Sepsi a fost aproape să dea lovitura cu UTA și să se distanțeze pe locul 2. Suciu: „Penalty-ul ratat a fost un moment psihologic”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2017, 12:53 Campionat

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a ratat, sâmbătă, ocazia de a se desprinde – poate – decisiv de UTA Bătrâna Doamnă în lupta pentru promovarea directă, cedând cu 1-2 meciul de la Șiria. Formația pregătită de Valentin Suciu a trecut peste șocul primirii atât de repede a golului marcat de Alin Gligor, dar a ratat șansa de a trece în avantaj la penalty-ul ratat de golgheterul Attila Hadnagy.

În partea secundă, formația covăsnană nu a mai avut consistența jocului etalat în prima parte și a primit și golul descătușării arădene. „Am pregătit bine acest joc, dar, din păcate, ne-au costat greșelile individuale din apărare. Am jucat mai bine decât în partidele cu Juventus sau Călărașiul, dar nu ne-a ieșit nici de această dată rezultatul. Meciul a fost bun, cu ritm de ambele părți, se poate spune că a fost un derby. Din păcate, penalty-ul ratat a fost un moment psihologic, dar astfel de momente se întâmplă în fotbal. O felicit pe UTA pentru victorie, dar mergem înainte cu capul sus, ne pregătim pentru următarea partidă”, a declarat antrenorul celor de la Sepsi la finalul disputei de la Șiria.

Chiar dacă este nou promovată în Liga a 2-a, formația din Sfântul Gheorghe păstrează șanse bune la promovare chiar și după eșecul de sâmbătă. „Ar fi un lucru unic dacă am promova, chiar dacă nu acesta a fost obiectivul din startul campionatului. Suntem acolo, clasamentul ne ajută, dar mai sunt multe jocuri grele și vom vedea la final unde ne vom clasa. Noi ne dorim să câștigăm fiecare partidă în parte, astăzi nu am reușit, dar la final vedem unde ne vom clasa. De dorit e clar că toată lumea își dorește promovarea. Aș fi ipocrit să spun că nu vrem. Nu ne dăm la o parte, nu e fair-play să facem așa ceva. Ne dorim promovarea, mai ales că locul din clasament arată acest lucru. Dacă, însă, ajungem în baraj, va fi foarte greu, diferența dintre primele două ligi e foarte mare și, din păcate, mergem tot în jos. În play-out-ul primei ligi sunt meciuri cu un nivel mai scăzut, dar tot echipele tot sunt peste cele din Liga 2-a”, a mai explicat Suciu.

Înfrângerea celor de la Sepsi poate fi pusă și pe seama formei slabe arătate de Hadnagy, care pe lângă penalty-ul ratat nu și-a creat alte ocazii de a marca. „Nu cred că suntem dependenți de forma lui, avem și alți marcatori care în tur au punctat. Acum, însă, am avut și suspendați, dar și accidentați. Oricum, avem un lot numeric valoros și ne vom lupta până la final.  Eu aștept și alți jucători să iasă în față, să puncteze, dar depinde doar de ei”, a adăugat antrenorul celor de la Sepsi.

În fine, echipa de pe locul 2 a fost însoțită la Arad de o galerie formată din aproximativ 50 de suporteri care și-au încurajat favoriții în limba maghiară. „Ambele galerii s-au ridicat la nivelul jocului, așa ar trebui să fie la fiecare partidă, pentru că până la urmă fotbalul este pentru suporteri. A fost o atmosferă frumoasă aici, civilizată, galeria noastră mereu ne însoțește în deplasări și e formată din mulți suporteri. Le mulțumim pentru susținere, chiar dacă nu ne-am ridicat nici acum la nivelul lor, la fel ca în meciurile cu Juventus sau Călărași. Sigur, galeria scandează în maghiară, dar și în Franța se cântă în franceză și sunt jucători care nu cunosc limba. Sunt jucători profesioniști, care înțeleg mesajul transmis, este un imbold pentru ei, îi împing de la spate prin aceste încurajări. Suporterii susțin formația, nu jucătorii specific”, a încheiat tehnicianul viceliderului.

CITEȘTE și: Issa: „Eu îmi dau sufletul pe teren indiferent de adversarul pe care-l întâlnesc”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 18 Apr. 2017, 12:53 Campionat
Pe aceeași temă