Scandal monstru la Tărlungeni după remiza cu Olimpia. Kiss acuză arbitrajul și amenință că retrage echipa din campionat: „Nu au bani să ne plătească la cazare, dar văd că au la arbitrii”

Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 15:19 Campionat
Scandal monstru la Tărlungeni după remiza cu Olimpia.** Kiss acuză arbitrajul și amenință că retrage echipa din campionat:

Unirea Tărlungeni continuă pasa proastă din acest campionat, după cinci etape desfășurate aflându-se pe locul 11 din 14 în Seria a II-a a Ligii 2. Sâmbătă, în runda a cincea, echipa brașoveană a primit vizita celor de la Olimpia Satu Mare, iar rezultatul final, scor 2-2, nu i-a mulțumit pe conducători. Totuși, nu evoluția jucătorilor a fost lucrul ce l-a iritat pe Iosif Kiss, președintele Unirii și totodată primarul comunei, ci maniera de arbitraj a lui Dorian Micloșină (Reșița).

După nouă goluri primite în mai puțin de o săptămână (0-3 cu CS Mioveni și 0-6 cu Petrolul), Unirea a început cu stângul jocul de pe teren propriu din această etapă. Olimpia a deschis scorul în minutul 25 în urma unui contraatac rapid purtat de Faur și finalizat de Villand din postura de singur cu portarul, dar formația din Tărlungeni și-a revenit până în pauză și a restabilit egalitatea. Monea (42) a profitat de ieșirea din poartă a lui Șuta și a marcat de la 14 metri cu un lob. La reluare jucătorii lui Daniel Bona au preluat avantajul printr-o reușită norocoasă a unui alt junior, Vasiloi (65), însă nu a fost îndeajuns pentru a obține toate punctele puse în joc.

Sătmărenii au forțat egalarea pe final și o puteau face atunci când Selagea a căzut în careu după un duel cu Burlacu și a obținut penalty, însă Muțiu a apărat mingea șutată de jucătorul care a obținut lovitura de pedeapsă. Olimpia a beneficiat ulterior de încă un penalty, după un henț al lui Șerban, iar de această dată Iuhas (85) și-a asumat riscul de a bate și nu a avut emoții, stabilit și scorul final, 2-2.

Kiss: „Olimpia a primit două penaltiuri iventate”

La finalul meciului, Iosif Kiss, primarul Tărlungeniului, a izbucnit la adresa arbitrului din Reșița, Dorian Micloșină, contestând vehement cele două penalty-uri dictate împotriva echipei sale. Edilul i-a acuzat pe sătmăreni că au dat bani la arbitrii și a amenințat că va retrage echipa din campionat dacă va mai avea parte de astfel de arbitraje.

„E clar, arbitrajul, ca și în prima etapă (n.r. acasă cu Șoimii Pâncota, scor 2-3), a fost unul foarte slab. Nu știu ce fac cei de la Satu Mare, că nu au bani să ne plătească din luna Mai factura la cazare de la Tărlugeni, dar văd că au bani la arbitrii! Olimpia a primit două penalty-uri iventate. Nu se poate să delegi un arbitru din Reșița, când noi ne aflăm în lupta directă cu reșițenii. La CCA plătești memoriu, dar rezultatul nu se schimbă, arbitrajul nu se schimbă. E bătaie de joc. Dacă se va mai întâmpla să mai avem parte de asemenea arbitraje eu mă gândesc serios să retrag echipa din campionat!”, a declarat, citat de Monitorul Expres, Iosif Kiss, președintele Unirii Tărlugeni.

Bona: „Arbitrii ne râdeau în nas”

La rândul său, antrenorul Dan Bona a spus că Unirea a ajuns bătaia de joc a arbitrilor în acest sezon. „Din păcate, la noi, la Tărlungeni, se întâmplă un fenomen ciudat cu domnii cavaleri ai fluierului care fac legea. Au fost două penalty-uri inventate pentru Olimpia la două faze simple. Nu am niciun dubiu. Probabil îl dădea și pe al treilea dacă nu marcau. Noi am avut un penalty la Coman, altul la Minciună, dar am ajuns bătaia de joc a unor arbitri, care după meci ne râdeau în nas. Președintele Kiss Iosif poate lua orice decizie în ceea ce privește echipa. În acest joc am arătat mai bine și vom continua să creștem. Noi vrem doar ca rezultatele să fie stabilite pe teren. Nu am nicio problemă dacă pierd după un arbitraj imparțial. Mă bucur pentru acești copii, pentru Monea, care dacă va fi serios va ajunge departe. Și cei mai «bătrâni» au început să joace, astfel că începem să aratăm ca o echipă”, a spus și Bona pentru sursa citată.

După rezultatul de egalitate obținut de cele două echipe, Unirea are 4 puncte și e pe locul 11, iar Olimpia acumulează 7 și se află pe locul 8 în Seria a II-a.

Unirea Tărlugeni – Olimpia Satu Mare 2-2
G. Monea 42, Vasiloi 65 / Villand 25, Iuhas 84 – pen.

Muțiu – Vlăsceanu, M. Burlacu, I. Șerban, S. Marin – Vasiloi (S. Bucur 85), Dâlbea (cpt.), Minciună (Pastor 89), Petra (Chirciu 46) – G. Monea – I. Coman
Rezerve neutilizate: Dănălache – Păduraru, Podlesnii, M. Popescu
Antrenor: Dan Bona

Șuta – D. Muntean, I. Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – Selagea, Villand, Takacs (R. Rus 66), D. Lukacs, Bura (Ciul 61), Bg. Faur (Bîgiu 68)
Rezerve neutilizate: Băican – Chivari, Al. Boștină, Roatiș
Antrenor: Tiberiu Csik

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 200; Arbitru: Dorian Micloșină (Reșița); Asistenți: Damian Antal și George Bogdan Duță (ambii din Bacău).

Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă