Rapid începe să-și sperie adversarii din Liga 2! După UTA, și Dunărea Călărași își amână meciul cu echipa lui Pancu. Tactica lui Eugen Pîrvulescu la care arădenii nu s-au gândit

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 09:47 Campionat
Rapid începe să-și sperie adversarii din Liga 2!** După UTA, și Dunărea Călărași își amână meciul cu echipa lui Pancu. Tactica lui Eugen Pîrvulescu la care arădenii nu s-au gândit

După UTA, și Dunărea Călărași, a doua echipă din Liga 2 cu minim doi jucători convocați la naționalele României, a solicitat Federației Române de Fotbal să își amâne un meci din perioada în care nu poate utiliza respectivii componenți ai lotului. UTA, în schimb, a cerut amânarea ambelor partide din campionat din acea perioadă, acceptând astfel să-și aglomereze programul în finalul acestui an, când vine frigul și terenurile de joc încep să cedeze sub ghetele fotbaliștilor. Rapid este adversarul pe care amână atât Dunărea, cât și UTA, să îl întâlnească acum, astfel că putem trage concluzia că formația giuleșteană îi speri pe călărășeni și arădeni.

UTA și-a amânat două meciuri, Dunărea – doar unul

Dacă UTA a făcut cerere la federație să își amâne meciurile cu Rapid și Concordia Chiajna, din cadrul etapelor 10, respectiv 11, deoarece îi are convocați pe Damian Isac și David Miculescu la lotul național Under 19, în schimb, Dunărea Călărași, cealaltă echipă din Liga 2 care îndeplinește condițiile pentru a solicita amânarea următoarelor partide din campionat, a fost puțin mai temperată, gândindu-se și la faptul că nu vrea să-și aglomereze programul din acest final de an.

Dunărea dă chiar trei jucători la naționala U19, pe Alexandru Sîrbu, Salvatore Marrone și Gabriel Toma, iar limita pentru a solicita amânarea unui joc este să aibă convocați minim doi fotbaliști. Călărășenii n-au vrut să-și amâne ambele partide în care cei trei ar trebui să fie la lotul Românei pentru disputele cu Serbia, Spania și Lituania din cadrul primei runde de calificare la turneul final din 2020, care va avea loc în Irlanda de Nord, programate în perioada 8-14 octombrie.

Eugen Pîrvulescu vrea să trimită jucătorii la lot la finalul perioadei de pregătire

Președintele Eugen Pîrvulescu spune că a discutat cu selecționerul Laurențiu Roșu pentru a ajunge la un acord să îi lase jucătorii pentru meciul de la București, de pe 5 octombrie, cu Daco-Getica, din etapa a 10-a. Iar partida cu Rapid, programată pe 12 octombrie, în etapa a 11-a, a cerut să fie amânată.

Reunirea echipei naționale U19 are loc pe 1 octombrie, la Timișoara, unde tricolorii se vor pregăti până pe 6 octombrie, când este programată deplasarea spre Belgrad.

„Cei trei jucători sunt convocați la echipa națională și am purtat discuții cu antrenorul Laurențiu Roșu și l-am rugat să ne punem de acord. Avem nevoie de jucători și nu vrem să amânăm două jocuri, ci doar unul. Probabil după meciul de sâmbătă cu Daco-Getica (n.r. – din etapa a 10-a) vor pleca pe calea aerului spre Timișoara, alăturându-se colegilor de la lotul național. Meciul cu Rapid cu siguranță o să îl amânăm”, a transmis Eugen Pîrvulescu.

Dunărea are trei jucători la naționala U18, însă doar la unul are procente

Fundașul Alexandru Ionuț Sîrbu (18 ani) este împrumutat de Dunărea Călărași de la Universitatea Craiova, mijlocașul Salvatore Gioacchino Marrone (18 ani) este luat de la FCSB, iar atacantul Gabriel Daniel Toma (18 ani) este deținut în copropietate de Rapid și Dunărea Călărași.

„Îmi pare rău că nu sunt jucătorii echipei noastre, sunt jucători luați sub formă de împrumut. Singurul jucător care este călărășean și mă bucur că am reușit să mai avem ceva procente este Toma, Gabriel Toma, în care eu văd un jucător de mare perspectivă. L-am luat de la Rapid și avem 20 la sută dintr-un viitor transfer. Nu vreau să dau vina pe cei care au fost înainte pentru că l-au pierdut pe Toma. Viața merge înainte și chiar ne-am bucura să fie un jucător care să fie vândut pe o sumă, pentru că și Dunării i-ar reveni, cred, o sumă frumoasă, pentru că are calitate și este un jucător de mare perspectivă”, a mai spus Eugen Pîrvulescu.

Mai departe, e sarcina Federației Române de Fotbal să găsească datele la care va reprograma partidele amânate ale ambelor echipe. Cert este că regulamentul spune că toate restanțele trebuie să se dispute până la finalul turului ligii secunde la fotbal, adică pe data de 23 noiembrie.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto:  Arpad PAL / FK Csikszereda

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 09:47 Campionat
Pe aceeași temă