Sepsi ține steagul sus! Covăsnenii câștigă la Suceava după un meci în care gazdele au uitat de probleme financiare

Sepsi ține steagul sus!** Covăsnenii câștigă la Suceava după un meci în care gazdele au uitat de probleme financiare

Bătălia pentru Liga 1 „aprinde” un sezon de ligă secundă, în care s-a vorbit mai mult de probleme financiare și echipe dispărute. Sepsi – UTA – Mioveni este lupta care atrage atenția. La final, una dintre cele trei va plânge, una va avea un baraj aproape imposibil, iar una va sărbători.

Sepsi Sfântul Gheorghe, prezența surpriză din lupta la promovare, speră să fie ea cea care va celebra, iar pentru asta avea nevoie de succes în deplasarea de la Suceava. O luptă între David și Goliat, dacă luăm în calcul doar criteriul financiar, pentru că ce se întâmplă la Foresta ține mai mult de amatorism. O echipă de care federația ajuns să se roage să facă o deplasare și să-i asigure masa și cazarea, o echipă cu jucători neplătiți cu lunile, o echipă care a ajuns să se laude înaintea jocului cu Sepsi că a făcut patru antrenamente în săptămâna premergătoare meciului… Într-un fotbal profesionist!

Diferența de organizare și obiectiv dintre cele două s-a văzut în atitudinea jucătorilor încă din startul meciului de sâmbătă de la Suceava. Sepsi a fost echipa stăpână pe ea, a construit cu calm și i-a ținut pe suceveni departe de propria poartă. În acest context, ocaziile au apărut nu foarte des, dar foarte periculos. Huiban putea deschide scorul din minutul 5, dar Hînțăscu s-a opus, pentru ca golgheterul Hadnagy (18) să liniștească secuii, cu un gol din fața porții goale, după ce mingea a circulat pe traseul Greu – Huiban.

Era rezultatul dorit de Sepsi, diferența era clară, dar echipa din Sfântul Gheorghe a greșit tactica, când a încercat să se concentreze pe posesie și să nu mai forțeze poarta. Foresta, echipa care nu periclitase cu nimic poarta lui Niczuly timp de 40 de minute, a devenit periculoasă, iar Rusu a egalat, din centrarea lui Grumezescu (42).

La 1-1, cei de la Sepsi se gândeau deja la posibila premiere a sucevenilor, din partea rivalilor de la UTA, dar reacția jucătorilor a fost de echipă mare. Sepsi a făcut imediat 2-1, la prima ocazie de după golul primit. Corner Minciună, recentrare Damian și Ursu (45) deviază în poartă.

Repriza secundă a început spectaculos. Vraciu (46) putea face 2-2, Hadnagy (47) a pus mingea pe bara transversală, iar Cerlincă l-a „rupt” în careu pe Minciună. S-a dictat penalty și Issa (53) a făcut 3-1 și a adus liniștea pentru Sepsi. Însă o fază de cascadorii râsului a readus Foresta în joc. Rusu a preluat la 16 metri și a tras tare pe centru, mingea l-a lovit pe Răduțoiu și s-a dus pe poartă, acolo unde Niczuly (70) a vrut să prindă, însă mingea învârtită s-a dus în sus și apoi a scăpat-o în plasă.

Cu sucevenii puși să dea lovitura în ultimele minute, toți avansând în careul oaspeților la o serie consecutivă de cornere, Vlad Bujor (90+4) a scăpat pe contraatac și după o cursă de 50 de metri a marcat pentru 4-2 și a stabilit scorul final.

Cu acest succes, Sepsi a acumulat 64 de puncte, cu două mai mult decât UTA, și a urcat pe locul 2, promovabil direct, în timp ce „Bătrânei Doamne” i-a crescut tensiunea înaintea meciului de duminică, de la ora 19:00, de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu ASU Politehnica, în derby-ul Vestului. Covăsnenii așteaptă un pas greșit al arădenilor și chiar dacă nu se va întâmpla, au avantajul unui meci în minus disputat.

FORESTA SUCEAVA – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE    2-4
Bogdan Rusu 42′, Roland Niczuly 70′ – autogol / Attila Hadnagy 18′, Ionuț Ursu 45′, Issa Thiaw 53′ – penalty, Vlad Bujor 90+4′

Hînțăscu – A. Mutu (Aeroaiei 56′), D. Lung (cpt.), Masella, Drugă – Cerlincă, Dumitriu (Dănilă 20′), Vl. Stănescu, Căinari (Grumezescu 32′) – Vraciu, Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Niga – Alin Florescu, C. Buziuc, Coroamă
Antrenor: Marius Lup

Niczuly – Răduțoiu, I. Ursu, Rz. Damian, Dumbravă – Minciună, M. Burlacu – Huiban (Mitra 89′), Issa, Greu (Jakab 56′) – Hadnagy (cpt.)(Bujor 71′)
Rezerve neutilizate: Fejer – Vl. Olteanu, D. Ene, S. Iovu
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici 3; Asistenți: Cosmin Vătămanu 3 și Mihăiță Necula 3 (toți din București); Jucătorul meciului: Dragoș Huiban 4.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
foto: Arpad PAL
 

Pe aceeași temă