S-a întors roata norocului pentru brăileni!!

10 Oct. 2011, 13:19 Campionat
S-a întors roata norocului** pentru brăileni!!

Dacă în urmă cu o săptămână CF Brăila era lipsită de șansă în meciul de la Galați deoarece părăsea terenul învinsă printr-un gol primit în minutul 93 și pierdea jocul cu Dunărea cu scorul de 2-1, ei bine, roata norocului s-a întors sâmbătă în favoarea formației antrenată de Ion Viorel. Nu de alta dar a venit rândul brăilenilor să câștige în minutul 93 partida jucată acasă cu FCM Bacău, printr-un gol superb marcat de Clement Pălimaru!

Jocul dintre cele două formații, care a contat pentru etapa a VIII-a a ligii a II-a la fotbal, seria est, a început destul de prudent de ambele părți motiv pentru care nu am asistat la vreo fază de gol mai acătării până prin minutul 26, atunci când Ivan a scos de pe linia porții mingea trimisă din apropiere de Ursu.

Replica brăileană a venit prompt în minutul 33, dar Lozneanu a intervenit salvator în fața lui Pălimaru aflat singur la 5-6 metri de poarta brăileană, iar ultima fază a primei părți i-a aparținut lui Baciu care trimis de la 7 metri, milimetric peste transversală, o minge venită din lovitura de colț executată de Doboș.

Brăilenii încep în forță repriza secundă și domină cu autoritate o formație băcăoană care se mulțumește doar să se apere, iar în minutul 58 Loznenu a primit al doilea cartonaș galben fiind eliminat de pe teren, iar FCM Bacău va juca în 10 jucători mai bine de 30 de minute! Din acest moment asediul la poarta apărată de Stamantin devine unul sufocant, însă Voicu, aflat singur la numai 10 metri de poartă, trage în portarul băcăoan aducându-l pe Ion Viorel în pragul unei crize de nervi (min. 67). Apoi Stamantin a apărat cu greutate „capul” lui Ivan de la 6 metri (min. 69), pentru ca în minutul 86 Ursu să-l deposedeze în ultimul moment pe Pălimaru la numai 4 metri de poartă!

CF Brăila atacă cu portarul Budur la linia de centru, iar apărarea băcăoană gâfâie din ce în ce mai tare, făcând față cu greutate iureșului brăilean. După ce același Stamantin mai scoate încă odată de la vinclu „torpila” lui Pânzaru de la 18 metri (min. 92), la ultima fază de poartă a meciului a venit și golul izbăvitor: Moise a centrat perfect de pe partea dreaptă într-un careu supraaglomerat al oaspeților, iar Pălimaru s-a înălțat superb peste apărarea băcăoană și reluat cu capul imparabil în stânga lui Stamantin rămas fără replică: 1-0 (min. 93)!!! Această reușită a provocat o adevărată bucurie generală atât în tribune cât și pe teren, iar victoria aduce în contul brăilenilor trei puncte pe deplin meritate! Astfel, cu ajutorul Zeiței Fortuna (care a fost din Brăila sâmbăta trecută), CF Brăila rămâne singura echipă din seria est a ligii a II-a care nu a pierdut până acum niciun punct pe teren propriu, și echipa antrenată de Ion Viorel a urcat pe locul opt cu 15 puncte, în timp ce FCM Bacău a rămas cu 10 puncte și a coborât pe locul 10. În etapa viitoare CF Brăila va evolua tot pe teren propriu împotriva echipei Farul Constanța, într-un meci care va începe de la ora 12.

CF Brăila: Budur – Bosoi, Călin, Ivan, Vlaicu (min. 78: Dăniță) – Otvos, Moise, Pungă (min. 66: Ion Gabriel), Voicu – Borbely (min. 53: Pânzaru), Pălimaru. Antrenor: Ion Viorel

FCM Bacău: Stamantin – Mihălăchioaie, Lozneanu (eliminat în minutul 58), Ursu, Luncanu – Întuneric (min.66: Bursuc), Vraciu (min. 60: Taban), Boghian (min. 78: Curiliuc), Apostol – Doboș, Baciu. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Articol scris de Valentin Constantinescu

10 Oct. 2011, 13:19 Campionat
Pe aceeași temă