S-a dus norocul Forestei! Sucevenii au pierdut cu Academica în modul în care au luat ei puncte cu Brăila și Chindia. Meciul nu trebuia să se joace, spun antrenorii

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 14:41 Campionat

S-a terminat cu norocul la Suceava. Dacă în meciurile cu Brăila și Chindia, primul câștigat cu gol marcat de Marius Matei în minutul 90+1 și al doilea încheiat la egalitate cu penalty executat de același Matei în minutul 90+3, sâmbătă, în etapa a 26-a, Foresta a pierdut la limită în fața echipei Academica Clinceni, scor 0-1, după ce a primit gol în minutul 90. Echipa pregătită de Florentin Petre a rămas astfel cu 24 de puncte și se situează pe locul 18 în Liga 2, retrogradabil.

Desfășurat pe un teren acoperit pe diverse porțiuni cu zăpadă, devenit mocirlă în repriza secundă, meciul dintre Foresta Suceava și Academica Clinceni a fost decis în minutul 90, la capătul unei faze controversate. Konate a trimis o minge înapoi, iar portarul Began a sărit să o rețină pentru a nu acorda corner. Arbitrul central a acordat inițial lovitură de colț, însă, după o discuție cu tușierul, a dictat lovitură liberă indirectă de pe linia de 6 metri.

Clinceniul a executat lovitura liberă în zidul format din toți jucătorii Forestei, apoi s-a tras din nou în blocaj, Stănescu a reușit să respingă până la marginea careului mare, acolo de unde Marian Târșa a șutat pe jos, lângă bară, și a înscris.

Totuși, Foresta putea egala la ultima fază a meciului, atunci când, cu portarul Began urcat în careul advers, Konate a reluat cu capul în mingea centrată dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, însă Ureche a respins salvator și a menținut avantajul minim luat de Clinceni pe tabelă puțin mai devreme.

Fundașul Oprișa s-a jucat cu ocaziile din postura de atacant

Până atunci, în restul celor 90 de minute de joc, Foresta, care nu s-a putut baza din nou pe golgheterul accidentat Marius Matei, a făcut un joc bun, în ciuda terenului prost, și a avut mai multe situații de gol decât adversarii. Cu fundașul Vlad Opriș reprofilat atacant de Florentin Petre, sucevenii au început bine meciul și au irosit prima șansă de gol. Opriș (4) a trimis din 12 metri după o centrare din stânga a lui Lupușor, Ureche era bătut, însă un fundaș al oaspeților a respins aproape de pe linie. Și a doua mare ocazie a aparținut tot gazdelor, atunci când Konate (13) a trimis cu latul din 10 metri, însă portarul a prins.

Și Clinceniul a avut o mare ocazie de gol, Șandru (21) șutând din 12 metri la colțul scurt, însă nimerind doar bara laterală a porții lui Began, aproape de vinclu.

Partea a doua a jocului a fost ceva mai dinamică. Șandru (59), Pațurcă (69) au trimis pe lângă pentru Clinceni, în timp ce Foresta a irosit golul prin Opriș, în trei rânduri, în minutele 65, 66 și 76. La ultimele două faze, ambele din situații de unu la unu, Began a respins in extremis la un șut din 14 metri, iar apoi a blocat cu un ultim efort după ce fusese driblat.

Florentin Petre: „Nu înțeleg de ce ne grăbim așa, deoarece va veni o perioadă frumoasă, în care vom sta în vacanță la plajă, în loc să jucăm”

La finalul meciului, ambii antrenori au acuzat starea terenului și au fost de părere că întreaga etapă trebuia amânată, nu doar două meciuri.

