Rosso-nerii își confirmă superioritatea în fața CSM-ului. Metalul rezistă în fruntea seriei

Marius ANGHEL 21 Sep. 2014, 13:00 Campionat

Metalul s-a impus sâmbătă, în Valea Domanului, cu scorul de 2-0 (0-0), în derby-ul etapei a patra din Liga a II-a de fotbal, cu CSM Râmnicu Vâlcea.

După victorii în primele etape cu echipe nou-promovate, rosso-nerii au depășit sâmbătă una din candidatele la promovare și rămân pe primul loc în clasament, Metalul fiind singura formație neînvinsă din serie. Vâlcenii au dominat prima repriză a meciului de la Reșița, au avut și câteva oportunități de a deschide scorul, însă și elevii lui Daniel Oprița au semănat în câteva rânduri pericol la poarta oaspeților.

Chiar dacă a fost forțat să schimbe formula de start după ce Roman s-a accidentat la încălzire, iar în primele 45 de minute vâlcenii au controlat în cea mai mare parte jocul, antrenorul Reșiței nu a disperat și, la pauză, le-a cerut elevilor săi mai mult curaj. Nu s-a grăbit să facă alte schimbări la pauză și socotelile i-au ieșit.

Buhăescu a scos un penalty, la zece minute de la reluarea jocului, iar Neagoe a marcat de la punctul cu var. Vâlcenii au acuzat șocul primirii golului, Buhăescu, cel mai bun om de pe teren, a profitat de acest lucru, a scăpat unu la unu cu portarul Popescu și a majorat scorul la 2-0.

Suspendat și aflat în tribună, Erik Lincar nu a avut replică pentru mutările lui Oprița. Până la final s-au mai consemnat câteva ocazii, la ambele porți, dar tot reșițenii au fost mai aproape de gol, Popescu fiind salvat de bară la una dintre ele. Metalul s-a impus meritat și o așteaptă săptămâna viitoare pe Poli, de pe primul loc în clasament.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

„Am avut o primă repriză în care eu cred că ne-am impus jocul. Știam adversarul foarte bine și am știut că ne va aștepta să creeze contraatacul, ceea ce s-a și întâmplat în a doua repriză la faza penalty-ului, care nu știu dacă a fost. Mie mi s-a părut acordat foarte ușor. Normal că s-a rupt jocul acolo”, a explicat motivele eșecului din Valea Domanului, secundul lui CSM Râmnicu Vâlcea, Fănel Nofitovici.

Daniel Oprița a văzut și el două reprize diferite. „A fost un meci echilibrat, mai ales în prima repriză, cu un plus pentru ei. Au avut mai multe faze la poarta noastră, dar nu cu foarte multe ocazii mari. Și noi puteam înscrie, dar rezultatul de la pauză a fost echitabil. În a doua repriză eu spun că am controlat partida și am câștigat meritat, chiar dacă am auzit că se spune că am avut noroc. Felicit toată echipa. Asta vreau, o echipă de gladiatori, acasă nu avem voie să pierdem puncte!”, a declarat antrenorul Metalului.

METALUL REȘIȚA        2
CSM RÂMNICU VÂLCEA    0

A. Neagoe ”57 – pen., Buhăescu ”59

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, I. Popescu (M. Ciucă ”53), S. Ciobanu, Anițoiu – Feher, D. Enescu – O. Vasile (C. Stoica ”82), A. Neagoe (Breșneni ”68), L. Manole – Buhăescu
Antrenor: Daniel Oprița

D. Popescu – Deaconescu (Samson ”50), Ct. Pîrvulescu, Cucui, Briceag – Ov. Popescu, I. Stoica (cpt.), Geantă (C. Neagu ”67) – Calcan (Ad. Popa ”59), N”Kongue, Codin
Antrenor: Erik Lincar

Text și foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 21 Sep. 2014, 13:00 Campionat
Pe aceeași temă