„Să vină banii la băieți!” Luceafărul a scăpat de locul retrogradabil după victoria din penalty cu Pandurii. Lupuț: „Aș vrea să jucăm la fel de prost și să câștigăm tot timpul”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 13:48 Campionat
  • Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au obținut, sâmbătă, o victorie foarte importantă, în cadrul etapei a 14-a a campionatului Ligii a 2-a. Aflați în zona „minată” a clasamentului, elevii antrenorului Cristian Lupuț aveau mare nevoie de cele trei puncte puse în jocul cu Pandurii Târgu Jiu, mai cu seamă că au evoluat pe teren propriu.
  • În cele din urmă, au reușit acest deziderat, după ce au obținut un penalty, cu zece minute înainte de final, transformat cu siguranță de Claudiu Codoban. Astfel, bihorenii s-au impus cu scorul de 1-0 și au obținut a patra victorie din actuala ediție de campionat, o victorie însă, care-i urcă pe poziția a 14-a a ierarhiei la zi.


În mare parte, jocul desfășurat la Sânmartin a fost echilibrat, cu Luceafărul mai dornică de a obține toate cele trei puncte, însă și cu o formație gorjeană bine așezată în teren și cu o experiență în plus.

Deși orădenii au fost ceva mai periculoși, meciul nu a avut prea multe acțiuni periculoase la cele două porți. În minutul 63, oaspeții și-au creat o bună oportunitate, după o acțiune periculoasă pe dreapta a lui Tudoran, care a intrat în suprafața de pedeapsă și din apropierea liniei de fund a centrat pe jos la colțul careului mic, la Nsiah, care, din 4 metri, din unghi de 45 de grade, a șutat la colțul scurt, însă Moroz a reușit să respingă.

Golul lui Codoban, decisiv. Antrenorul gorjenilor, trimis în tribună

Cea mai mare ocazie a bihorenilor a apărut în minutul 77, când, angajat în careu, Ludușan a rămas singur cu portarul, a încearcat să-l lobeze de la 15 metri pe Cotolan, care ieșise în față, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă bara din dreapta. A venit minutul 78, însă, când Konate l-a faultat pe Opriș în careu, după o centrare dintr-o lovitură de la colț de pe dreapta, arbitrul a dictat penalty și cartonaș galben.

Oaspeții au protestat, împreună cu antrenorul Adrian Bogoi, care a fost trimis în tribună de arbitru. Apoi, în minutul 81 s-a executat lovitura de la 11 metri. A executat Claudiu Codoban, plasat, în dreapta portarului și orădenii au trecut la conducere. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, iar luceferii au reușit să obțină un succes foarte important pentru ei.

Bucuria „roș-albaștrilor” s-a dezlănțuit în vestiar, unde au început să cânte „Să vină banii la băieți”, un lucru justificat, mai cu seamă că, spun sursele Bihoreanului, nu au mai fost plătiți de aproape trei luni, fapt care i-a făcut pe unii jucători să se gândească la plecare.

Lupuț: „O să analizăm tot ce am făcut prost, pentru că e o mare diferență de la un meci la altul”

„După meciul de la Mioveni, unde am făcut un meci extraordinar de bun, azi am făcut un meci foarte prost, dar aș vrea să jucăm la fel de prost și să câștigăm tot timpul cele trei puncte. Felicit jucătorii pentru modul de abordare, deși a fost un joc total neinspirat pentru unii dintre ei. O să analizăm tot ce am făcut prost, pentru că e o mare diferență de la un meci la altul”, a declarat, la conferința de presă antrenorul Cristian Lupuț.

Acesta s-a declarat nemulțumit în special de jucătorii din ofensivă. Se pare că unul dintre cei vizați a fost Vasile Pop, un jucător cu evoluții bune în etapele precedente, dar care acum traversează o perioadă mai nefastă. După penalty-ul ratat la Mioveni, nici de această dată nu a fost jucătorul așteptat, motiv pentru care tehnicianul Lupuț l-a și înlocuit în minutul 60.

Bogoi, 20 de secunde la conferință

De partea cealaltă, foarte supărat că echipa sa a primit penalty în minutul 80, tehnicianul pandurilor Adrian Bogoi a stat la conferința de presă doar 20 de secunde. „În semn de protest față de arbitraj, nu aș vrea să spun nimic, pentru că toate legile sunt în defavoara noastră”, le-a spus Bogoi jurnaliștilor.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va juca la București, cu Daco-Getica, fosta Juventus, formație care anul trecut a evoluat în Liga 1, dar care acum este vecină de clasament cu bihorenii. Se anunță, astfel, un duel interesant, sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, când Luceafărul va încerca să mai aducă puncte și din deplasare.

În schimb, Pandurii urmează să joace sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Metaloglobus.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – PANDURII TÂRGU JIU 1-0
Claudiu Codoban 81′ – pen.

Moroz – Prejmerean, Oros (cpt.), Tînc (Vl. Opriș 72′), Al. Băican – Vas. Pop (Al. Dulca 60′), Preoteasa, Codoban, Mitrică – Țîră, G. Paraschiv (Ludușan 64′)
Rezerve neutilizate: Andr. Cristea – Chiorean, Sg. Pop, Moihedja
Antrenor: Cristian Lupuț

Mih. Cotolan – Brînzan (cpt.), Konate, Draca, Al. Vasilescu – Raiciu, Cenaj – Tudoran (Blejdea 69′), Vodă, D. Pîrvulescu (Șendroiu 88′) – Nsiah (P. Popescu 82′)
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Skoric, Nic. Cotolan, Rob. Lică
Antrenor: Adrian Bogoi

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă