Ripensia trebuie să facă față Academicii Clinceni fără golgheterul Mediop. Radu Suciu: „Sper să reușim să depășim presiunea care apasă pe umerii noștri”

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 13:22 Campionat
Ripensia trebuie să facă față Academicii Clinceni fără golgheterul Mediop.** Radu Suciu:

Ripensia Timișoara are parte de un meci dificil acasă în Vinerea Mare, cu Academica Clinceni. Roș-galbenii vin după trei înfrângeri consecutive, cu FC Argeș, Chindia Târgoviște și Metaloglobus București, și vor coborî în clasament săptămâna aceasta dacă nu se impun. Va fi greu, deoarece va lipsi golgheterul Ndiaye Mediop.

Tocmai pentru că echipa vine după o serie negativă, directorul tehnic Radu Suciu vrea ca elevii săi să nu joace cu presiune. „E un meci foarte important, în care trebuie să plecăm de la ceea ce am făcut bine în precedentele. Sper să reușim să depășim presiunea care apasă pe umerii noștri. Îmi doresc să jucăm cât mai relaxat posibil. Dacă vom reuși să ne facem jocul, atunci eu cred că vom câștiga. Ne-am dori să vină cât mai mulți spectatori la meci, căci ei sunt foarte importanți pentru noi. Aportul lor e foarte important și îl simțim în teren”, a punctat Suciu pentru site-ul echipei.

Absențe și o săptămână cu puncte pentru rivale

La Ripensia sunt în continuare accidentați Mihai Hecsko, Andrei Țugui și Dalin Munteanu, iar Mediop va fi suspendat etapa aceasta. Senegalezul e golgheterul Ligii a 2-a, cu 18 reușite.

Pe lângă problemele de lot, etapa aceasta UTA va ajunge la 34 de puncte, după succesul la „masa verde” cu Olimpia Satu Mare, iar Metaloglobus va ajunge la „cota” 33, deoarece ar fi avut meci cu ASA Târgu Mureș.

De asemenea, săptămâna viitoare se vor juca și restanțele dintre Pandurii și Balotești, respectiv Snagov și Brăila, cu trei echipe mai slab clasate ca timișorenii, astfel că ierarhia se poate „strânge” și ripenștii pot coborî spre „zona fierbinte”.

Înaintea desfășurării etapei a 28-a, Ripensia e pe locul 11, cu 32 de puncte. Academica Clinceni e pe locul 6, cu 46 de puncte. Meciul dintre cele două echipe se joacă vineri, de la ora 11:00, pe stadionul Ciarda Roșie din Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 13:22 Campionat
Pe aceeași temă