Săndoi, impresionat la finalul meciului echipelor argeșene: „Acum am învățat și eu ce înseamnă un derby Mioveni – FC Argeș”. Ce crede că le-a lipsit jucătorilor săi să câștige mai ușor

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 16:35 Campionat

FC Argeș a câștigat la limită, cu 1-0, miercuri seară, derby-ul din deplasare cu CS Mioveni, cu golul lui Ionuț Șerban de la ultima fază a jocului. Piteștenii au jucat în superioritate numerică o oră, însă abia au reușit să-l învingă pe portarul Valentin Sima.

Cu cele trei puncte obținute în fața rivalei județene, FC Argeș a revenit pe locul 3, cu 24 de puncte, aflându-se la egalitate cu Academica Clinceni, a doua clasată.

La finalul partidei de la Mioveni, Emil Săndoi a spus că victoria este una meritată, având în vedere numărul de ocazii pe care le-a avut echipa sa. Antrenorul formației piteștene a descoperit acum ce înseamnă un derby între cele două echipe argeșene.

„În primul rând vreau să-i felicit pe băieți pentru rezultatul de astăzi și pentru cele trei puncte pe care le-am acumulat în clasament. Aveam nevoie de un rezultat pozitiv după cele două victorii pe care le obținusem în ultimele două partide de campionat. Un meci foarte aprig, disputat. Acum, vă spun sincer, că de abia acum am învățat și eu ce înseamnă un derby Mioveni – FC Argeș. Până acum n-am știut. La meciul din returul campionatului trecut chiar nu am știut și nu mă așteptam să fie așa o încărcătură psihică, emoțională, pentru fiecare dintre jucători care la un moment dat se transformă într-un element negativ în timpul jocului. Eu chiar am încercat să-i liniștesc, să-i temperez, să-i calmez pe jucători în toată această perioadă după victoria cu Petrolul”, a spus Săndoi.

„Ne lipsește în unele momente și acea șmecherie fotbalistică”

Emil Săndoi a făcut și o comparație cu meciul din returul sezonului trecut, dar a comentat și ceea ce i-a lipsit echipei sale acum pentru a se impune mai ușor în derby-ul cu CS Mioveni.

„Astăzi cred că ne-a lipsit puțin luciditatea. Poate pe undeva am avut și puțină șansă, gândindu-mă la meciul din returul campionatului trecut, când la 0-0 am ratat 11 metri și am avut multe ocazii de a marca. Am pierdut în ultimele secunde ale jocului. Astăzi am reușit să înscriem în ultimele secunde ale jocului. Mă bucur pentru efortul pe care l-au făcut băieții. Este a treia victorie consecutivă. Am avut și unele mici greșeli pe care le-am făcut pe parcursul partidei. Am întâlnit o echipă foarte bună și vreau să felicit și CS Mioveni pentru rezultatele pe care le-a avut până acum în campionat și chiar pentru evoluția de astăzi. O echipă disciplinată care știe să închidă culoarele. Noi, la un moment dat, am schimbat și sistemul pe parcursul jocului. Ne-a lipsit puțin luciditatea. Mai avem de lucru. Poate ne lipsește în unele momente și acea șmecherie fotbalistică pe care ți-o dă experiența. Astea sunt probleme pe care nu poți să le antrenezi. Poți să le discuți cu jucătorii. Nu trebuie să uităm că și noi avem în defensivă jucători foarte tineri. Avem portarul sub 21 de ani, cei doi fundași centrali la fel, iar cei doi fundași laterali erau anul trecut sub vârstă. Ne lipsește puțin experiența acolo. Din nefericire pentru noi, nu am reușit să înscriem la ocaziile pe care le-am avut. Eu cred că au fost ocazii clare pentru că Șerban și Năstăsie au fost în fața porții și puteau face diferența. Ne bucurăm pentru cele trei puncte și pentru efortul depus”, a mai comentat antrenorul Argeșului.

„Nu știu dacă momentul psihologic a fost la acea eliminare”

Eliminarea lui Szabolcs Kilyen din minutul 34 mai mult i-a motivat pe jucătorii Mioveniului, însă a simplificat în defensivă munca jucătorilor săi, crede Emil Săndoi: „Nu știu dacă momentul psihologic a fost la acea eliminare. În momentul în care o echipă rămâne în zece oameni se capacitează mai bine. Asta cred că s-a văzut și astăzi pe teren. Jucătorii fac un efort mai mare, încearcă să suplinească lipsa jucătorului eliminat. Mioveniul după eliminare a rămas foarte grupat în defensivă. Rareori a mai reușit să treacă centrul terenului. Nu ne-au mai pus în pericol absolut deloc, dar, din păcate, lipsa noastră de inspirație la finalizare putea să ne coste. E bine când reușești să câștigi, când înlănțui trei rezultate pozitive și reușești să urci pe locul 2, 3. Până la urmă asta contează.”

În etapa a 12-a, FC Argeș joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Daco-Getica București, ocupanta locului 12.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 16:35 Campionat
Pe aceeași temă