Semne de normalitate în Calea Aurel Vlaicu: intră Meszar, iese Micșa?

Mihai Andries 10 Dec. 2013, 09:00 Campionat
Semne de normalitate** în Calea Aurel Vlaicu: intră Meszar, iese Micșa?

La inițiativa lui Dorin Stana și Dan Proca, administratorul judiciar al FC UTA SA a convocat o ședință a Comitetului Creditorilor pentru ziua de miercuri, la ora 17. Întrunirea are pe ordinea de zi două puncte mari și late, respectiv numirea unui președinte al Comitetului Creditorilor, respectiv punerea în discuție a retragerii dreptului de administrare deținut de Dorin Micșa.

De la bun început, trebuie spus că totul se va decide prin vot. Cei care vor ridica mâna sunt: reprezentantul Finanțelor (probabil juristul Călin Mitran), cel al angajaților, Dorin Stana, cel al clubului Atletico, Alexandru Meszar, Adrian Marțian și Dan Proca, cu observația simplă că, cel puțin teoretic, Marțian e minoritar când vine vorba de direcția pe care ar trebui s-o apuce gruparea emblemă a Aradului. În principiu, majoritatea membrilor Comitetului Creditorilor îl vor numi președinte pe Alexandru Meszar, nimeni altul decât cel care a câștigat în numele UTA-ei ultimele proiecte de finanțare la Consiliul Local Municipal, Consiliul Județean și Universitatea de Vest Vasile Goldiș. Acest lucru a fost posibil și datorită faptului că pe vremea când Meszar deținea funcția de director executiv la gruparea „textilistă” a fost obținut ultimul certificat fiscal curat, adică „zero” datorii la Stat.

Și în privința administratorului special lucrurile par pecetluite. Fiindcă Dorin Micșa a apucat căi greșite, acționând împotriva intereselor majorității utiștilor, el urmează a fi decăzut din drepturi. Procedura spune că ulterior, atribuțiile administratorului special vor fi date administratorului judiciar.

Deciziile ce urmează a fi luate în Comitetul Director vor fi parafate chiar joi, 12 decembrie, de judecătorul sindic, care mai are de luat și alte hotărâri ce o privesc pe UTA. În primul rând, vor fi judecate contestația Finanțelor, a lui Dorin Stana și cea a lui Adrian Marțian pentru sumele cu care au fost înregistrați inițial în tabelul creditorilor, dar va fi discutat și litigiul dintre Eugen Trică și conducerea clubului în jurul așa-zisei demiteri de acum o lună de zile.

Așadar, teoretic, Marțian ar avea din nou treabă în orașul nostru, pe care-l ocolește cu bună știință de pe 20 noiembrie. Dejeanul venise la precedenta ședință a Comitetului Creditorilor înconjurat de bodyguarzii unei firme de pază din Satu Mare, știind că nu va fi primit cu simpatie de suporterii arădeni după ce i-a făcut drogați și a declarat că va muta echipa în alt oraș. Între timp, a mai făcut și alte afirmații fantasmagorice, care – însă – nu mai au nicio greutate atâta timp cât „prietenul lui Mutu” a rămas un simplu creditor minoritar.

Sursa: SportArad

Mihai Andries 10 Dec. 2013, 09:00 Campionat
Pe aceeași temă