Rufă rămâne majoritar la Metalul. Frunzăverde pregătește bugetul

Mihai Andries 22 Jan. 2015, 18:40 Campionat
Rufă rămâne majoritar la Metalul.** Frunzăverde pregătește bugetul

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a reconfirmat implicarea financiară a instituției pe care o conduce în susținerea Metalului Reșița, dar a exclus preluarea vreunui pachet de acțiuni.

Sorin Frunzăverde a anunțat de ceva vreme că administrația județeană se va alătura Consiliului Local Reșița pentru ca echipa din Valea Domanului să poată forța, la un moment dat, revenirea în elita fotbalului românesc. Imediat au apărut tot felul de întrebări și de calcule legate de modul în care ar urma să se concretizeze acest sprijin.

Unii au speculat o preluare de acțiuni din pachetul majoritar deținut de Cătălin Rufă, alții ar fi văzut mai inspirată cumpărarea de acțiuni de la municipalitate. Niciuna dintre variante nu e luată în calcul și asta, și din cauza legislației.

Frunzăverde a vorbit astăzi din nou despre Metalul și despre intențiile sale și ale Consiliului Județean.

„Avem în vedere alocarea unor fonduri pentru sport. Posibilitatea noastră legală, în baza noii legi a sportului, Legea 69, este de a oferi premieri, care tot bani sunt. Gândim un suport financiar pentru tot sportul cărășean, în baza prevederilor legale. Asta înseamnă și handbal, și voleiul de la Caransebeș. Avem posibilitatea în baza legii să ajutăm financiar aceste echipe. E important să o facem. Handbalul intră în Liga Națională, fotbalul e pe locul doi sau trei. Am declarat că vom încerca să finanțăm, a apărut între timp a apărut o nouă lege a sportului, Legea 69, care reglementează ce și cum. Numai în baza ei vom găsi formula de a aloca niște fonduri. Legislația românească nu este foarte permisivă și din motivul ăsta tot sportul românesc este în suferință. E exclus să preluăm acțiuni”, a declarat președintele CJ.

Sursa: Express de Banat

Mihai Andries 22 Jan. 2015, 18:40 Campionat
Pe aceeași temă