Rică Neaga crede că ACS Poli va câștiga și returul cu UTA, dar are și emoții: „Ne-am făcut viața grea”. Ce spune și despre situația financiară a echipei

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 14:16 Campionat
Rică Neaga crede că ACS Poli va câștiga și returul cu UTA, dar are și emoții:

Într-o intervenție telefonică la emisiunea ProSport LIVE, Rică Neaga, directorul sportiv al ACS Poli Timișoara, a vorbit despre meciul cu UTA din această după-amiază și problemele financiare de la clubul de pe Bega. ACS Poli și UTA se întâlnesc la 17:30 pe stadionul „Otto Grefner” din Șiria, în returul barajului pentru prezența în Liga 1 în sezonul viitor. Timișorenii s-au impus cu 2-1 în tur, grație golurilor marcate de Pedro Henrique și Gabriel Cânu. Sorin Strătilă a marcat pentru alb-roșii.

„Avem emoții cu privire la baraj pentru că ne-am făcut viața grea, am ratat foarte mult în prima manșă. Eu zic că diferența de valoare s-a văzut în meciul tur și se va vedea și acum. Nu cred că soarta partidei va fi influențată de faptul că nu este televizată. Echipa noastră este mult mai valoroasă decât echipa din Arad, cred că ne vom impune și astăzi”, a spus Neaga.

Adrian Neaga nu încă nu poate trece peste meciul tur. „Au fost câteva greșeli de arbitraj în tur. De când m-am lăsat de fotbal și am intrat în această nouă postură, mi-am propus să nu comentez foarte mult arbitrajul. Dacă vor fi greșeli astăzi consider că vor fi de ambele părți, ca în meciul tur. Diferența este clară în favoarea noastră pentru că este o diferență valorică între Liga 1 și Liga 2. Este important pentru oraș ca echipa să rămână în prima ligă, vom vedea după baraj cine rămâne și cine pleacă”, a mai spus oficialul echipei timișorene.

Cât despre situația financiară a clubului Poli, Neaga spune că aceasta este una delicată, de aceea este vitală rămânerea în Liga 1. „Jucătorii nu au mai primit banii din luna febraurie! Băieții au făcut adevărate minuni în acest an și merităm să rămânem în prima ligă. Le-am explicat situația care este la club, am fost mereu lângă ei și când s-a promis ceva s-a dat. Și doi lei dacă am avut, i-am împărțit cu toată lumea. N-am primit absolut niciun ban pentru parcursul din Cupa Ligii. Pe lângă asta, Liga are o datorie de aproape 200.000 de euro față de noi”, a declarat Rică Neaga la ProSport LIVE.

Popa: „Nu știu în ce condiții va putea arbitrul să dea drumul la joc!”

Tot într-o intervenție telefonică la emisiunea ProSport LIVE, antrenorul ACS Poli, Ionuț Popa, a declarat că echipa sa este mult mai valoroasă decât UTA Bătrâna Doamnă și că adversarii ar putea să se impună doar printr-o întâmplare nefericită.

Tehnicianul în vârstă de 64 de ani a recunoscut, însă, că divizionara secundă are jucători buni, care sunt avantajați de terenul de la Șiria. „UTA are jucători destul de buni și interesanți în atac. Îl are pe Strătilă, jucători care luptă foarte mult, care sunt obișnuiți cu terenul mic de acolo. Nu știu în ce condiții va putea arbitrul să dea drumul de joc, pentru că jocul e programat de Ligă. Dacă ei organizează, terenul trebuie să îndeplinească condiții de Liga 1. După aceea, am înțeles că au adus tribune metalice din Ungaria pentru acest joc. Sunt curios dacă arbitrul va da drumul la joc.

Eu zic că suntem mult, mult peste ei ca valoare. Am arătat-o și în meciul tur. Părerea mea este că numai o întâmplare nefericită poate să o ducă pe UTA în Liga 1, adică o greșeală mare de arbitraj, o greșeală din partea jucătorilor noștri, ratări din partea jucătorilor noștri, pentru că Timișoara a ratat șapte-opt ocazii imense. Și bară, și singurul cu portarul, și, mă rog, au scos-o de pe linia porții. Dar poate că ăsta e fotbalul, poate că doar 15-20 la sută e știință, restul e noroc și șansă”, a spus Popa, la ProSport LIVE.

Ionuț Popa se teme că adversarii au urmărit de la bun început ca meciul să nu fie transmis în direct. „Am emoții, pentru că mă gândesc la meciul din tur, la cum a fost arbitrat. Acum mă gândesc că nu e televizat jocul și sper să nu apară alte probleme.

Mă gândesc și eu acum. Ar putea să apară lucruri de genul: «Domnule, e mascat totul, nu se vede nimic la televizor, creem presiune și pe arbitri și pe ăia». Cam asta este. Te gândești la orice, e posibil orice”, a adăugat antrenorul echipei ACS Poli Timișoara.

Răspuns pentru Strătilă

După meciul de la Timișoara, câștigat de gazde cu scorul de 2-1, mijlocașul formației UTA, Sorin Strătilă, a spus despre adversari că „va fi vai de mama lor la Arad”. Ionuț Popa a comentat în stilul caracteristic afirmația făcută de către jucătorul arădenilor: „Să știți că îmi e frică din calea afara, și mie și jucătorilor. Să nu facem pe noi”.

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă