Săndoi s-a retras din proiectul Universitatea Craiova: „Sunt multe necunoscute, timpul le va rezolva pe toate”

Mihai Andries 02 Feb. 2014, 17:09 Campionat
Săndoi s-a retras din proiectul Universitatea Craiova:**

După ce vestea că va prelua banca tehnică a Universității Craiova a creat vâlvă atât în presă sportivă, cât și în sânul clubului din Bănie, Emil Săndoi a anunțat, sâmbătă, că a abandonat ideea. Fostul selecționer al naționalei de tineret a lăsat să se înțeleagă că numeroasele incertitudini legate de viitorul și situația reală a clubului patronat de Adrian Mititelu l-au îndemnat să stea deoparte, în ciuda discuțiilor preliminare purtate cu noul președinte al grupării, Marin Condescu.

„Eu am avut o discuție de principiu cu domnul președinte Condescu, el mi-a explicat în mare despre un plan, nu am ajuns la amănunte. Eu nu semnasem nimic cu clubul, și domnul Condescu spusese că e un proiect care poate dura o zi, o lună, trei ani. Eu, ca de fiecare dată, am declarat că susțin fotbalul din Craiova și ofer sprijinul meu necondiționat pentru orice echipă de acolo. Dar de aici până la a ne așeza la masă să discutăm detalii legate de contract, este cale lungă. Dacă mi se cere părerea într-o anumită speță, ar fi chiar culmea să nu ajut. Dar la noi, ca întotdeauna, se vehiculează mai multe aspecte, ne entuziasmăm repede și ne dezumflăm și mai repede. Sunt foarte multe necunoscute în această speță și, până la urmă, trebuie să așteptăm, pentru că timpul le va rezolva pe toate, rămâne de văzut cum”, a declarat Emil Săndoi în exclusivitate pentru Sport Total FM, în emisiunea „Liga de weekend”

Unificarea celor două Craiove e soluția ideală

Scenariul unei iminente fuziuni ale celor două echipe craiovene ce își asumă rolul de continuatoare ale Maximei Craiova a fost infirmat categoric de Adrian Mititelu, însă Emil Săndoi este de părere că unificarea celor două echipe din Bănie ar fi cea mai bună soluție în vederea obținerii de rezultate imediate.

„Că s-a tot vehiculat ideea cu unificare acestor echipe, nu am amănunte, nu cunosc în detaliu problema. Eu unul sunt partizanul acestei soluții. În Craiova au mai fost două echipe care au obținut performanțe în același timp, dar s-au schimbat datele problemei, pentru că atunci exista un sprijin financiar și la Universitatea, și la Electroputere, iar în acest moment nu cred că municipiul Craiova are puterea financiară de a susține două echipe. Din acest punct de vedere cred că pentru obținerea unor performanțe pe termen scurt ar fi bun un astfel de proiect. Dar, depinde, nu poți să știi niciodată ce aduce ceasul. Craiova a trecut printr-o perioada foarte rea, nu a avut nicio echipă, acum are două în Liga a II-a, dar trebuie ca o persoană să aducă la masă cele două părți. Sunt multe aspecte și nu știu dacă se va rezolva sau nu”, a explicat Emil Săndoi.

Rămas, așadar, fără echipa de antrenat, fostul selecționer al reprezentativei de tineret este în căutarea unui nou angajament. O varianta ar exista dezvăluie fostul mijlocaș defensiv, însă până acum nu s-a depășit faza negocierilor.

„Am fost în discuții de vreo trei săptămâni, am avut o ofert. Era vorba de un proiect pe un termen scurt, până în vară. Eu, în general, unde am fost am rămas mai mult timp. Am plecat de fiecare dată în relații bune cu conducătorii, dar trebuie să stau să analizez, la fel și persoanele de decizie de acolo, așa că nu aș putea să vă spun ceva concret în momentul de față”, a încheiat Săndoi.

Sursa: Sport Total FM

Mihai Andries 02 Feb. 2014, 17:09 Campionat
Pe aceeași temă