FC Argeș suflă în ceafa Chindiei! Piteștenii au trecut de Metaloglobus și așteaptă pasul greșit al târgoviștenilor pentru a spera la locul de baraj

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 14:42 Campionat

FC Argeș continuă cu succes cursa de urmărire a Chindiei Târgoviște în lupta pentru ocuparea locului 3 al Ligii 2, cel care duce la barajul pentru promovarea în Liga 1. Piteștenii au câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, la scor de neprezentare, 3-0, meciul cu Metaloglobus București și s-a apropiat la trei puncte de dâmbovițenii care joacă astăzi cu Sportul Snagov. Indiferent de rezultatul obținut de Chindia, lupta pentru poziția care duce la baraj rămâne în continuare deschisă și foarte încinsă.

Piteștenii s-au impus cu 3-0 în fața Metaloglobusului la capătul unui meci extrem de echilibrat. Bucureștenii prinși în hora retrogradării au mers în Trivale să-și vândă cât mai scump pielea. După o jumătate de oră destul de modestă, în care ocaziile de gol au lipsit cu desăvârșire, alb-violeții au deschis scorul prin Ionuț Năstăsie, care a transformat o lovitură de la 11 metri dictată la un henț involuntar în careu al lui Sava. Argeșenii au avut șansa de a-și dubla avantajul pe tabelă până la pauză, însă Cotigă, din 6 metri, a trimis cu capul peste.

După revenirea de la cabine, jucătorii lui Emil Săndoi au forțat desprinderea și au reușit să marcheze și golul al doilea, care a adus liniștea în rândul celor 1.500 de spectatori prezenți la meci. Cu un sfert de oră înainte de final, Năstăsie a realizat dubla după ce a luat o acțiune pe cont propriul. După o cursă de aproape 40 de metri, mijlocașul a finalizat cu un șut la colțul lung, la care Burci nu a avut nicio șansă.

FC Argeș a stabilit scorul final prin atacantul Andrei Nilă. Intrat de doar câteva minute pe teren, vârful a trimis cu capul în plasă, în urma unei centrări de pe stânga a omului meciului, Ionuț Năstăsie.

Pentru Metaloglobus, singura ocazie de gol a venit abia în ultimul minut al prelungirilor, atunci când Iulian Roșu a tras din voleu, din colțul dreapta al careului, însă mingea s-a dus puțin pe lângă prima bară.

În urma acestui rezultat, FC Argeș a acumulat 55 de puncte și s-a apropiat la doar trei lungimi de ocupanta locului 3, Chindia Târgoviște, care va juca astăzi, de la ora 15:00, în deplasare, cu Sportul Snagov. Metaloglobus a rămas cu 33 de puncte, e în continuare pe locul 14 și mai are doar patru puncte peste Pandurii, ultima echipă care retrogradează.

Marți, FC Argeș joacă în deplasare, de la ora 17:00, la Academica Clinceni, în timp ce Metaloglobus joacă miercuri, de la aceeași oră, pe teren propriu, cu Chindia.

FC ARGEȘ – METALOGLOBUS BUCUREȘTI         3-0
Ionuț Năstăsie 31′ – pen., 73′, Andrei Nilă 83′

Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă, Vișa, Tofan (Ct. Barbu 86′) – Ct. Stan, R. Costin (cpt.), Șerbănică (Bîrzan 49′), I. Șerban – I. Năstăsie, Buhăescu (Nilă 78′)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – D. Andrei, Andr. Panait, Ciucă
Antrenor: Emil Săndoi

Burci – Asanache, Mitroi, Caramalău, Sava – Ant. Popa, Ispir, Șt. Stîngă (cpt.)(Bilciurescu 62′), Vl. Vlad – Șt. Niculae (Iul. Roșu 65′), Voican (Potecea 74′)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Dincă, G. Coman, Negotei
Antrenor: Alin Chița

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Spectatori: 1.500; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Florin Pucheanu (Ulmi).

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: FC Argeș Fans

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă