Șeicul din Yemen merge la ProRapid pentru a cunoaște jucătorii Rapidului. Dar, până atunci, clubul i-a plătit 9.000 de lei pentru un zbor cu elicopterul

Mihai Andries 09 May. 2014, 09:27 Campionat

UPDATE: Până ca afacerea să se materializeze, echipa din Giulești a fost pusă la cheltuieli pentru Șeic. Conform DigiSport, clubul Rapid a decontat un zbor cu elicopterul pentru patru persoane pe ruta București – Zimnicea și retur, cheltuielile ridicându-se la peste 9.000 de lei. Deplasarea a fost în interes de afaceri personale pentru Șeicul venit din Orientul Mijlociu. Acesta s-a întâlnit cu patronul Astrei, Ioan Niculae, pentru a cumpăra de la el o cantitate mare de cereale.

Așadar cumpărarea Rapidului ar fi de fapt o chestie de ordin secundar, principalul obiectiv al vizitei în România fiind afacerile agricole. Gestul patronului de la Rapid ar putea genera nemulțumire în rândul fanilor giuleșteni, știindu-se situație extrem de delicată prin care trece echipa, cu jucători ce abia mai primesc câte un ban

 


Adrian Zamfir negociază în aceste zile cu un Șeic din Yemen posibilitatea de vânzare a clubului Rapid. Este vorba de Husein Abdulah Husein al-Ahmar este al patrulea fiul al fostului rege al Yemenului, Abdulah al-Ahmar.

Familia Al-Ahmar este una dintre cele mai influente dinastii din zona Golfului Persic. În decursul timpului, familia Al-Ahmar a controlat situația politică din Yemen, țară în care au existat lupte interne între diferite grupări. De altfel, familia omului de afaceri este una dintre cele mai bogate și influente din zonă, în ultimii ani fiind implicată în tranzacții financiare foarte importante.

Pe lângă fotbal, Husein Abdulah Husein al-Ahmar a venit în România pentru investi masiv în agricultură, vizita pe care arabul o face în aceste zile la București venind după ce Adrian Zamfir a mers zilele trecute la Dubai pentru a negocia cu partenerul său de afaceri.

Vineri se va întâlni cu echipa la Pro Rapid

Șeicul din Yemen vrea să-i cunoască pe elevii lui Viorel Moldovan, iar în acest sens, vineri, va fi prezent la Pro Rapid. În plus, omul de afaceri arab dorește să asiste la un meci al giuleștenilor, iar sâmbătă va veni în Giulești la partida cu Unirea Slobozia (sâmbătă, ora 16.00 TVR 3).

Articol și foto de Victor STOICESCU

Mihai Andries 09 May. 2014, 09:27 Campionat
Pe aceeași temă