SC Bacău câștigă pentru prima dată o partidă oficială pe „Borzoghean” și se instalează pe primul loc în Seria I

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 12:36 Campionat

Slabă asistență sămbătă dimineața de la orele 11:00 pe legendarul stadion „Borzoghean” din Piatra Neamț. Cu siguranță cea mai redusă din istorie pentru un meci al Ceahlăului cu SC Bacău, într-o competiție oficială. Cu indulgență am putut număra circa 300 de spectatori, majoritatea suporteri ai Bacăului care au dominat fondul sonor și prin prezența unei inimoase galerii compusă din circa 25 de fani.

Blazarea și delăsarea aveau să se instaleze încă de la începutul meciului în tabăra nemțenilor. Cu Calancea și Ichim absenți din motive doar de conducerea Ceahlăului știute, cu Masella și Popadiuc incomplet refăcuți după accidentări mai vechi, de altfel amândoi au sfârșit prin a fi schimbați în mitanul secund, nemțenii încep meciul din etapa a 10-a în nota lor obișnuită: cu gol primit în minutul 9 după o centrare venită din corner de pe partea stângă și după ce fundașul Burcă a avut nevoie de două execuții pentru a marca, inițial portarul Barna reușind să respingă în bara laterală. Apoi, în minutul 17, Andrei Pavel, fostul jucător al Ceahlăului, a fost blocat de Barna, care a închis unghiul cu prețul unei accidentări după ce a respins cu pieptul într-o situație de unu la unu.

În minutul 29, conform cursului jocului, Bacăul își majorează diferența prin Adăscăliței, care a reluat la colțul scurt cu exteriorul o centrare foarte bună venită din partea stângă a lui Pungă.

Pe finalul primei reprize am consemnat și singura oportunitate din tabăra Ceahlăului, când, în urma unei prelungite acțiuni de atac, Popadiuc avea să fie blocat în ultimul moment în interiorul careului.

În repriza a doua, Ceahlăul a început la fel de prost, i-a pierdut pe Popadiuc și Masella, accidentați, care au lăsat locurile lui Iovu și Stahie, modificări ce au destabilizat pe moment apărarea galben-negrilor. Stahie a trecut fundaș stânga, Călin a urcat în centrul apărării lângă căpitanul Cazan, în vreme ce Iovu avea să activeze exact pe postul lui Popadiuc. Bacăul a avut posibilitatea să facă 3-0, dar, rând pe rând, Vraciu, de două ori, și Hurdubei au ratat ocazii foarte mari jucându-se cu nervii antrenorului Popovici.

Final nerecomandat cardiacilor

Pe fondul de relaxare al oaspeților și poate și datorită faptului că au considerat meciul închis la 0-2, ultimul sfert de oră avea să fie unul nerecomandat cardiacilor.

Ceahlăul a reintrat în joc prin Chitoșcă, care a redus din diferență în minutul 75 printr-o execuție de excepție, șut în vinclu de la 22 de metri, imparabil pentru Miron, iar cu cinci minute înainte de final Stana a transformat cu precizie o lovitură de la 11 metri după un fault al lui Drugă asupra lui Ștefănescu. Între ele, am remarcat și oportunitatea tânărului Iovu, care a reluat peste transversală de la marginea careului mic după o acțiune colectivă de pe partea stângă.

Nemțenii nu au putut menține măcar egalul în ultimele cinci minute. Bacăul s-a aruncat în atac, au avut o acțiune prelungită pe partea dreaptă, de unde s-a produs centrarea în fața porții, acolo unde Vraciu a profitat de „somnolența ” fundașilor centrali și a marcat simplu din trei metri pentru prima victorie din istorie într-o partidă oficială a Bacăului la Piatra Neamț.

În clasament, situația dintre echipele din Bacău și Piatra Neamț este șocantă. Sport Clubul a urcat pe primul loc, cel puțin până luni, iar Ceahlăul continuă să rămână ultima.

CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    2
SC BACĂ‚U                3

Chitoșcă ”75, I. Stana ”85 – pen. / Burcă ”9, R. Adăscăliței ”29, Vraciu ”89

A. Barna – V. Călin, L. Cazan (cpt.), Masella (Stahie ”59), Margină – Popadiuc (Iovu ”56), Drăghiceanu, I. Stana, Ștefănescu, Chitoșcă – Căruță
Rezerve neutilizate: Cîmpianu – Lupei, Barb, Mateeș
Antrenor: Mihai Ionescu

Bg. Miron – Ciuta, Burcă, Lozneanu (cpt.), Drugă – Antim (Corban ”77), R. Adăscăliței, Dumitriu, Pungă (C. Neagu ”71) – Vraciu, A. Pavel (Hurdubei ”59)
Rezerve neutilizate: Savu – I. Ursu, T. Ignea, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț); Spectatori: 300; Arbitru: Marius Nechita Chioran; Asistenți: Iulian Szekely și Petrică Ionuț Cîmpeanu (toți din Cluj-Napoca).

Articol și foto de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă