Săndoi se gândește la noul sezon înaintea meciului cu UTA, Buhăescu vrea să încânte publicul, iar Costin vorbește despre locul 4 și mai multe echipe care să promoveze

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 May. 2018, 15:57 Actualizat: 30 May. 2018, 15:58 Campionat

Cel mai atractiv meci al ultimei etape a sezonului Ligii 2, dacă ținem cont de numele echipelor care se vor întâlni, nu și de pozițiile din clasament, are loc vineri, de la ora 18:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. FC Argeș primește vizita clubului UTA și are nevoie de un succes pentru a încheia sezonul pe locul 4. Arădenii vin după umilitorul 1-5 acasă cu Brăila, vor folosi o echipă cu mulți tineri în componență și nu sunt interesați dacă vor terminat pe locul 11, pe care sunt acum, dacă vor mai urca sau coborî.

Emil Săndoi, antrenorul echipei piteștene, vrea un succes pentru suporteri în acest ultim meci al sezonului. „Sper ca și la acest joc evoluția întregii echipe să fie una bună și să câștigăm. Știm că întâlnim o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc. Sunt convins că vom avea o evoluție bună și în meciul de vinei. Toți băieții merită felicitări pentru felul cum s-au pregătit. Au arătat că sunt fotbaliști profesioniști, că își doresc să facă performanță. Din punctul ăsta de devedere, suntem bucuroși că am lucrat cu astfel de jucători. Este o ultimă etapă și am vrea să ne luăm la revedere de la iubitorii fotbalului din Pitești cu un rezultat pozitiv. Contez încă o dată pe profesionalismul băieților. E foarte importantă ultima impresie, având în vedere că avem acest ultim joc acasă. Trebuie să facem o partidă bună. Garanții nu poate oferi nimeni în viață și în sport, pentru că pot să apară și momente neprevăzute. Sper să nu se întâmple în această ultima partidă”, a spus Săndoi la conferința de presă.

Antrenorul Argeșului trage câteva scurte concluzii despre acest sezon, dar spune și că este deja cu gândul la următoarea ediție a Ligii 2, unde lupta la promovare se anunță și mai complicată decât a fost până acum.

„Chiar dacă jucăm ultima etapă, deja ar trebui să ne gândim la campionatul următor. Vom întâlni multe echipe de tradiție și, din punctul meu de vedere, cred că va fi cel mai frumos sezon, cel mai interesant, dar și cel mai greu campionat de liga a doua. Asta este părererea mea. La startul competiției, multe dintre echipele care sunt în momentul de față în liga a doua o să aibă ca obiectiv promovarea. Noi venim după câteva rezultate pozitive. Victoria de acasă cu Dunărea Călărași care venea după 32 de rezultate pozitive, marea majoritate victorii. Jocul nostru a fost unul dintre cele mai consistente pentru că nu am dat nicio șansă adversarului și ne-am impus de o manieră categorică. Așa sper să se întâmple și în jocul cu UTA. Am un regret pentru că am pierdut multe puncte la ultimele faze ale jocurilor, ultimele secunde ale meciurilor. Cred că am fi fost mult mai în față în clasament, dar dacă stau să mă gândesc făcând un clasament al primelor 6, dacă s-ar fi jucat cu play-off în returul acestui campionat, am pierdut un singur meci, cel de la Hermannstadt, echipă care a jucat finala Cupei României. Am reușit un singur rezultat de egalitate, la Afumați. Și acolo am fost egalați în ultimele secunde ale partidei. Am reușit să câștigăm la Târgoviște cu 4-2, la Clinceni, tot cu 4-2. Am câștigat acasă, cu Dunărea Călărași. Din punctul ăsta de vedere, băieții și-au făcut datoria. Poate am mai avut momente în care s-a văzut lipsa de concentrare. Nu întâmplător și acele golurile pe care le-am încasat nu s-ar fi întâmplat dacă am fi putut accede mai sus. Am fi meritat să terminăm pe locul 3, dacă ne gândim la punctele pe care le-am pierdut, la numărul de ocazii pe care le-am avut și la jocul pe care l-am prestat”, a mai spus Emil Săndoi.

Buhăescu: „A fost un campionat bun pentru noi”

Golgheterul Vasile Buhăescu își dorește ca FC Argeș să termine campionatul cu o victorie, care să-i asigure menținerea pe locul 4. „Per total, cred că a fost un campionat bun pentru noi. Avem șansă să terminăm pe locul 4. Sperăm să reușim. Ne dorim ca la meciul de vineri, cu UTA, să facem un joc bun și să învingem. Sperăm să fie cât mai mulți oameni la stadion pentru că la ultimele jocuri când au fost oameni mulți i-am dezamăgit. Sperăm să nu o facem și vineri. Vrem să fie cât mai mulți spectatori care să ne susțină. Meciul cu UTA cred că va fi unul foarte frumos pentru că e un derby până la urmă, datorită numelor celor două echipe. Sperăm să-l câștigăm”, a spus atacantul.

Raul Costin: „Locul 4 este acceptabil”

Căpitanul Raul Costin este mulțumit în mare parte de locul pe care echipa se află în acest moment, spunând că poziția a 4-a este acceptabilă. Mijlocașul speră ca FRF să schimbe regulamentul pentru ca cel puțin patru cluburi din Liga 2 să promoveze.

„Eu sunt de părere că FC Argeș va termina pe un loc mult mai fruntaș față de ce și-a propus la începutul campionatului. A fost un tur mai dificil, dar, odată cu venirea returului, echipa a câștigat prin constanță. Am făcut meciuri destul de frumoase. Și acelea pe care le-am pierdut, au fost partide frumoase, plăcute spectatorului. Nu am reușit să terminăm pe locul 3 așa cum ar fi dorit și nea Emil, care ne-a spus acest lucru încă din iarnă. Locul 4 este acceptabil. Sper ca tot ghinionul avut în acest sezon, când am primit goluri în ultimele secunde, să se fi dus, iar anul viitor să se adopte acea lege prin care patru echipe să promoveze. Sunt echipe de tradiție care nu merită să rămână în Liga a 2-a. A promovat Farul, U Cluj, Petrolul. Șirineasa se va numi Jiul. Mai suntem noi, UTA. Se anunță un sezon spectaculos, cu mult peste cel din Liga 1. Ar fi păcat să nu promoveze patru echipe, plus una la baraj. Ne dorim ca anul viitor să fim măcar pe locul 4, ca acum, iar toată lumea ar fi foarte fericită”, a spus Raul Costin.

Înaintea desfășurării etapei a 38-a, FC Argeș se află pe locul 4, cu 65 de puncte, la egalitate cu CS Afumați. UTA e pe locul 11, cu 47 de puncte, câte are și CS Balotești.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 May. 2018, 15:57 Actualizat: 30 May. 2018, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă