Roșu îndeamnă la calm după victoria cu Juventus: „Sunt 3 puncte foarte importante, dar nu e nimic jucat”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 17:15 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a trăit periculos astăzi, în derby-ul din Capitală cu liderul Juventus București, în cadrul etapei a 30-a a Ligii 2. Echipa arădeană a fost condusă încă din minutul 5 de bucureșteni, a irosit revenirea în joc la penalty-ul ratat de Alin Gligor (34), însă a reușit în cele din urmă să egaleze până în pauză. În primul minut al prelungirilor, Marius Curtuiuș (45+1) a profitat de o centrare a lui Dumitru Copil și a înscris în poarta lui Relu Stoian.

În startul reprizei secunde, căpitanul Alin Gligor (48) și-a răscumpărat greșeala de la penalty-ul ratat și a adus-o pe UTA în avantaj după ce a rămas singur cu Stoian în fața careului mic, după o nouă pasă a lui Copil.

Cu cele trei puncte, UTA (53 pct.) rămâne în spatele celor de la Sepsi (54 pct.), învingători ieri cu ASU Poli, și urcă pe locul 3, care duce la barajul de promovare, asta după ce CS Mioveni (51 pct.) s-a împiedicat astăzi pe teren propriu de Foresta, obținând doar un punct. FC Brașov (52 pct.) stă și ea aproape de arădeni.

La finalul meciului din Colentina, antrenorul UTA-ei era euforic. Laurențiu Roșu a spus că a crezut tot timpul în jucătorii săi că pot reveni în meciul cu Juventus, cu toate că liderul nu pierduse în acest sezon niciun meci pe teren propriu. Ex-stelistul vrea sa vadă din nou UTA în prima ligă, dar de această dată pe un stadion modern, pe arena pe care autoritățile locale întârzie să o termine. Roșu a avut un mesaj și pentru suporterii arădeni veniți la București să-și încurajeze echipa favorită.

„Le mulțumesc suporterilor pentru susținere. Mi-aș dori ca UTA să revină pe prima scenă și cei din oraș să vadă această echipă pe noul stadion. I-am susținut tot timpul pe băieți, am ratat și 11 metri, dar i-am făcut să înțeleagă că dacă muncesc au șanse să câștige. Sunt trei puncte foarte importante, dar nu e nimic jucat. Vom vedea în ultimele etape ce se va întâmpla. De când am venit la Arad mi-am propus să promovez, jucătorii știu că acesta este obiectivul nostru. Sper ca aceste victorii cu Sepsi și Juventus să ne dea încredere pe final”, a spus Roșu.

„Ne-a fost foarte greu, am întâlnit o echipă puternică, ne-au pus mari probleme. Am întâmpinat dificultăți în unele momente ale jocului, dar, până la urmă, sunt bucuros că am învins și că ne menținem la un punct de Sepsi”, a mai declarat Laurențiu Roșu.

UTA va reveni la Arad cu autocarul și nu va avea multe zile de repaos, marți, de la ora 17:00, la Șiria, urmând a privi vizita Olimpiei Satu Mare, care în această etapă a stat.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 17:15 Campionat
Pe aceeași temă