Revenirea spectaculoasă cu Dunărea l-a luat prin surprindere și pe Brîndescu. Cum au câștigat timișorenii cu 4-1 după ce au fost conduși cu 1-0 și aveau un om în minus

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 17:24 Campionat
Revenirea spectaculoasă cu Dunărea l-a luat prin surprindere și pe Brîndescu.** Cum au câștigat timișorenii cu 4-1 după ce au fost conduși cu 1-0 și aveau un om în minus

Călărășenii și Adrian Mihalcea s-au bătut cu pumnul în piert înaintea meciului din weekend de la Timișoara, s-au umflat precum curcanii și nu concepeau să plece fără puncte din meciul cu ASU Poli, o echipă care în tur îi învingea pe teren propriu. Calculele păreau să le iasă după aproape o repriză de jucat. Cătălin Țîră a deschis scorul în minutul 28 după ce a îndeplinit o simplă formalitate la mingea trimisă de Kanda în bară și care l-a lăsat singur cu poarta goală, iar eliminarea lui Ioan Mera părea că le va simplifica și mai mult victoria. Execuția senzațională a lui Răzvan Ghinescu înainte de pauză, șut de la 20 de metri aproape de vinclu, bară gol, i-a readus pe timișoreni în joc, însă nu anticipa deloc ceea ce urma să se întâmple în repriza secundă.

După ce Kanda (45+1) a mai trimis o dată în bară, Dunărea a fost groggy în partea a doua a jocului, cu toate că aveau un om în plus pe teren. Ștefan Blănaru (50) i-a adus pe timișoreni în avantaj și tot el a finalizat plasat pe lângă Cezar Lungu (63) după ce a scăpat singur în flancul stâng. Iar alb-violeții nu s-au oprit aici, fiindcă nou-intratul Ionuț Vucea (87), la a doua atingere a mingiei, a marcat superb, după o acțiune personală și un șut la vinclul colțului lung. S-a încheiat 4-1 pentru ASU Poli, o adevărată umilință pentru călărășeni, care după joc s-au urcat în microbuzul cu care au venit la Timișoara și au „tăiat-o” urgent către casă fără să mai ofere nicio declarație.

Brîndescu: „Nu m-am așteptat la o asemenea diferență de scor”

În schimb, antrenorul gazdelor, Sorin Brîndescu, era extaziat după accest succes nesperat după ce gazdele conduceau spre finalul primei reprize, iar Mera fusese eliminat. Tehnicianul polist admite că a fost surprins de reacția elevilor săi.

„Am început jocul greoi, cu foarte multe greșeli. Nu am avut ritm, am făcut un marcaj larg, am avut, de asemenea, și un pic de șansă, pentru că adversarul a avut situații bune de a mai marca în prima repriză. Cred că golul egalizator al lui Ghinescu, unul foarte frumos, ne-a redat încrederea. După pauză am jucat foarte bine faza de apărare și cea de contraatac, pentru că la altă tactică nu puteam apela. Acum suntem bucuroși pentru această victorie. Nu m-am așteptat la o asemenea diferență de scor. Am încercat să punem probleme pe atac, în zona centrală, pentru că era clar că pe benzi nu puteam dezvolta jocul. Am plecat de la premisa să nu luăm gol în primul rând și poate reușim să salvăm măcar un punct. Dar băieții au luptat exemplar și au fost inspirați la faza de finalizare”, a spus Brîndescu, citat de Druckeria.

Cât privește eliminarea lui Ioan Mera, Brîndescu consideră că aceasta a fost nemeritată. „Mi s-a părut prea ușor acordat cartonașul roșu la acea fază. În mod cert, ne dereglează puțin pentru meciul cu UTA, dar vom găsi soluții”, a comentat Sorin Brîndescu.

Ghinescu: „Cred că ne-a prins bine acea eliminare”

Autorul golului revenirii în meci a timișorenilor, Răzvan Ghinescu, a povestit pentru Druckeria modul în care s-au mobilizat după eliminarea căpitanului Ioan Mera: „A fost o victorie meritată. Eu zic că am controlat jocul, mai ales după eliminarea lui Mera. În final, cred că ne-a prins bine acea eliminare, pentru că ne-am organizat mai bine în apărare și pe contraatac am arătat că suntem o echipă. E o victorie foarte importantă, mai ales pentru moral. Ne dă încredere pentru viitor. Nu am mai pierdut de trei meciuri, e foarte important pentru noi să legăm cât mai multe rezultate pozitive”.

Mijlocașul a explicat și faza în care a înscris superb și a adus egalarea. „Bine că mi-am mai făcut mingea o dată pentru șut, pentru că dacă trăgeam din prima, cred că o făceam în blocaj. Tot ce contează e că a intrat mingea în poartă. Mă bucur, orice gol e foarte important, pentru orice jucător”, a descris Ghinescu.

După această victorie de poveste, ASU Poli are două săptămâni la dispoziție să pregătească derby-ul Vestului cu UTA Bătrâna Doamnă. În etapa care urmează va câștiga la „masa verde” meciul cu Unirea Tărlungeni, iar cu arădenii vor evolua pe „Dan Păltinișanu”, duminică, 21 mai, de la ora 19:00.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă