Ripensia își propune un succes la Mioveni. Motivul pentru care a fost adus Ciprian Urican ca antrenor. Suciu: „Nici eu, nici ceilalți nu am avut aceste abilități”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Apr. 2018, 16:13 Actualizat: 12 Apr. 2018, 16:17 Campionat
Ripensia își propune un succes la Mioveni.  Motivul pentru care a fost adus Ciprian Urican ca antrenor. Suciu: „Nici eu, nici ceilalți nu am avut aceste abilități”

Ripensia Timișoara are, vineri, o deplasare importantă la Mioveni, distanță pe care echipa o va parcurge cu autocarul. Va fi primul meci cu noul antrenor Ciprian Urican, despre care directorul tehnic Radu Suciu spune că a fost adus deoarece cei dinaintea lui nu au făcut antrenamente suficient de eficiente pentru ca echipa să joace pe cât de bine și-a propus clubul.

Ciprian Urican spune că filosofia de tip tiki-taka a ripensiștilor i se potrivește perfect. „Sunt onorat de alegerea clubului. Știam fondul de jucători, concepția de joc și antrenament făcută de atât timp de club, prin intermediul lui Radu Suciu, care a avut mult timp echipa pe mână. Concepția echipei e aceeași cu cea îmbrățișată de mine. Trecerea a fost rapidă și ușoară. Nu am avut foarte multe sincope în a transmite ceva. Sunt lucruri care țin de modul de joc, adică plusul ce-l aduc eu și asta va dura timp, într-o săptămână este prea puțin. Ceea ce a dat rezultate la Ripensia a fost posesia prelungită. Selecția a fost foarte bine făcută, pentru că sunt jucători tehnici”, a punctat noul antrenor al echipei timișorene.

La acest joc cu CS Mioveni, Ripensia nu are fotbaliști suspendați. Pe lângă Dalin Munteanu, care ratează sezonul acesta, Andrei Țugui poate evolua cu o mască, iar Mihai Hecsko e recuperat aproape 100%.

Accent pe organizarea defensivă

Urican, care este și lector la cursurile de licența PRO, a spus că săptămâna aceasta a pus accent pe apărare. „Am încercat să aduc toată săptămâna plusuri pe organizarea defensivă. Am văzut ultimul joc. Trebuia câștigat de noi pe ceea ce am arătat pe teren. Dar naivitatea și tratatea superficială a unor momente a dus la acest rezultat de egalitate. Au fost momente în joc când echipa s-a exprimat mai bine ca o echipă de Liga 1. Și e păcat să se piardă pe aceste momente de naivitate. Ei trebuie să joace ce știu și ce le place, din plăcere. Rezultatele sunt pe umerii noștri, ei nu trebuie să se gândească la clasament”, a explicat Urican.

Suciu consideră că Steop, Codrea și el nu făceau antrenamentele potrivite

Radu Suciu, fost portar al Politehnicii și fondator al Ripensiei, e de părere că Urican face cele mai potrivite antrenamente pentru filosofie cu posesie a ripensiștilor.

„Ciprian va aduce în plus metode și exerciții prin care să putem determina jucătorii să facă ceea ce li se cere. Ceea ce noi până acum nu am stăpânit foarte bine. Nici eu, nici ceilalți nu am avut aceste abilități. Eu îl cunosc de foarte multă vreme. Mi s-a cerut părerea și am fost de acord. L-am urmărit și mi s-a părut că se potrivește perfect cu principiile clubului nostru. Noi putem să spunem jucătorului să joace într-un anumit fel, dar dacă prin exercițiu nu putem să-l determinăm să facă lucrurile cum vrem noi, sigur că lucrurile nu se vor realiza cum vrem noi sau se vor realiza mult mai încet: să paseze, să se apere mai bine. Cu Mioveniul e un meci cu o echipă din zona apropiată a clasamentului. E din nou un meci foarte important, în care ce putem să urmărim, decât trei puncte. Asta încercăm să insuflăm jucătorilor”, a punctat Suciu.

Ripensia e pe locul 12 în clasament, cu 33 de puncte. CS Mioveni e pe locul 8, cu 38 de puncte. Jocul are loc vineri, la ora 18:00.

Articol scris de Anda DELIU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Apr. 2018, 16:13 Actualizat: 12 Apr. 2018, 16:17 Campionat
Pe aceeași temă