Florentin Petre nu înțelege de ce e atâta grabă să se joace în Liga 2, în orice condiții. „Din punctul meu de vedere acest meci nu trebuia să se termine așa, ținând cont de atitudinea jucătorilor noștri, mai ales în a doua repriză. Am avut multe faze de poartă, unele simple, ca la antrenament, și cred că dacă eram puțin mai atenți la finalizare, cel puțin una puteam s-o transformăm în gol. Nu știu cum s-au programat aceste meciuri, astfel încât să ne batem joc de jucători, de sănătatea și integritatea lor, iar din punctul meu de vedere partida nu trebuia să se dispute. Nu înțeleg de ce ne grăbim așa, deoarece va veni o perioadă frumoasă, în care vom sta în vacanță la plajă, în loc să jucăm în condiții optime. În plus, nu poți să joci fotbal în condițiile în care am făcut un sigur antrenament pe iarbă în acest an, și aia înghețată. Suntem în horă și noi și cred că cine greșește mai puțin și-și câștigă punctele, acela se va salva. Eu speram să avem continuitate în rezultate, dar deja suntem la a doua înfrângere și pentru mine este dureros. O să încerc să motivez cât mai bine jucătorii și să-i aduc la un nivel de pregătire cât mai bun, iar la Pitești să jucăm mult mai bine, dar dacă terenul va fi la fel ca astăzi, ăsta numai fotbal nu se cheamă”, a spus antrenorul Forestei, citat de Monitorul de Suceava.

Ilie Poenaru: „Federația ar trebui să se gândească foarte bine și să ne acorde și nouă atenție”

De partea cealaltă, antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, se aștepta la un meci greu la Suceava, atât din cauza jocului Forestei, cât și a terenului.

„Aș vrea să spun că ceea ce se întâmplă nu este normal și mă refer aici la organizarea de meciuri pe astfel de terenuri, în care punem în pericol jucătorii ambelor echipe și să riscăm accidentări foarte grave. Federația ar trebui să se gândească foarte bine și să ne acorde și nouă atenție în situațiile de acest gen. Știam foarte bine ce joacă Suceava și că sunt o echipă foarte agresivă, una cu o densitate mare în teren și care pune presiune pe adversar și-n zona mingii. În plus, știam că terenul nu ne va avantaja, deoarece ne place să construim de jos, să avem posesie, mai ales că avem jucători tehnici. Am studiat foarte bine gazdele și am reușit să blocăm anumiți jucători, mai ales că le-au lipsit și piese importante din lot și practic nouă ne-a fost mult mai ușor. Golul a venit foarte târziu, deoarece nu ne putem exprima în joc pe asemenea suprafețe. Totuși ne-am adaptat mai repede, am reglat la pauză anumite lucruri, iar golul spun că a fost meritat. Îmi pare rău pentru Florentin, deoarece este prietenul meu și face treabă bună aici, dar ăsta este fotbalul, azi câștig eu, mâine el. Suceava este un oraș frumos ce trăiește prin fotbal și de aceea mi-aș dori ca echipa să se salveze de la retrogradare”, a declarat Poenaru, citat de Monitorul de Suceava.

FORESTA SUCEAVA – ACADEMICA CLINCENI     0-1
Marian Târșa 90′

Began – O. Onofraș, Mateciuc, Konate, Musea – Cerlincă (cpt.), Vl. Stănescu, Dănilă (Kharoubi 46′), Lupușor, Renquin – Vl. Opriș (Rob. Martin 86′)
Rezerve neutilizate: Seb. Bîlbă – Makriev, Bosânceanu, Gulei, Negură
Antrenor: Florentin Petre

Ureche – Fl. Achim, Găină, Andr. Răuță, Dobrescu – Pațurcă, Bg. Barbu (cpt.), Târșa, Vl. Mihalcea (S. Moldovan 70′) – Al. Popescu (C. Gheorghe 80′), Mih. Șandru (Blejdea 59′)
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Hreniuc, Gal, Baniță
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Cristian Georgescu; Asistenți: Mihăiță Necula și Alexandru Midvichi (toți din București).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb Foresta Suceava

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 14:41 Campionat
Pe aceeași temă