Săndoi se simte furat de arbitri: „Mi-aș dori ca toate echipele să fie judecate cu aceeași monedă. Nu suntem în campionat ca să facem figurație”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 13:54 Campionat
Săndoi se simte furat de arbitri:**

FC Argeș s-a întors cu un punct din deplasarea de la Timișoara, unde a întâlnit-o pe Ripensia, echipă cu care a remizat (scor 1-1) după ce a primit gol din penalty în ultimul minutul al timpului regulamentar. În etapa următoare, a 16-a, piteștenii joacă din nou în fața unei formații din orașul de pe Bega, ACS Poli, fosta prim-divizionară aflându-se acum într-o situație disperată, pe penultimul loc, la egalitate cu „lanterna roșie”.

Ca aproape după fiecare meci, antrenorul piteștenilor, Emil Săndoi, a vorbit din nou despre arbitraj. Penalty-ul primit de Ripensia, unul în care Mihalache l-a luat după gât și l-a tras în jos pe Dumiter, e contestat și acum. Săndoi a dezvăluit și ce a vorbit la vestiare cu centralul Florin Mazilu. „Sunt foarte multe greșeli care se fac împotriva noastră și mi-aș dori ca toate echipele să fie judecate cu aceeași monedă. În meciul precedent, cel de la Ripensia Timișoara, am remizat, 1-1. Am primit gol din lovitură de la 11 metri, iar decizia a fost surprinzătoare și pentru jucătorii de la Timișoara, care nu ceruseră nimic la acea fază. A fost un penalty inventat. Spectatorii și jucătorii gazdă au fost surprinși și ei de decizia centralului. Am avut o discuție cu arbitrul, cel care este judecătorul suprem și i-am spus că noi nu vom face recurs pentru că decizia va rămâne aceeași, nu se va schimba nimic. L-am rugat să discutăm civilizat și să ne asumăm responsabilitatea amândoi, mai ales că dumnealui a fost la 10 metri de fază, iar eu mă aflam la 60 de metri. Mi-a spus că nu-și asumă nicio respensabilitate și nu declară nimic public. Mă deranjează aroganța. Apoi mi-a spus că a fost 11 metri și nu avem ce discuta”, a povestit Săndoi.

„Nu vreau să fim avantajați în niciun fel, vreau corectitudine”

Antrenorul Argeșului vrea ca echipa pe care o pregătește să nu mai fie dezavantajată de cavalerii fluierului. „Noi nu avem drept de promovare și toți știu acest lucru, dar muncim la fel ca toate celelalte formații, jucăm pe viață și pe moarte pentru punctele puse în joc. Ne interesează fiecare rezultat. Nu suntem în campionat ca să facem figurație. Jucătorii muncesc, parcurg sute de kilometri, de ce să ne batem joc de ei? Nu vreau să fim avantajați în niciun fel, vreau corectitudine. Noi am pierdut multe puncte pe greșeli de arbitraj. Celelalte probleme fotbalistice le discutăm în vestiar. Poate unele dintre ele le puteam evita. Dar nu este fair-play, noi muncim, ne dorim rezulate cât mai bune și nu are nimeni dreptul să ne dezavantajeze. La meciul de sâmbătă, cu ACS Poli Timișoara, vreau un arbitraj imparțial. Dacă eram arbitrați corect, poate ne aflam pe un loc fruntaș sau eram mai jos în clasament. Nu se știe. Și noi am greșit în teren și ne asumăm erorile comise”, a mai vorbit Săndoi în conferința de presă de dinaintea jocului cu ACS Poli.

FC Argeș se află pe locul 6 după 15 etape, cu 29 de puncte, la șase în spatele liderului Chindia. În runda a 16-a, echipa piteșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu ACS Poli Timișoara, penultima clasată.

Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 13:54 Campionat
Pe aceeași temă