Săndoi vrea al doilea succes pe banca Argeșului, în deplasarea de la Luceafărul Oradea. „Să urcăm cât mai sus în clasament”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2018, 19:29 Campionat
Săndoi vrea al doilea succes pe banca Argeșului, în deplasarea de la Luceafărul Oradea.**

După o pauză de o săptămână cauzată de temperaturile extrem de scăzute și de starea precară a terenurilor, Liga a 2-a se va relua în acest weekend cu etapa a 24-a. FC Argeș va întâlni, sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, la Sânmartin, pe Luceafărul Oradea, echipă aflată în subsolul clasamentului, cu o mare foame de puncte.

Piteștenii sunt destul de puțin interesați de situația și problemele cu care se confruntă adversarul, iar singurul gând cu care vor aborda acest meci este victoria. După 22 de etape disputate în această ediție de campionat, FC Argeș ocupă locul 6, cu 37 de puncte, în timp ce ardelenii se situează pe poziția a 13-a, cu 24 de puncte, cu două mai mult decât Știința Miroslava, prima formație aflată sub linia retrogradării.

Antrenorul Emil Săndoi își dorește să obțină a doua victorie consecutivă cu FC Argeș și le cere băieților săi să joace la adevărata lor valoare pentru a câștiga în această deplasare: „A fost amânată etapa nu numai în liga a doua, ci și în prima ligă. Ne-am confruntat cu probleme serioase pentru că la noi iarna a venit mai târziu anul ăsta și ne-a dat puțin peste cap planul de pregătire. Avem două luni în care ne antrenăm numai pe sintetic. Nu am văzut iarba până acum. Am avut niște probleme pe care le-a avut toată lumea în țară, nu numai noi. Știu că este o deplasare grea pentru că întâlnim o echipă aflată în subsolul clasamentului, care se va agăța de orice posibilitate de a scoate un rezultat bun. În același timp, și noi ne dorim un rezultat bun. Ar fi foarte important să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de la Oradea pentru că după aceea urmează o serie de meciuri pe care le disputăm pe teren propriu. Ne dorim să acumulăm maximum de puncte, dacă se poate. Vrem să obținem rezultate pozitive și să urcăm cât mai sus în clasament. Nu am ce să le reproșez băieților care s-au pregătit foarte bine de la începutul perioadei de pregătire. Sper ca la acest joc să avem o siguranță pe faza defensivă, să nu facem greșeli individuale și să speculăm greșelile pe care ar putea să le facă adversarul. Am încredere în băieții noștri. Sunt convins că ne putem întoarce cu punctele puse în joc”.

„Nu întâmplător am spus că în returul campionatului punctele se câștigă mai greu decât în tur”

Principalul alb-violeților a avut ocazia să strângă destule date despre adversar. „Au jucători cu experiență, precum Oros și Tînc. Au mai făcut și ei transferuri în această perioadă. În iarnă toate echipele se întăresc, iar punctele se câștigă mai greu ca în tur. Și cei de la Miroslava s-au întărit pentru că au luat jucători de primă ligă, de la Iași. Așa s-a întărit și Luceafărul Oradea și cam toate echipele din liga a doua. Nu întâmplător am spus că în returul campionatului punctele se câștigă mai greu decât în turul campionatului. Asta nu înseamnă că nu poți să câștigi la fel de multe sau mai multe. Oradea este o echipă pe care noi am urmărit-o în mai multe meciuri. Le-o vom prezenta și jucătorilor în aceste zile. Știu că au avut și un amical la CFR Cluj pierdut cu 9-0. Când joci cu CFR Cluj poți să ai fel de fel de surprize, dar acel meci nu este relevant. Când o echipă de liga a doua, din subsolul clasamentului, întâlnește prima clasată, din prima ligă, nu poți să faci comparație. Să nu uităm ce jucători are CFR-ul. Sunt meciuri diferite pentru că este diferența de valoare și de eșaloane. Băieții sunt foarte, foarte receptivi și implicarea lor atât la antrenamente cât și la meciuri este una de fotbaliști profesioniști”, a mai spus Emil Săndoi.

„Integritatea jucătorilor este cea mai importantă”

Tehnicianul grupării argeșene consideră că meciul din deplasarea de la Miroslava, câștigat de FC Argeș cu 3-2, nu ar fi trebuit să se dispute pe acel teren înghețat și acoperit de zăpadă: „Am spus-o și după meciul de la Miroslava, cum li se permite unora să joace pe un asemenea teren? Sunt atâtea terenuri în zonă. La Vaslui, Iași…. Nu putem juca pe asemenea suprafețe pentru că periclităm integritatea jucătorilor pe care îi trimitem pe teren. Am stat de vorbă cu observatorul înainte de joc, dar și după. Nu ne încălzesc cele trei puncte câștigate dacă ieșim cu cinci jucători accidentați. Doamne ferește că nu au fost accidentări grave!. Un jucător poate să iasă din circuit o perioadă mai lungă. Din punctul ăsta de vedere chiar nu înțeleg cum li se permite să joace pe un asemenea teren. Am fost supărat la vremea respectivă pentru că știți demersurile pe care le-am făcut să amânăm etapa. Voiam să putem juca în condiții normale. Din păcate, pentru noi, acolo nu s-a putut juca fotbal!. Trebuie să ne gândim în primul rând la integritatea jucătorilor pentru că sunt fotbaliști profesioniști care vor să facă o carieră în fotbal. Chiar ne batem joc cu asemenea condiții!”.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 07 Mar. 2018, 19:29 Campionat
Pe aceeași temă