Andrei Lungu, fost component al ”găștii nebune” din Regie, ultima dată la FC Hermannstadt, a decis să-și încheie cariera de fotbalist, la 33 de ani

Andrei PREOTU 21 Apr. 2022, 15:41 Liga 2

Andrei Lungu a decis să spună adio carierei de fotbalist, la vârsta de 33 de ani.

Fost mijlocaș la Sportul Studențesc, în perioada în care ”studenții” jucau în Liga 1, Lungu a evoluat ultima oară pentru FC Hermannstadt, în actualul sezon de Lga 2, de care s-a despărțit în iarnă.

Andrei Lungu a decis să-și încheie cariera de fotbalist

Născut la Pitești, Andrei Lungu a trecut printr-un adevărat calvar atunci când a jucat pentru echipa patronată de Vasile Șiman.

”Nu avem apă, nu avem căldură, iar în sala de forță sunt toate mirosurile de pe pământ. Vin din Colentina, fac antrenament în Regie și plec acasă cu hainele transpirate. Și în campionat a fost la fel. După antrenamente, mergeam să facem duș la un hotel în spatele complexului Orhideea. Intram câte cinci la duș, ca să nu consumăm multă apă”, spunea fostul fotbalist, în 2013.

În sezonul 2011/2012 evolua în 30 de meciuri, 28 ca titular, pentru Sportul Studențesc în Liga 1, campionat în care echipa sa termina pe locul 17 din 18 și retrograda. Marca și cinci goluri, cele mai multe înscrise de el într-un sezon.

În Liga 1 a mai jucat pentru ”U” Cluj, FC Voluntari și Juventus București.

Lungu a evoluat ultima dată la FC Hermannstadt, în Liga 2

Măcinat de accidentări, Andrei Lungu a decis să se retragă din fotbal: ultimul meci oficial l-a jucat anul trecut, în septembrie, într-un joc pe care FC Hermannstadt l-a câștigat la Slobozia, scor 1-0 cu Unirea, când s-a accidentat în minutul 4. Până atunci evoluase și în precedentele șapte meciuri ale sibienilor în startul sezonului de Liga 2.

Înainte să semneze cu FC Hermannstadt, în vara trecută, Lungu două sezoane și jumătate la Metaloglobus București, tot în Liga 2.

Lansat de Sportul în fotbalul mare, Lungu a ajuns să joace și în Germania, la Energie Cottbus (sezonul 2015/2016 de liga trei), club pentru care au evoluat mulți jucători români după Revoluție. A avut și trei experiențe în liga a doua din Israel, o dată la Hapoel Petah Tikva (2015/2016) și de două ori la Hapoel Ramat HaSharon (2016/2017 și 2017/2018).

”Când ne mai dădea Șiman sume mici, câteva milioane de lei, semnam niște dispoziții de plată nedatate. Iar el punea ce dată voia, ulterior. Dacă refuzam să semnăm nu mai primeam nici acei câțiva lei. Când am venit la Sportul, Șiman a spus că-mi dă și bani pentru locuință, dar eu plăteam din propriul buzunar 250 de euro pe lună. Când îmi dădea bani de chirie, scria în acte că de fapt mi-a virat salariul”, spunea Lungu în urmă cu aproape zece ani.

  • 2015 este anul în care Andrei Lungu a prins finala Cupei României, în tricoul Universității Cluj

În cariera sa, Andrei Lungu a evoluat pentru Sportul Studențesc, Universitatea Cluj, Hapoel Petah Tikva (Israel), Energie Cottbus (Germania), FC Voluntari, Hapoel Ramat HaSharon (Israel, de două ori), Juventus București, Chindia Târgoviște, Metaloglobus București și FC Hermannstadt.

 

 

Andrei PREOTU 21 Apr. 2022, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă