Șanse mari ca FCSB să joace „acasă” la Pitești! Nicolae Dică: „Am căzut de acord”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2018, 11:30 Campionat
Șanse mari ca FCSB să joace

Cum Arena Națională se va închide pentru refacerea suprafeței de joc, FCSB trebuie să-și caute pentru următoarea perioadă un alt stadion unde să își desfășoare meciurile de pe teren propriu. Antrenor vicecampioanei, Nicolae Dică, a confirmat varianta Pitești, orașul unde acesta și-a început cariera de jucător, cât și pe cea de antrenor.

„Cred că la Pitești! După discuțiile pe care le-am avut în aceste zile, la Pitești. Eu am vorbit cu domnul primar, am vorbit cu președintele clubului, cu domnul Gentea. Am căzut de acord. S-a vorbit de la noi, de la club. Domnul Argăseală a vorbit cu cei din conducerea de la Pitești, s-a stabilit să jucăm la Pitești.

Nu văd de ce ar fi o așa mare problemă, pentru că am mai jucat acolo. Am jucat cu 10.000 de suporteri, cu stadionul aproape plin. Eu m-am gândit să mergem acolo, la Pitești, pentru că, din punctul meu de vedere… OK, chiar dacă nu este echipa fanion a orașului în prima ligă… Suporterii din Pitești ar merita să vadă și meciuri de Liga 1, pentru că acolo, într-adevăr, au fost fotbaliști mari care au jucat pe acel teren, dar vine Steaua, cea mai bună echipă din România.

Să vedem cât va dura refacerea gazonului pe Arena Națională. În funcție de cum se va termina cu Arena Națională. E clar că atunci când nu joci niciun meci acasă, joci numai în deplasare, ne este greu. Dar nu avem ce să facem. Asta-i situația, nu trebuie să ne găsim un alibi. Oriunde jucăm, trebuie să câștigăm meciul”, a spus Dică la TelekomSport.

Gigi Becali anunțase în urmă cu trei zile că ia în calcul ca jocurile cu Gaz Metan Mediaș (2 decembrie), Viitorul Constanța (8 decembrie) și CFR Cluj (20 decembrie) să le desfășoare pe arena echipei FC Argeș.

Și primarul Piteștiului, Cornel Constantin Ionică, a vorbit ieri despre varianta ca vicecampioana FCSB să evolueze pe stadionul „Nicolae Dobrin”. „Până în acest moment nu am primit nicio solicitare fermă din partea oficialilor de la FCSB de a disputa acele meciuri pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. Dacă vom primi o solicitare scrisă în acest sens, o vom analiza și vom da un răspuns. Până în acest moment vă pot spune că a fost doar o simplă discuție de principiu pe acest subiect. Am văzut și eu reacțiile care au apărut după ce oficialii de la FCSB au spus că iau în calcul stadionul din Pitești pentru aceste trei meciuri. Piteștenii trebuie să știe că noi îi prețuim pe suporterii lui FC Argeș, echipa noastră de suflet, dar în fotbal nu trebuie să avem încrâncenări. Dacă vor face o solicitare fermă, iar răspunsul nostru va fi afirmativ, totul va fi transparent și în condițiile legii. Va fi în beneficiul fotbalului. Știu că oamenii își doresc să vadă meciuri de Liga 1 pe acest stadion. La Pitești au mai jucat acum câțiva ani Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova și nu au plecat cu nimic de la stadion. Nu au încurcat cu nimic echipa noastră, a spus primarul, conform paginii de facebook a echipei FC Argeș.

Marius ANGHEL 16 Nov. 2018, 11:30 Campionat
Pe aceeași temă