Săgeata Năvodari, o nucă prea tare pentru CS Otopeni

20 Aug. 2011, 20:50 Campionat
Săgeata Năvodari,** o nucă prea tare pentru CS Otopeni

În debutul noului sezon din Liga a II-a, CS Otopeni a primit vizita uneia dintre contracandidatele pentru locurile fruntașe, Săgeata Năvodari. Deși au la activ un record absolut de meciuri fără înfrângere pe teren propriu, iar în ultima partidă directă, echipa ilfoveană s-a impus cu 1-0, de data aceasta formația lui Tudorel Dumitru nu a reușit decât un rezultat de egalitate: 1-1. Golurile au fost înscrise de Florin Manea (’49), respectiv Sorin Chițu (’54).

Partida a stat sub semnul echilibrului în prima parte și s-a observat tracul care îi încerca pe jucătorii aflați la prima partidă oficială din sezon. Pe fondul unei posesii prelungite a lui CS Otopeni, oaspeții au reușit să aibă însă prima mare ocazie: în minutul 24, Toșca a centrat de pe stânga, iar Dorel Zaharia a scăpat de marcajul unui fundaș, a trimis plasat cu capul, însă mingea a șters bara. Meciul de astăzi a reprezentat și debutul oficial în tricoul Săgeții pentru fostul atacant al Gloriei, Stelei, FC Brașov sau FCM Târgu Mureș. Otopeniul a avut și ea șansele ei, iar Ghindeanu a tras bine în minutul 44, o minge pe care scria 1-0, însă un apărător al celor de la Năvodari a respins în corner, iar cele două echipe au intrat la cabine cu tabela neschimbată.

Gazdele au început în forță, iar George Ghiță le-a dat posibilitatea spectatorilor să asiste la una dintre cele mai mari ratări care poate fi văzută pe terenurile de fotbal. Nemarcat, a profitat de bâlbâiala apărării dobrogenilor, a oprit o minge la 3 metri de poartă, goalkeeperul Olteanu era departe de fază, însă jucătorul Otopeniului a trimis pe lângă bară din fața porții goale. Totuși, cei prezenți în tribune nu au avut timp să deplângă prea mult această ocazie rarisimă, deoarece peste doar un minut, Florin Manea a șutat imparabil de la peste 30 de metri, sub bară și a deschis scorul (’49). Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, deoarece peste doar 5 minute, Săgeata a reușit egalarea după o fază lucrată de cei doi atacanți: Zaharia a prelungit pe spate până la Chițu, care din preluare a depășit doi fundași, a driblat portarul și a înscris în poarta goală. Chiar dacă în formația din Năvodari și-a făcut apariția și Răzvan Ochirosii, până la finalul jocului gazdele au dictat ritmul, însă pe rând Odoroabă (’72) și mai apoi Ene (’85) nu au reușit să marcheze golul victoriei.

Datorită mișcărilor de trupe din această vară, Tudorel Dumitru a introdus în primul 11 nu mai puțin de 6 jucători aduși în pauza competițională: Râmniceanu, Ghindeanu, Odoroabă, Voinea, Anghel și Ursu. Lor li se alătură și cei intrați pe teren pe parcursul jocului, Ene și Lupu, dar și Iuhas care a revenit la Otopeni după ce în returul campionatului trecut a evoluat pentru FC Bihor.

În cea de-a doua etapă, CS Otopeni se va deplasa la Galați, pentru partida cu Dunărea lui Viorel Tănase, învinsă clar azi de Viitorul Constanța (4-1), iar Săgeata va debuta în fața propriilor suporteri într-un meci contra echipei secunde a Astrei Ploiești.

CS Otopeni – Săgeata Năvodari 1-1 (0-0)
Fl. Manea (49) / Chițu (54)

Otopeni: Râmniceanu – Ghindeanu (’88 R. Lupu), Odoroabă, Al. Dragomir, G. Ghiță – Serediuc, Voinea, Neagoie, Ursu (’46 Iuhas) – Fl. Manea (cpt.) – Anghel (’69 Ene)
Antrenor: Tudorel Dumitru

Năvodari: Olteanu – Gh. Goșa, Mișelăricu, Fl. Popa, Toșca – Bold (’48 Ochirosii), Vezan (cpt.) (’71 M. Gheorghe), Crețu, Vaștag – Zaharia (’65 Jianu), Chițu
Antrenor: Constantin Gache

Articol scris de Gabriel MORARIU

20 Aug. 2011, 20:50 Campionat
Pe aceeași temă