S-a dus avantajul! Metaloglobus a intrat în hora retrogradării. „Suntem într-o situație delicată”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 12:07 Campionat
S-a dus avantajul!** Metaloglobus a intrat în hora retrogradării.

Eșecurile cu Brăila (0-1) și cu FC Argeș (0-3), acesta din urmă suferit sâmbătă, din ultimele două etape au ținut Metaloglobusul pe loc și au implicat-o și mai mult în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa bucureșteană mai are doar patru puncte avans în fața celor de la Pandurii, ultimul club s-ar duce în Liga 3, astfel că teama că va fi prinsă din urmă s-a amplificat.

Alin Chița, antrenorul Metaloglobusului, a pus eșecul dur cu FC Argeș pe seama lipsei de inspirație a jucătorilor săi din ofensivă. „Este greu să trag concluzii la scorul de 3-0. Am abordat destul de bine situația meciului. Am încercat în prima repriză să închidem culoarele, am încercat pe cât posibil să plecăm pe contraatac. Știam că sunt o echipă care joacă foarte bine ofensiva. Știam că au în componență jucători care au făcut și care pot face față în orice moment la Liga 1. Contrar cursului jocului, am primit acel penalty care ne-a debusolat puțin. Am avut câteva situații de a marca. Nu am știut să fim foarte limpezi în faza ofensivă, iar Piteștiul ne-a taxat. Cred că anumite momente au făcut diferența. Am prestat un joc destul de bun. Am făcut o posesie destul de bună, dar gestionarea anumitor momente a făcut diferența. De aici a ieșit acest rezultat care nu ne avantajează”, a spus Chița la finalul meciului de la Pitești.

Antrenorul echipei bucureștene a acuzat și absența din lot a unui dintre cei mai buni jucători pe care îi are, din cauza unei suspendări. „Eu am nevoie de fiecare jucător, mai ales că aportul lui Ghenovici la meciurile de acasă a fost substanțial. Ghenovici este un jucător care are calitate. Am în componența echipei jucători care au calitate, dar și cu aportul lui, altfel ar fi fost rezultatul și fața jocului. Sper ca pe viitor să încercăm să scoatem maxim din fiecare meci, pentru că suntem într-o situație delicată. Ne așteaptă meciuri foarte grele. Încercăm prin atitudinea jucătorilor, prin caracterul lor, determinarea și dăruința pe care o oferă la joc, să scoatem maxim pentru că dacă nu reușim să câștigăm punct sau puncte la fiecare meci, se mărește diferența dintre noi și jumătatea clasamentului, iar apoi este foarte greu, pentru că trebuie să stai la mâna rezultatelor”, a mai comentat Chița la finalul meciului pierdut cu 3-0.

Metaloglobus are încă un mare dezavantaj în lupta pentru evitarea retrogradării cu celelalte patru echipa de sub ea. Trupa lui Chița a obținut deja în retur cele șase puncte la „masa verde” contra formațiilor Olimpia Satu Mare, respectiv ASA Târgu Mureș, în timp ce Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava și Știința Miroslava mai au de luat câte trei puncte din confruntarea cu Olimpia, iar Pandurii Târgu Jiu din cea cu ASA. Astfel că diferența dintre echipele aflate acum pe locurile retrogradabile și Metaloglobus va fi micșorată cu trei puncte.

În etapa intermediară din această săptămână, Metaloglobus joacă miercuri, de la ora 17:00, pe teren propriu cu Chindia, iar la finalul săptămânii se deplasează la Sportul Snagov.

CITEȘTE și CRONICA meciului FC Argeș – Metaloglobus

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: FC Argeș Fans

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 12:07 Campionat
Pe aceeași temă