Sârbul Boris Zivanovic a venit cu norocul la Călărași. Dunărea a câștigat cu Unirea după o pauză de patru etape

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 13:05 Campionat

Dunărea Călărași a obținut sâmbătă, în runda a 12-a a Ligii 2, pe teren propriu, prima victorie după o pauză de patru etape și a scapat pentru moment de zona fierbinte a clasamentului. Baudoin Kanda a marcat unicul gol al partidei cu Unirea Tărlungeni, în minutele de final. Contra echipei ilfovene din Ștefănești cu numele comunei brașovene Tărlungeni, în primul „11” al Dunării s-a regăsit și un jucător sârb, Boris Zivanovic, un mijlocaș achiziționat în săptămâna premergătoare meciului.

De data aceasta le-a ieșit călărășenilor! „Spartanii” lui Adrian Mihalcea s-au impus la capătul unui meci fără istoric, în care doar punctele puse în joc au contat pentru ambele formații. Oaspeții aveau nevoie ca de aer să părăsească zona retrogradării, iar Dunărea avea un singur obiectiv: victoria, pentru a nu ajunge la rândul ei pe loc ce duce în Liga 3. Tehnicianul călărășenilor l-a folosit încă din primul minut pe noul venit, mijlocașul Boris Zivanovic. Sârbul a avut o evoluție bună, având în vedere că s-a aflat la prima participare, dar nu a putut juca toate cele 90 de minute, fiind schimbat în minutul 69 de Mircea Ștefan.

Urmăriți din tribuna oficială a stadionului „Ion Comșa” și de scouterul lui Dinamo, Dănuț Lupu, Dunărea a reușit într-un final să înscrie golul victoriei, în minutul 85, dar ar trebui să notăm și șutul în bara transversală al lui Ciocâlteu (10) și ocazia lui Boris din minutul 69, care a reluat mingea cu capul în bară. Înainte de pauză, Șandru (41) a trimis mingea în plasă, însă golul a fost anulat pentru offisde. Bodo Kanda, fotbalist cu o viteză foarte bună, a reușit dintr-un meleu format în careul oaspeților să introducă balonul în poartă și să spargă gheața după patru etape în care Dunărea nu a mai simțit gustul victoriei.

Pentru moment, cu cele trei puncte, echipa lui Adrian Mihalcea se distanțează de celelalte formații care sunt în zona retrogradării, dar rămâne la -5 adevăr cu 16 puncte și urmează o deplasare grea. Pe 22 octombrie, călărășenii se vor deplasa la Arad pentru a da din nou piept cu trupa împotriva căreia s-a bătut sezonul trecut pentru barajul de promovare.

Debut cu dreptul pentru Boris Zivanovic

Meciul cu Unirea a reprezentat și debutul sârbului Boris Zivanovic (foto principal, în centru) în echipa Dunării. Venit liber de contract la Călărăși în cursul săptămânii trecute, mijlocașul care ultima dată a jucat în prima ligă din Slovenia, la FC Koper, a fost folosit de Mihalcea ca titular și a rămas pe teren aproape 70 de minute, perioadă în care a trimis mingea o dată în bară.

În cariera sa, sârbul de 27 de ani a mai evoluat în SUA la Pittsburgh Riverhounds FC, în Ungaria la Nyíregyháza Spartacus FC sau Honved, dar și în Serbia la FK RadniÍki 1923 Kragujevac.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – UNIREA TĂ‚RLUNGENI 1-0
Bodo Kanda 85

C. Lungu (cpt.) – Ibrian, Bg. Panait, Bg. Șandru, D. Barna, Zivanovic (M. Ștefan 69′), Preoteasa, P. Radu, Bg. Danciu (R.Licu 57′), Ciocâlteu (Val. Balint 72′), Kanda
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Țenea, Sil. Ilie, Sil. Matei
Antrenor: Adrian Mihalcea

I. Popescu – Ciortan, E. Nicu, Burnea, M. Alecsandru, Gab. Lazăr, Zaina, G. Ivan (cpt.)(Tigoianu 88′), I. Anghel (Niculae 54′), Alin Pătrașcu (Sin 88′), G. Mihai
Rezerve neutilizate: Manciu – Nicolici, Mbabi, Alb. Voinea
Antrenor: Laurențiu Tudor (în tribună).

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 300; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Doru Zamfir (Slatina).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 13:05 Campionat
Pe aceeași temă