„Se joacă doar că trebuie să se joace”. Sucevenii nu mai au motivație, băcăuanii au vrut să se răzbune

Marius ANGHEL 11 May. 2015, 14:49 Campionat

Rapid CFR Suceava continuă pasa neagră prin care trece în acest moment în Liga 2. Sâmbătă, jucătorii lui Bogdan Tudoreanu au înregistrat o nouă înfrângere, 1-3 cu SC Bacău, și au ajuns la opt eșecuri în ultimele nouă jocuri.

După ce au fost conduși printr-un gol dat de Neagu, sucevenii au avut forța să egaleze din penalty prin Sfrijan, iar până la pauză au menținut egalul. La reluarea jocului au primit două goluri de la Bogdan Rusu și au înregistrat a doua înfrângere consecutivă cu SC Bacău.

Bogdan Tudoreanu, antrenorul Rapidului, și-a găsit cu greu cuvintele la conferința de presă și a pus înfrângerea pe seama blocajului psihic în care se află jucătorii săi. „Mai mult nu putem. Jucătorii n-au prospețime, n-au nerv, n-au niciun fel de motivație, sunt blocați psihic, nu mai au încredere în ei, nu le iese practic nimic. Avem ocazii puține, în fața porții suntem lenți, iar fiecare joacă pentru el. Toată săptămâna am vorbit cu jucătorii, le-am zis >. În primul rând ei se fac de râs, ei intră în teren. Suntem într-o pasă proastă, dar am avut și ghinion, la bara lui Sfrijan puteam face 2-2. Cred că băcăuanii au câștigat meritat. Etapa trecută la Bacău am jucat mai bine decât astăzi (n. r. sâmbătă), a declarat, citat de gazetasv.ro, Tudoreanu, care crede că echipei îi va fi greu să mai prindă locul 3 până la finalul actualului sezon: „Îmi pare rău pentru modul în care ne-am prezentat în play-off. Va fi greu să mai terminăm pe locul 3. Sper totuși să reușim să mai câștigăm măcar un joc până la final, poate cel cu Academica pentru care lupta pentru promovare s-a încheiat”.

Popovici: „Le-am cerut să răzbunăm în vreun fel repriza a doua de la Bacău”

De partea cealaltă, SC Bacău s-a apropiat de suceveni în clasament la doar două puncte după aceste victorii și speră la o poziție mai bună. Cristi Popovici a declarat că jucătorii săi au câștigat pe merit la Suceava: „Prea multe nu sunt de spus despre acest joc. Eu cred că Bacău l-a dominat clar, din primul până în ultimul minut. Ne puteam distanța pe tabela încă din prima repriză, ținând cont de numărul de ocazii pe care le-am avut din poziții favorabile. Îmi felicit băieții. Le-am cerut să răzbunăm în vreun fel repriza a doua de la Bacău, când era să ne scufundăm într-o rușine după ce am fost egalați de la 3-0 la pauză. Ne bucurăm că am câștigat, deși acum nu mai există nicio miză pentru nicio echipă”, a spus Popovici, citat de gazetasv.ro.

Antrenorul Sport Clubului spune că ultimele etape din campionat se joacă doar pentru că trebuie, chiar dacă nu mai au nicio miză. „Mai avem patru etape, în care încercăm să cheltuim câți mai puțini bani. Se joacă doar că trebuie să se joace, nu se mai poate promova, nu se mai poate retrograda, mai puțin contează dacă termini pe locul 4, 5 sau 6. Toate cluburile se frâmântă și toate grijile se îndreaptă acum spre sezonul viitor, iar Federația ar trebui să-și facă deja un plan de bătaie pentru că sunt multe echipe pe marginea prăpastie”, a mai declarat Popovici, care a explicat și cum reușește să-și țină echipa motivată: „Sperăm să fie mai bine din vară. Asta este singura motivație. Jucătorii noștri nu au luat salariile din luna ianuarie. Motivația este să joace fiecare, să prindă poate un contract mai bun la Liga I sau la o echipă care își propune anul viitor să promoveze. Jucătorii trebuie să trateze fiecare meci cu maximă seriozitate din primul până în ultimul minut pentru că din acest motiv sunt plătiți, chiar dacă cu întârziere”.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Suceava

Sâmbătă, în etapa a 7-a a play-off-ului, Rapid CFR Suceava va evolua pe terenul celor de la FC Voluntari, echipă care este aproape promovată. SC Bacău joacă acasă cu Gloria Buzău.

Marius ANGHEL 11 May. 2015, 14:49 Campionat
Pe aceeași temă