Selymes atacă promovarea

14 Aug. 2009, 11:16 Campionat
Selymes** atacă promovarea

Negocierile dintre fostul internațional și patronul Vasile Șiman nu au durat mult. Marți seară, Selymes a venit la București pentru demararea discuțiilor, iar miercuri era deja pe banca tehnică a „studenților“ în amicalul cu Unirea Urziceni.

 

Ce v-a determinat să alegeți Sportul Studențesc?
În primul rând, faptul că Sportul e o echipă bună, cu care poți să promovezi și la care poți lucra în liniște.

 

Domnul Șiman v-a convins repede să acceptați această provocare?
Nu i-a luat mult să mă convingă. Vreau să muncesc, sunt dornic să fac performanță și cred că Sportul este un club unde se pot obține rezultate bune.

 

La primul meci ați înfruntat un fost coleg la națională. Cum a fost revederea cu Dan Petrescu?
Păi cum să fie? Întotdeauna e o plăcere să revezi un coleg, un prieten. Ar trebui să ne întâlnim mai des.

 

Cum vi s-au părut, la primul contact, noii dumneavoastră elevi?
A fost primul meci, pierdut cu 4-0. Avem mult de muncit, e o provocare. Trebuie să promovăm, avem un lot bunicel, dar cu mentalitatea stăm foarte, foarte prost. Toți jucătorii trebuie să înțeleagă că așa nu se poate continua. Pot să spun că voi încerca foarte repede să produc o schimbare de mentalitate. Pentru că aici suferă Sportul. Ați văzut și campionatul trecut, din această cauză a ajuns pe locul 10. Ceva nu e în regulă. Deci, cât mai repede vreau să schimbăm mentalitatea, iar cu muncă multă, cu dăruire, cu concentrare și respect pentru toată lumea putem să ne îndeplinim obiectivul. Fără muncă nu se poate. Fotbalistul e mai șmecheraș, ca să faci treabă cu el trebuie să îl ții mai din scurt.

 

Credeți că veți promova la finalul acestui sezon?
Eu sper că da, dar pentru aceasta, repet, jucătorii trebuie să  își schimbe mentalitatea. Au văzut și ei, doi ani la rând, nu contează că sunt la Sportul și sunt nu știu ce jucători veniți din Liga I. Dacă nu muncești, nu joci, n-ai cum să ajungi unde ți-ai propus.

 

Varga și Bălan, foarte probabil, vor părăsi echipa. Are Sportul resurse să promoveze fără ei?
Nu știu cât timp o să am cu cei doi, dacă o să am. Sunt fotbaliști foarte buni, dar mai am în echipă câțiva jucători foarte talentați. Nu știu să vă spun mai multe acum, încă nu am discutat cu domnul Șiman despre lot, dar în zilele următoare vom clarifica situația, cine rămâne și cine pleacă, pentru a ști cu cine vom aborda noul sezon.


"Ceva nu e în regulă. Cât mai repede vreau să schimbăm mentalitatea, iar cu muncă multă, cu dăruire, cu concentrare putem să ne îndeplinim obiectivul"

Tibor Selymes, antrenor Sportul Studențesc

 

articol scris de Florin Alboiu

14 Aug. 2009, 11:16 Campionat
Pe aceeași temă