă, însă doar Marin a reușit să puncteze, în minutul 83, cu un șut plasat.

Bondrea, cu punctaj maxim la Gaz

Deoarece nu a semnat contractul cu Gaz metan Severin, antrenorul Marian Bondrea a urmărit și acest meci tribună și crede că echipa sa a meritat victoria.

„Sunt mulțumit în primul rând de rezultat. Ni-l doream, îl așteptam și s-a concretizat până la urmă. Meciul a avut două reprize ușor opuse. În prima parte, noi am dominat în totalitate, în planul organizării. Am avut două goluri și încă două șanse, care ne puteau asigura un scor liniștitor la pauză. În repriza secundă s-a pus un vânt infernal, care a avantajat echipa gazdă. Vântul cred că l-a derutat ușor și pe arbitru, care ne-a sancționat cu foarte multe lovituri libere, periculoase, dar băieții au rezistat eroic. S-au arătat trei minute de prelungiri, care au durat de fapt cinci și jumătate. A fost un gol întâmplător al gazdelor. Ștețca a respins dintre trei – patru adversari, a căzut, iar bucureștenii au dat gol. Cred că se putea da și fault la portar la acea fază. Oricum, Mihai și-a făcut datoria, ținând cont că a apărat două penaltiuri. Au mai fost și greșeli în jocul nostru. Suntem încă o echipă în formare, care se caută. Gazdele ne-au dominat în partea secundă și poate meritau mai mult. Chiar mi-a plăcut echipa din București. Are trei jucători tineri, interesanți pentru viitor. Important e că am obținut victoria”, a precizat Bondrea.

Bondrea vrea două amicale

Tehnicianul craiovean n-a putut alinia cea mai bună formulă în meciul din capitală. „Am avut și probleme de lot. Moutinho și Mitic erau suspendați, Bălău nu era refăcut complet, iar Boroiban a părăsit echipa numai din motive de el știute”, a dezvăluit Bondrea.

Acesta și-a chemat elevii marți la antrenament și își dorește ca Gaz Metan să dispute spre sfârșitul săptămânii două amicale. Antrenorul de 61 de ani vrea să-și facă o ultimă impresie despre lotul actual și să poată întocmi lista cu jucătorii la care va renunța.

În funcție de discuțiile finale pe care le va purta cu oficialii severineni, Bondrea va anunța săptămâna viitoare dacă va și semna contractul cu Gaz Metan.

articol de Mircea OGLINDOIU
foto de Florin ALBOIU

28 Nov. 2011, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă