Set și meci!

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 15:49 Campionat
Set și meci!

Doar două-trei sute de spectatori au venit sâmbătă să vadă meciul dintre Delta Tulcea și Sportul Studențesc, altfel spus o confruntare între o pretendentă (încă) la promovare și o candidată, culmea, la retrogradare ajunsă în această situație după „revoluția” studenților de la echipa bucureșteană, acum nevoită să joace numai cu liceeni. Probabil doar atâți oameni din Tulcea mai cred în promovarea Deltei dacă nu cumva mai mult de jumătate dintre ei au venit la stadion că n-aveau altceva mai bun de făcut. Oricum, de doar șapte minute au avut nevoie tulcenii pentru a înscrie prin Sin (șut plasat din careu) la capătul unei acțiuni de atac purtate pe dreapta de Florea. Ce a urmat a fost un joc de-a șoarecele și pisica. Liceenii de la Sportul n-au vrut în ruptul capului să iasă la joc și au preferat să se apere chiar și supranumeric pe două linii. Golul doi a picat greu deși ocazii au fost. L-a înscris Nanu ca în curtea școlii cu un șut din 12 metri pe colțul lung.

Cum 2-0 se spune că e un scor periculos, elevii lui Lincar au vrut să scape repede de emoții și în zece minute au înscris de trei ori, prin Florea (min. 52 și 62 din penalty – FOTO) și Dragu (min. 55). Dragu avea să închidă și tabela în min. 70 când a punctat pentru 6-0 cu un șut plasat pe colțul lung.

Victorie la scor de tenis pentru tulceni care au transpirat pentru cele trei puncte (mai mult din cauza căldurii, nu că ar fi alergat prea mult) ce s-ar putea dovedi total inutile dacă Delta nu câștigă săptămâna viitoare la Otopeni, un meci cu adevărat decisiv și care încă îi păstrează pe tulceni – matematic – în lupta pentru ocuparea locului doi în clasament.

La conferința de presă de după meci, antrenorul oaspeților, Cătălin Mulțescu, a declarat că „Tulcea are de ani de zile cea mai bună echipă din serie, dar nu promovează niciodată”, anticipând poate deznodământul unui alt sezon dezamăgitor pentru Delta în care obiectivul tradițional – EVITAREA PROMOVĂ‚RII- este aproape îndeplinit.

Declarație Mulțescu (click pentru a asculta)

De la conferința de presă a lipsit, surprinzător, Erik Lincar, cel care se temea cel mai mult de meciul cu Sportul.  Oricum, prin declarația sa de după meciul pierdut la Năvodari, („Știam la ce mă înham atunci când am venit la Tulcea. Nu cred că mai avem șanse la promovare, dar mergem mai departe, poate la anul”), antrenorul Erik Lincar a spus cam tot ce avea de spus despre echipa în care primarul Tulcei, Constantin Hogea, nu mai este dispus să investească. „Am spus-o și cu alte ocazii și o repet și acum: dacă vom continua să băltim în Liga a II-a, Primăria Tulcea nu mai este dispusă să aloce bani pentru acest club care va trebui să caute în altă parte finanțare. În ceea ce privește angajamentul financiar pentru acest an îl vom respecta până la capăt ca și parteneriatul cu Federația Română de Fotbal prin care se va reface suprafața de joc. Mai mult, planul de investiții pentru modernizarea stadionului, care este al municipiului, merge înainte și chiar dacă nu va fi Național Arena va fi un stadion de care tulcenii, îi asigur de asta, vor fi mândri”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Următorul meci al tulcenilor este sâmbătă la Otopeni contra unei echipe angrenată și ea în lupta pentru promovare dar cu ultima șansă, meciul de la distanță dintre Săgeata Năvodari și CF Brăila fiind la acest moment cel mai atractiv în ceea ce privește lupta pentru locul doi în clasament.

Sursa: Tulcea Sport

Marius ANGHEL 13 May. 2013, 15:49 Campionat
Pe aceeași temă