Săndoi vrea un debut cu dreptul pe banca tehnică a echipei FC Argeș. „Sâmbătă, hazardul și întâmplarea vor avea o importanță mai mare decât o strategie”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 12:14 Campionat
Săndoi vrea un debut cu dreptul pe banca tehnică a echipei FC Argeș.**

FC Argeș a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru primul meci oficial din 2018. Echipa de fotbal a Piteștiului va întâlni sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, pe Știința Miroslava. Confruntarea dintre cele două echipe contează pentru runda cu numărul 22 a acestei ediții de campionat.

Piteștenii vor începe returul de pe poziția a 7-a a ierarhiei, cu cele 34 de puncte acumulate în 21 de etape, în timp ce Miroslava se situează pe locul 14 cu 22 de puncte.

Disputa cu moldovenii este practic meciul de debut pentru Emil Săndoi în calitate de principal al echipei FC Argeș. Tehnicianul grupării din Trivale își dorește un start perfect de retur. „Așteptăm cu o mare dorință reluarea campionatului. Așteptăm să vină și primăvara, dar văd că se lasă așteptată. În ultimele zile vremea a fost chiar foarte urâtă. Din punctul ăsta de vedere, suntem și noi puțin îngrijorați pentru că avem o deplasare destul de grea ca număr de kilometri. Ne-am interesat care sunt condițiile acolo lângă Iași, pentru că este un teren destul de dificil, chiar și în condiții meteo bune. Să vedem ce ne rezervă timpul la ora jocului. Sunt foarte mulțumit de aportul pe care l-au avut toți jucătorii în perioada de pregătire. Cred că am fixat, în mare, principiile și strategia în marea majoritate a jocurilor din acest retur de campionat. Ne interesează ca sâmbătă, la ora jocului, gazonul să fie în condiții practicabile. În retur toate echipele se întăresc. Miroslava a mai luat câțiva jucători de pe la Poli Iași, dar nu ne sperie acest lucru. Ne interesează jocul nostru. I-am urmărit pe cei de la Miroslava în meciurile de pregătire. Vom face în aceste zile și câteva vizionări cu băieții. Dacă vom fi la capacitate maximă și vom fi preocupați permanent să respectăm ceea ce stabilim la cabină, eu cred că putem să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim”, a spus Săndoi.

„Va fi un meci de luptă”

Principalul grupării din Trivale își dorește să facă din FC Argeș o echipă de temut pentru orice adversar. „Aștept să înceapă campionatul pentru a vedea și eu care este nivelul ligii secunde. A trecut o perioadă destul de mare de când nu am mai antrenat la Liga a 2-a, dar am urmărit mai multe jocuri și chiar am fost surprins de nivelul la care se joacă unele partide. Sunt puțin nemulțumit, pentru că, în meciul de sâmbătă, hazardul și întâmplarea, probabil, că vor avea o importanță mai mare decât o strategie, o așezare din punct de vedere tactic. Greșelile individuale își vor spune cuvântul. Sperăm să nu fim noi cei care vom face greșeli. O să fim preocupați să avem și o posesie bună, să ne creăm situații de a marca, să înscriem. Va fi un meci de luptă, indiferent de condiții. Acolo se anunță ninsoare și îngheț pe timpul nopții. Jucăm la ora 11. Sâmbătă se mai anuță și ploaie. Nu mă sperie acest aspect. Trebuie să fim pregătiți să jucăm în orice fel de condiții. Este important și cum începem acest retur de campionat. Trebuie să ne propunem mai mult decât o clasare în primele șase echipe. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla pe parcursul campionatului. Am încredere în toți jucătorii pe care îi avem. Ne dorim ca spectatorii care vor veni la meciuri să aibă ce vedea. Sper să fim o echipă greu de dominat în acest retur de campionat. Îmi doresc să fim o nucă tare, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim. Astea sunt obiectivele noastre. Vreau să înscriem la fiecare partidă pe care o disputăm și nu mă sperie aspectul că am ratat destul de mult în meciurile amicale. Este foarte important că ne-am creat aceste ocazii și că am ajuns în fața porții. În multe meciuri am irosit ocazii rarisime. Am lucrat și la acest capitol cât ne-au permis terenurile de antrenament”, a mai declarat Emil Săndoi.

Doi suspendați

În confruntarea de sâmbătă, din deplasare, cu Știința Miroslava, FC Argeș nu va putea alinia cel mai bun „11”, din cauza suspendărilor și problemelor medicale cu care se confruntă unii dintre jucători. „Îmi pare rău că nu vom putea folosi tot lotul în acest meci. În afară de cei doi jucători suspendați, Nilă și Stan, au mai apărut unele probleme. Păcat că au apărut așa pe final de pregătire. Sunt mici accidentări și sperăm ca ele să nu fie de durată. Este posibil ca la acest joc să nu putem conta pe Ciucă, Tăbăcariu și Alin Popa. Sunt sigur că vom reuși să suplinim lipsa celor absenți”, a mai spus antrenorul Săndoi. 

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 12:14 Campionat
Pe aceeași temă