Scutaru, căpitanul integralist al liderului ACS Poli, trage concluziile la final de an: „Cu galerie ar fi fost o diferență mai mare de puncte”

Fundașul central a cărui carieră se leagă în mare măsură de Timișoara e singurul integralist din acest sezon al lui ACS Poli. Cristian Scutaru și-a adus un aport important la rezultatele liderului în prima parte a campionatului. În cele 15 partide în care a bifat toate minutele jucătorul de 27 de ani a reușit să înscrie și un gol, a deschis scorul chiar împotriva echipei din orașul natal, Metalul Reșița.

„Scuti” își dorește și o primăvară pe măsură sub comanda lui Dan Alexa dar căpitanul alb-negrilor a vorbit în interviul acordat Sport9.ro și despre dorința de a avea o aventură în străinătate. La momentul discuției el se afla pe lista jucătorilor care intră din ianuarie în ultimele șase luni de contract.

– Cristi, după retrogradare ACS Poli e pe primul loc în Liga a II-a, cum ai cataloga „sezonul de toamnă”?
– A fost destul de bun, am rămas și cu un avans de șapte puncte față de Reșița și Câmpina. Pentru noi e un lucru foarte bun. Am avut un început destul de greu după meciul de la Mioveni câștigat cu 2-0. Apoi jocul nostru a început să se lege de la meci la meci, de aceea avem și diferența asta în clasament.

– Cum e relația ta cu colegii din postura de căpitan?
– Nu știu cum mă văd colegii, eu mă bucur că sunt căpitan la această echipă cu tradiție și nu mă gândesc că pot să fiu lider pentru ei, eu vreau să-mi fac treaba cât mai bine și, de ce nu, să prind și eu un contract dincolo dacă se poate.

– Deci speri să îți continui cariera în străinătate. Cât timp mai ai contract?
– Eu sper să prind, mai am speranțe, am 27 de ani, nu pot să spun că sunt bătrân. Eu mă gândesc tot timpul, vom vedea care va fi situația mea, momentan sunt la Timișoara. Mai am contract până în vară și sper să-mi fac treaba cât mai bine. Momentan nu am avut o discuție cu oamenii din conducere, așteptăm să vedem. Cam aceasta e perioada, când intru în ultimele șase luni sunt negocieri.

Sosirea lui Alexa: „Un sentiment mai ciudat”

– Cum e relația ta cu Dan Alexa ținând cont că ați fost colegi în teren?
– E o relație foarte bună, am jucat împreună. Când am văzut că o să vină să-mi fie antrenor a fost un sentiment mai ciudat, nu mă așteptam. E destul de okay. Nu mai poți să vorbești cu el ca și când era jucător, acum e antrenor și trebuie să mă abțin la unele lucruri.

– Echipa a primit doar un gol în ultimele zece partide, te înțelegi bine cu Gabriel Cânu?
– Mă înțeleg bine cu Gabi în teren, e și un jucător cu experiență, ne-a ajutat foarte mult până acum. E îmbucurător că nu am luat foarte multe goluri, asta ajută și echipa, ne dă moral nouă dar și celor din atac și poate de aceea suntem unde suntem.

– Se pare că voi sunteți clar deasupra celorlaltor echipe din Liga a II-a ca valoare. E un nivel scăzut?
– Nu e chiar scăzut, sunt echipe destul de bune. Reșița are o echipă cu jucători cu experiența Ligii I. Câmpina e o echipă tânără, are un joc frumos. Mai sunt echipe care ne-au pus probleme. Mioveniul le-a scos din Cupa României pe Dinamo și Astra și a făcut un joc foarte bun cu CFR Cluj.

– Mă gândesc că nu aveți mari emoții pentru primăvară sau luați în calcul și play-off-ul?
– Noi trebuie să jucăm la fel până la final, altfel ne facem singuri viața grea. Chiar nu vrem să ne complicăm, vrem să promovăm cât mai lejer.

– Cum vezi lucrurile în Liga I în condițiile în care nici acolo nu sunt toate roz?
– O să fie greu, pe lângă echipă mai trebuie să vină oameni puternici. Să ne ajute și financiar, să se mai aducă jucători cu experiență deoarece o să fie foarte greu. După cum văd lucrurile în România o să fie tot mai greu să rămâi în prima ligă. Exemple sunt cazurile lui Ceahlăul și CFR Cluj, echipe care au jucat an de an în Liga I și iată în ce situație au ajuns.

„Au fost meciuri când aveam nevoie de susținerea publicului”

– Ești de mai mult timp la echipă, mai speri ca publicul să vină în număr mare pe „Dan Păltinișanu”?
– Eu îl aștept de la meci la meci, dar după câte am văzut nu a venit lumea. Nu știu de ce, vorbeam cu colegii care au prins și ei vechea perioadă și spuneau ce frumos ar fi dacă ar fi fost galeria alături de noi și stadionul aproape plin, atunci ar fi fost o diferență mai mare de puncte față de celelalte echipe. Au fost meciuri când aveam nevoie de susținerea publicului, să ne împingă de la spate, poate eram noi căzuți și poate aveam nevoie de acel impuls.

– Cum îți vei petrece sărbătorile și această pauză de iarnă?
– Eu vreau să urez tuturor sărbători fericite și să ne vedem la anul sănătoși. O să-mi petrec sărbătorile acasă în familie. Tăiem porcul, o să mâncăm, puțină distracție și îi dăm drumul la treabă apoi.

5 goluri a încasat ACS Poli în prima jumătate a campionatului

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă