Se apropie vacanța, dar nervii rămân! Daco-Getica a scos un punct cu Ripensia și a scăpat de grijile retrogradării. Timișorenii au „căzut” după ce au rămas în 10

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 May. 2019, 17:19 Campionat
  • Ripensia Timișoara și Daco-Getica București au remizat, sâmbătă, în etapa a 37-a a Ligii 2, la scorul de 1-1, după un meci cu multă tensiune, repercutată mai ales la adresa arbitrului.
  • Timișorenii au deschis scorul după o primă repriză mai bună, la o reușită superbă a lui Călin Toma. În repriza secundă însă, Stoica a fost eliminat, iar elevii lui Marius Baciu au marcat prin Cristian Bustea, un gol la o fază ce nu părea periculoasă.
  • În prelungiri, ambii antrenori reproșau maniera de arbitraj, iar rezerva se plimba între bănci, pentru a calma spiritele.

 

Ripensia a dominat în prima repriză, una în care Mansour a irosit câteva ocazii bune. Daco-Getica s-a apropiat cu greu de poarta lui Moldovan și, când a făcut-o, Nsiah a tras defectuos. În minutul 29, după o primă jumătate destul de plictisitoare de meci, la care au asistat și puțini spectatori, golul lui Toma a spart monotonia. Cu o centrare din dreapta, căpitanul a tras din afara careului, cu efect, și a îndeplinit misiunea pe care jucătorii din atac nu erau capabili să o bifeze. După o primă repriză dominată, dar cu ratări ale gazdelor, jocul s-a mai schimbat în mitanul secund.

Cartonașe date la momente inoportune de arbitrul Omuț

Ripensia a avut o ocazie bună în minutul 58, când Zaluschi a luat o fază pe cont propriu și a încercat o scăriță, dar a trimis peste. Echilibrul jocului s-a rupt trei minute mai târziu, după ce Constantin Stoica a fost eliminat. Trebuie spus că în prima repriză, arbitrul Marius Omuț nu a dat cartonașe galbene decât spre final, deși au fost faze la care s-a impus. La un moment dat, centralul le-a spus jucătorilor de la Ripensia că la următorul protest va da galbene, și pentru asta a fost avertizat Stoica în minutul 41, deși el, până atunci, nu a fost deloc recalcitrant. În aceste condiții, un fault fără sens făcut de jucător în repriza a doua i-a adus al doilea avertisment și eliminarea.

Zi proastă pentru Horațiu Moldovan

Roș-galbenii au rezistat doar șapte minute în inferioritate. Grecu i-a centrat din stânga lui Bustea, care, aflat în careu, a reluat cu capul și, din bara laterală, mingea a intrat în poartă la o fază la care portarul Moldovan a fost prins pe picior greșit.

Meciul a fost marcat de multe proteste la adresa arbitrajului lui Omuț, care a gestionat total greșit, momentele în care se impunea cartonașe și când nu. Ultima mare ocazie a fost în minutul 88, când Drăghici a trimis în spate pentru Zaluschi, care a centrat pentru Mansour, iar senegalezul a reluat cu capul pe bara transversală, de unde mingea a ieșit în aut. Prelungirile s-au evidențiat prin nervii ambelor bănci la adresa arbitrajului.

RIPENSIA TIMIȘOARA – DACO-GETICA BUCUREȘTI   1-1
Călin Toma 29′ / Cristian Bustea 68′

H. Moldovan – Străuț, Tînc, Țieranu, C. Toma (cpt.)(Oct. Drăghici 79′) – Stoi, Anghelina (Al. Popovici 65′) – C-tin. Stoica, Zaluschi, Dumiter (Chera 74′) – Mansour
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Ad. Popa, Burdeț, Hecsko
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Constantin Stoica 61′ (cumul de cartonașe galbene)

Gavrilaș (cpt.) – Cotigă, I. Prodan, Motroc, Mușat – D. Cârjan (Plumbuitu 54′), Raph. Stănescu (Bustea 54′), Tudorică – Rob. Grecu (Rz. Prodan 79′), Nsiah, Călințaru
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Epure, Vl. Georgescu, Țăranu
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 100; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Ovidiu Timar (Marghita – Bihor).

După acest egal, Ripensia a ajuns pe locul 11, cu 46 de puncte, iar ultimul meci din acest sezon îl va juca la Farul. Daco-Getica s-a salvat matematic de la retrogradare, deoarece a ajuns la 44 de puncte. Runda viitoare va primi vizita celor de la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 May. 2019, 17:19 Campionat
Pe aceeași temă