Rosso-neri cu două fețe

Marius ANGHEL 11 May. 2014, 13:35 Campionat

Metalul Reșița a remizat ieri, 2-2, în Valea Domanului, cu Gloria Bistrița, după ce oaspeții au avut avantaj de două goluri la pauză.

Victoria rosso-nerilor în Bănie nu a adus la stadion prea multă lume sau cel puțin nu în numărul așteptat, iar microbiștii care au venit pe ,,Mircea Chivu” și-au pierdut repede răbdarea și au început să-i apostrofeze pe Marian Pană și elevii lui și chiar să huiduie în multe momente o prestație total neconvingătoare.

La fel ca și în jocul cu CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul a fost în prima repriză o echipă fără nerv, fără determinare, foarte moale și deloc îndrăzneață. Gloria a taxat imediat atitudinea de neînțeles pentru o echipă care joacă pe teren propriu și, mai ales, care venea cu un moral excelent după victoria de la Craiova. A dominat încă din start și a făcut-o pe toată durata primelor 45 de minute. După câteva situații bune ale oaspeților, Brumă a rămas singur cu Zimmermann și a deschis scorul cu un șut plasat. Rosso-nerii nu au avut reacție și lumea a început să-și exprime nemulțumirea. Cu trei minute înainte de pauză, Murgoci a atins mingea cu mâna în careu, Feher a bătut bine și a majorat scorul la 2-0.

În drum spre cabine, Zimmermann urla cât îl țineau plămânii la colegii lui: ,,Bă, jucăm acasă!”. Simțea și el din teren ce a văzut toată lumea, o echipă mult prea moale, care a tras un singur șut la poartă în 45 de minute!

Pană a văzut și el că lucrurile au stat foarte prost, dar a continuat să creadă în elevii săi. ,,Ne conduc cu 2-0 pentru că suntem prea moi. Câte șuturi ați tras la poartă?! Unul singur! E 2-0, nu mai avem ce pierde! Ori luăm două, ori patru, tot aia e. Vreau să văd că sunteți bărbați adevărați, că vă duceți peste ei. Putem întoarce rezultatul!”, le-a spus antrenorul jucătorilor. Pană l-a lăsat la vestiar pe Vaștag, preferându-l pe Stoica, și a împins jocul tot mai sus.

Mutarea a fost foarte inspirată, pentru că după doar șapte minute de la reluare, Stoica a redus din handicap fructificând un penalty scos de Oprița. La timp a venit și a doua schimbare a lui Pană, Enescu în locul lui Robert Cristian, pentru că jocul echipei a devenit tot mai consistent.

Cu jumătate de oră înainte de final, Popescu a reluat cu capul din șase metri o centrare excelentă din corner a lui Vasile și a restabilit egalitatea. Tribunele au revenit la viață, iar Pană le-a cerut elevilor săi să mențină ritmul și să caute golul victoriei, pentru că bistrițenii eu în corzi. Au rezistat însă până la final, deși Metalul a ratat câteva ocazii uriașe. Metalul a pierdut ieri două puncte, dar la fel de adevărat este că putea să nu ia niciunul.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

METALUL REȘIȚA
GLORIA BISTRIȚA
2-2

A. Stoica ”52 – pen., I. Popescu ”60 / Brumă ”19, Feher ”42 – pen.

Zimmermann – R. Cristian (D. Enescu ”55), Nogo, I. Popescu, Murgoci – Oct. Vasile (cpt.), Breșneni, Vaștag (A. Stoica ”46), I. Szabo – Oprița, S. Mureșan (Făgărășanu ”69)
Antrenor: Marian Pană

Albuț (cpt.) – Budăcan, D. Matei, Hlinca, Țârcă – Nalați – C. Roșu (Gașpar ”66), O. Bucur (Mărginean ”79), Feher, M. Chițu – Brumă (Al. Popa ”82)
Antrenor: Cristian Coroian

Text și foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 11 May. 2014, 13:35 Campionat
Pe aceeași temă