Se știu patru echipe retrogradate matematic din Liga 2. Înfrângerea cu Baloteștiul o duce pe Bucovina Pojorâta un eșalon mai jos

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 22:24 Campionat
Se știu patru echipe retrogradate matematic din Liga 2.** Înfrângerea cu Baloteștiul o duce pe Bucovina Pojorâta un eșalon mai jos

Bucovina Pojorâta a cedat, miercuri, cu scorul de 2-1, pe teren propriu, meciul cu CS Balotești, contând pentru etapa a 7-a a play-out-ului Ligii secunde, rezultat în urma căruia formația gazdă și-a compromis în totalitate șansele de salvare de la retrogradare.

Partida a început în nota de dominare a echipei pregătite de Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely, numai că oaspeții au izbutit să deschidă scorul prin Ioniță, în minutul 27, la prima lor acțiune de atac. Bucovina a continuat să conducă ostilitățile din teren, însă acțiunile ofensive ale bucovinenilor au fost lipsite de luciditate. Ba mai mult, ilfovenii au reușit să-și dubleze avantajul la jumătatea reprizei secunde prin Marciuc, care a reluat mingea cu capul în plasă, din 6 metri. Sucevenii au avut o tresărire de orgoliu în minutul 71, atunci când Buhăceanu a driblat doi adversari și l-a învins pe portarul oaspeților, Iordan, însă nu au mai avut forța să înscrie și golul egalizator.

O victorie importantă așadar pentru CS Balotești, care nu numai că o condamnă la retrogradare pe Bucovina Pojorâta, dar le îngreunează situația și celor de la Rapid Suceava în tentativa lor de menținere în eșalonul secund.

„Am dominat meciul, însă am avut în față o echipă experimentată, care din momentul în care a trecut în avantaj a știut cum să fragmenteze jocul și să uzeze de toate tertipurile pentru a-și atinge obiectivul. În condițiile în care n-am făcut un joc grozav, am comis și două greșeli grave pe faza de apărare. N-avem nicio scuză că n-am câștigat acest meci, pentru că am avut în față un adversar accesibil”, a declarat Dănuț Mândrilă, antrenorul principal al grupării din Pojorâta.

BUCOVINA POJORÂTA    1
CS BALOTEȘTI        2

Buhăcianu ’71 / P. Ioniță ’26, Marciuc ’67

R. Pop – Duțică (Vitu ’80), Andr. Răuță, Moisii, Juncănaru – Pîslaru (Acostăchioae ’54), V. Stănescu, Jugaru, Căinari (cpt.) – M. Coman, Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Puianu – Nuțescu, Țârțârău, R. Martin
Antrenor: Dănuț Mândrilă

Fulga (Al. Iordan ’46) – P. Ioniță (Fl. Niculae ’85), Stelitano, Antoche, M. Gojnea, Cl. Herea (D. Popa ’65), Bâtfoi, Marciuc, C-tin. Dedu, I. Sandu (cpt.), Flămânzeanu
Rezerve neutilizate: Fl. Matei, Ct. Păun, Andr. Pătrașcu, Mirescu
Antrenor: Cornel Nica

Stadion: Bucovina (Pojorâta); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florin Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Retrogradată matematic cu trei etape înainte de finalul sezonului

Cu această înfrângere, cumulată cu victoria Berceniului cu Rapid Suceava, Bucovina Pojorâta a retrogradat matematic în Liga 3 cu trei etape înainte de finalul sezonului în Liga 2. Între Bucovina și echipa ilfoveană sunt acum șapte puncte distanță, iar cum echipa ilfoveană are asigurate trei puncte, deoarece va câștiga la „masa verde” în fața Ceahlăului, formația din Pojorâta își ia astfel adio de la Liga 2 după doar un sezon.

Până acum, în play-out, din Liga 2 au retrogradat matematic Metalul Reșița, Ceahlăul Piatra Neamț, Unirea Tărlungeni și Bucovina Pojorâta.

Clasament play-out Seria I:

1.     Gloria Buzău     7     5     0     2     15-8     28 pct.
2.     CS Balotești     7     4     3     0     13-4     26    
3.     ACS Berceni     7     3     1     3     14-10     24   
4.     Rapid CFR Suceava     7     3     1     3     14-13     21  
5.     Bucovina Pojorâta     7     3     1     3     12-12     17   
6.     Ceahlăul Piatra Neamț     7     0     0     7     0-21     5

*locul 3 joacă un baraj de menținere cu cealaltă clasată pe locul 3 în play-out-ul Seriei a II-a
** locurile 4, 5 și 6 retrogradează în Liga 3

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 22:24 Campionat
Pe aceeași temă