Se surpă faleza promovării

06 May. 2012, 16:27 Campionat

Trupa lui Constantin Gache a jucat o repriză și a făcut plajă în cealaltă, primind o bătaie soră cu riscul de a nu mai prinde locurile care duc în Liga I * La meciul de la Galați au fost prezenți și reprezentanții lui CSMS Iași, Florin Prunea și Gică Mihali

Delta a început etapa a XXV-a pe primul loc, cu șanse mari de a se impune la Galați, și a încheiat-o pe poziția a doua, la egalitate cu locul trei de pe care rânjește tot mai tare Iașiul lui Prunea. Și cine s-ar fi gândit că tulcenii și-au adus și șezlongurile la Mila 80 a Dunării, când au faleză și acasă? Golul lui Henry, din minutul 3, i-a liniștit pe pariori: o „coasă” din 6 metri după o centrare din stânga a lui Tobă. Același Henry, după o cursă de 25 de metri, a ratat desprinderea (20′), iar în chiar primele secunde de la reluare D. Florea II a arat 50 de metri cu mingea la picior, trimițând-o peste buturile lui Chirinciuc (46′).

Între timp însă, Eugen Baștină, mult mai tânărul tehnician al gazdelor, mutase decisiv. Îl trimisese în iarbă pe Vali Munteanu, atacantul-turbo care – în mod inexplicabil – fusese iarăși rezervă.

Aflat în pregătirea de iarnă cu campioana Oțelul, „Schijă” i-a înnebunit pe Marincău și Soporan, fundașii rapizi ca un octogenar ai vizitatorilor, gălățeanul întinzându-i ca pe mărgele la faza meciului. Era minutul 80 și Vali pleca din stânga într-o croazieră de neuitat: i-a trimis la țigări pe apărătorii Deltei, i-a pasat în centru lui Cârjan și stângul acestuia făcea 2-1 pe tabelă! Primul gol al gazdelor fusese reușit de Grosu, un lob cu ștaif de la 16 metri peste Stoicescu (51′).

Și ar mai fi ceva. Constantin Gache, celălalt „principal”, n-a avut nicio reacție la somnul fotbaliștilor săi, făcând prima și singura schimbare în minutul 85.

Prunea le-a ținut degetele cruciș tulcenilor

La meciul de la Galați au fost prezenți și doi dintre oficialii lui CSMS Iași, formație aflată în luptă directă cu Tulcea pentru promovare. Președintele executiv Florin Prunea și antrenorul secund Gică Mihali au trăit la intensitate maximă disputa, bucurându-se ca niște copii la golurile din repriza secundă ale Galațiului.

Spectatorii din jur au speculat faptul că ieșenii i-ar fi motivat suplimentar pe cei de la FCM Dunărea pentru acest succes, aspect negat de Prunea.

FCM DUNĂ‚REA GALAȚI – DELTA TULCEA 2-1 (0-1)
Etapa XXV-a a Ligii a II-a, Seria I
Stadionul Dunărea – 100 de spectatori
Au marcat: A. Grosu 51, Cârjan 80 / Henry 3

DUNĂ‚REA: Chirinciuc – D. Cristescu (76′ I. Enache), Căldăraru (68′ M. Marin), D. Florea I, D. Popescu – A. Grosu, N. Cucu, Eni, Al. Cristea – Cârjan, Chelaru (46′ V. Munteanu)
Antrenor: Eugen Baștină.

DELTA: Stoicescu – Cârjă, Soporan, Marincău, S. Cucu – Tobă, Ad. Ionescu (85′ B. Oprea) – Câju, Henry, Coconașu – D. Florea II.
Antrenor: Constantin Gache.

Arbitri: Cătălin Buși (Rm. Vâlcea) – Iulian Radu (București), Gabriel Stroe (Pitești).

Articol scris de Dănuț Lungu
Foto: Ionatan Țuțu

06 May. 2012, 16:27 Campionat
Pe aceeași temă