Scoate-o pe asta, Bogdan Lobonț! Cum a explicat antrenorul lui „U” Cluj eșecul contra lui Miriuță și ce așteaptă de la returul cu Hermannstadt: „Să aducă Cluj Arena la Sibiu”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2019, 21:22 Actualizat: 09 Jun. 2019, 21:39 Campionat

Cu mai mulți jucători cu experiență în prima ligă în lot, Universitatea Cluj nu a reușit promovarea directă în Liga 1, terminând sezonul pe locul de baraj. Astăzi, echipa antrenată de Bogdan Lobonț a pierdut manșa tur cu FC Hermannstadt, scor 2-0, după golurile marcate pe final de meci de Petrișor Petrescu (79) și Juvhel Hama Tsoumou (80).

Antrenorul Universității a recunoscut că există o diferență de ritm între meciurile din liga secundă și partida cu FC Hermannstadt. Fostul portar nu este supărat pe evoluția elevilor săi și încă speră în promovare, deși șansele sunt minuscule. Totuși, Lobonț a spus că jucătorii săi au dat tot ce au putut în acest meci, iar rezultatul nu le-a fost unul favorabil.

„Ă‚sta este rezultatul final, meciul ține 180 de minute. Mai avem de jucat a doua repriză, la Sibiu. Așa cum ei au reușit să dea două goluri, la fel putem să facem și noi. Important este ca băieții să se refacă după efortul extraordinar pe care l-au depus în această după-amiază. Trebuie să fim realiști, pentru că astă-seară a fost alt ritm. Este o experiență din care cu toții avem de învățat. Băieții au dat maximum din tot ceea ce au putut ei și trebuie să ne refacem cât mai bine pentru miercuri. Miercuri mergem și ne jucăm șansa la sigur. Nu sunt supărat, de ce să fiu supărat? Nu sunt supărat deloc. Au dat tot ceea ce au putut ei să dea, tot ceea ce le-am cerut eu, au dat. Avem trei zile la dispoziție să ne refacem și după aceea mergem la Sibiu să ne jucăm șansa”, a spus Lobonț la microfonul DigiSport, la finalul partidei tur a barajului pentru promovare.

Bogdan Lobonț nu se teme de furia suporterilor clujeni, în cazul în care Universitatea nu va promova în prima ligă. Mai mult, acesta a făcut un apel către fani. „Nu mă tem absolut deloc. Ceea ce le cer? Să aducă Cluj Arena la Sibiu. Cum au făcut-o astăzi. Le mulțumesc. Știu că e dureros când pierzi, dar atât le cer: să aducă Cluj Arena la Sibiu”, a mai punctat „Pisica”.

Meciul retur dintre Hermannstadt și Universitatea Cluj este programat miercuri, la ora 18:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal.


Aproximativ 25.000 de spectatori au asistat la meciul tur al barajului pentru promovare, desfășurat pe Cluj Arena

Foto: Dan TĂ‚UȚAN / Mediafax foto

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2019, 21:22 Actualizat: 09 Jun. 2019, 21:39 Campionat
Pe aceeași temă