S-au întrecut în ratări!

Mihai Andries 18 Nov. 2013, 10:56 Campionat
S-au întrecut** în ratări!

CSMS Iași s-a impus fără probleme în fața Unirii Tărlungeni, scor 2-0, dar victoria ar fi putut fi mult mai clară dacă ieșenii nu ar fi ratat mai multe ocazii uriașe. Iașiul și-a continuat sâmbătă parcursul fără greșeală în meciurile cu echipele de play-out și a bifat un nou succes lejer, 2-0 cu Unirea Târlungeni.

Deși golul desprinderii a căzut în prelungiri, victoria CSMS-ului nu a fost pusă în nici un moment sub semnul întrebării, jocul curgând în permanență într-o singură direcție, spre poarta oaspeților. Olah, din penalty (minutul 32) și autogolul lui Șerban (90) au semnat victoria Iașiului, dar trupa lui Marius Lăcătuș ar fi putut câștiga mult mai clar dacă Herghelegiu și Claudiu Ionescu nu s-ar fi întrecut în ratări, două dintre acestea cu poarta goală în față. Herghelegiu și-a dovedit lipsa de inspirație încă din minutul 3, când a preferat o preluare în locul unui șut pe poartă, fiind blocat de portarul Unirii.

Același Herghelegiu a fost blocat de portar în minutul 10, iar peste alte opt minute vârful lui CSMS a fost protagonistul ratării campionatului. Claudiu Ionescu a fost faultat în careu, arbitrul a acordat avantaj, iar Herghelegiu a uimit un întreg stadion, șutând pe lângă poarta goală. Gazdele au cerut penalty în această fază, invocând faptul că arbitrul trebuia să revină și să arate punctul cu var după ce avantajul nu s-a concretizat. Gazdele au reușit totuși să deschidă scorul în minutul 32, dintr-un penalty obținut de Claudiu Ionescu și transformat cu precizie de Olah.

Repriza a doua a continuat în aceeași notă, cu ocazii rarisime irosite cu nonșalanță de jucătorii gazdelor. Rând pe rând, Claudiu Ionescu, Herghelegiu și Țigănașu i-au exasperat pe suporteri și pe cei de pe bancă cu ratări din orice poziție, ocazia rundei fiind ratată de Ionescu, luft din câțiva metri în fața porții goale (min. 63). În cele din urmă, CSMS a reușit să-și majoreze avantajul în prelungiri, Șerban deviind în propria poartă un șut din partea stângă al lui Țigănașu.

Ieșenii egalează liderul după acest succes și așteaptă cu încredere duelurile de foc cu Clinceniul și Slobozia, ultimele din acest an. Până atunci, elevii lui Marius Lăcătuș își pot tura motoarele la maximum în două confruntări ceva mai facile la prima vedere, la Bacău și acasă cu Brăila.

CSMS IAȘI – UNIREA TĂ‚RLUNGENI 2-0
Olah ”33 – pen., I. Șerban ”90 – aut.

B. Miron – Firoiu, Ov. Mihalache, Vișa, Vladu – M. Dedu (Crengăniș ”90+1), Olah – Onofraș (cpt) (T. Petrescu ”68), Cl. Ionescu (Novac ”72), Țigănașu – Hergheligiu
Antrenor: Marius Lăcătuș

Fl. Iacob – Vlăsceanu, I. Șerban, R. Barbu, Dumbravă – N. Cristea, Toderașcu (Marcăș ”57),  – Bitez (Postolache ”27), L. Nicolae (cpt.) (Lita ”72), S. Marin – Elek
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: „Emil Alexandrescu” (Iași); Spectatori: 400; Arbitru: Marius Baston (București); Asistenți: Florin Păunescu și Daniel Demetrescu ambii din Râmnicu Vâlcea); Jucătorul meciului: Alexandru Țigănașu

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Mihai Andries 18 Nov. 2013, 10:56 Campionat
Pe aceeași temă