Săndoi, încrezător că FC Argeș o poate învinge pe Petrolul. „Aceste două echipe ar trebui să joace în prima ligă. Îmi doresc să fie un joc spectaculos”

Marius ANGHEL 02 Oct. 2018, 15:47 Campionat
Săndoi, încrezător că FC Argeș o poate învinge pe Petrolul.**

Fotbaliștii de la FC Argeș se pregătesc de cel mai important meci din acest tur de campionat. Echipa argeșeană va întâlni Petrolul Ploiești, joi, de la ora 17:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2. Confruntarea dintre piteșteni și ploieșteni este un derby de mare tradiție al fotbalului românesc, având în vedere istoria și palmaresul pe care le au în spate cele două grupări.

Ambele echipe traversează o formă sportivă destul de bună, iar iubitorii fotbalului așteaptă un meci spectaculos, cu multe goluri. Înaintea acestui joc, FC Argeș ocupă locul 5, cu 18 puncte, în timp ce Petrolul se situează pe locul 2, cu 19 puncte.

Emil Săndoi este conștient de importanța partidei și are mare încredere în potențialul echipei pe care o pregătește. „Este un joc cât se poate de important. Se întâlnesc unele dintre cele mai bune echipe din acest sezon de Liga a 2-a, două formații de tradiție, două echipe cu un palmares impresionant. Până la urmă, și Petrolul, dar și FC Argeș, au trofee câștigate de-a lungul timpului. Au scos jucători de primă mână în fotbalul românesc și chiar în fotbalul mondial. Ambele au jucat în cupele europene și au câștigat campionate și cupe. Din punctul meu de vedere, aceste două echipe ar trebui să joace în prima ligă. Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede posibil. Va fi un meci dificil pentru că vom întâlni o echipă foarte bună, cu foarte mulți jucători de prima ligă. Eu am încredere în băieții noștri, atât în cei tineri, cât și în cei care au ajuns la maturitate sportivă. Cred că există în cadrul lotului nostru un mix destul de bun. Avem și jucători cu experiență, dar și fotbaliști tineri, cu perspective. Cred că formăm un grup bun. Alături de Petrolul, și noi formăm o echipă bună în această serie. Îmi doresc să fie un joc spectaculos, având în vedere că se întâlnesc două dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Mi-aș dori un rezultat pozitiv. Rămâne de văzut la ora jocului care dintre echipe va fi mai inspirată, care va face mai puține greșeli individuale și colective. Eu sper ca aceea să fim noi. Băieții s-au pregătit foarte bine, ca de fiecare dată de la venirea mea la echipă. Sunt conștienți de importanța jocurilor pe care le vom disputa în continuare”, a spus Săndoi.

„Va trebui să fim o echipă pragmatică și realistă. Sunt sigur că putem câștiga acest joc”

Antrenorul Argeșului n-a trecut nici acum peste eșecul suferit de echipă la Aerostar Bacău, primul din acest sezon. „Încă o dată, îmi pare rău că am făcut acel singur pas greșit la Bacău. Dar ăsta este fotbalul. Câteodată se mai întâmplă să avem parte de rezultate neconforme cu ceea ce se întâmplă pe teren. Ne-am revenit la meciul cu Oradea. Am avut multe ocazii de gol și am reușit să înscriem de câteva ori. Cred că a fost un meci plăcut. La partida de joi va trebui să fim o echipă pragmatică și realistă. Trebuie să facem cât mai puține greșeli și să fim disciplinați, lucru pe care noi l-am demonstrat până în acest moment. Trebuie să avem și puțină șansă, pentru că, fără șansă, nu se poate în fotbal. Suntem pregătiți pentru această partidă. Este un joc cât se poate de important, dar nu un joc decisiv, pentru că nu e o finală de Cupa României, în care joci cu un trofeu pe masă, pe care ori îl câștigi, ori îl pierzi. Nu e cazul în meciul de joi. Victoria este importantă și pentru moralul jucătorilor, pentru continuitatea pe care noi trebuie să o avem în rezultatele pozitive. Va fi un meci dificil, dacă este să ne gândim și la transferurile pe care le-au făcut cei de la Petrolul. S-au mișcat cam cel mai mult pe piața transferurilor, în această perioadă. Au reușit să transfere jucători titulari la prima ligă. Din punctul ăsta de vedere, la Petrolul are un lot competitiv. Eu am mare încredere în băieții noștri, în valoarea pe care o au și în capacitatea de concentrare la partidele importante. Sunt sigur că putem câștiga acest joc”, a mai declarat Săndoi.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 02 Oct. 2018, 15:47 Campionat
Pe aceeași temă