Revanșa Vâlcei! Fosta Damila a bătut fostul CSM!

Mihai Andries 19 Oct. 2013, 20:34 Campionat

În urmă cu câteva luni, echipa patronată de Rufă jubila în vestiarul gazdelor din Zăvoi, după ce a stopat rivala locală Damila din lupta pentru promovare. Astăzi, bucuria a fost tot în vestiarul gazdelor, însă acolo și-a strigat victoria echipa lui Niculescu.

Cu siguranță, la începutul jocului, după câțiva ani petrecuți în Zăvoi, Vătăjelu, Vasile și ceilalți foști jucători vâlceni, mutați de Cătălin Rufă din vară la Reșița din considerente financiare, au găsit cu greu drumul spre vestiarul oaspeților. Având ca obiectiv promovarea, CSM-ul reconstruit pe scheletul Damilei era sub presiune. Claudiu Niculescu a pregătit câteva surprize și i-a titularizat în premieră în acest campionat pe Pârvulescu și Iancu, având în total cinci jucători sub 21 de ani, iar alegerea s-a dovedit una inspirată.

Duelul dintre actuala și fosta Vâlcea a fost echilibrat în prima repriză, dar s-a rupt în decurs de doar șapte minute, în care CSM-ul a înscris de trei ori! Când toată lumea se pregătea de pauză, Victoraș Cataramă a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, semn că nu a exersat degeaba cu „maestrul” Claudiu Niculescu.

Nici nu a început bine repriza secundă și Daniel Iancu a dus scorul la 2-0, după centrarea lui Cataramă. Vâlcea a prins elan și scorul a luat proporții în minutul 54, când Sergiu Negruț a dus scorul la 3-0 cu o lovitură de cap. Arnăutu a fost faultat în careu de Vătăjelu (foto, stânga), dar centralul a considerat că a simulat și i-a dat galben. Apoi Daniel Iancu a fost aproape de „dublă”. Oaspeții au redus din diferență în minutul 87, prin Szabo, iar din tribună, Cătălin Rufă a digerat ceva mai ușor eșecul.

Vâlcea a sărbătorit victoria la vestiare, revanșa contra rivalei locale din sezonul trecut fiind fără îndoială una dulce. Mai important, însă, CSM a obținut o victorie care readuce liniștea la echipă.

 

 

CSM RM. VÂLCEA – METALUL REȘIȚA 3-1 (1-0)

Au marcat Cataramă 45, Iancu 46, Negruț 53 respectiv Szabo 87

CSM: A. Popescu – Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica, Briceag – Cârstoiu, Al. Neagu (Lircă 40) – Cataramă (Ad.Popa 71), S. Negruț, D. Iancu – Codin (Arnăutu 59). Antrenor: Claudiu Niculescu

Metalul: Pascal – Tomozei, Apostol (I. Popescu 81), Potopea, Vătăjelu – Danci (Neagoe 56), Vaștag – Oară (Enciu 53), Szabo,Vasile – Staicu. Antrenor: Marian Pană

Stadion Municipal, spectatori 1.000

Arbitri: Viorel Adrian Cojocaru (Galați) – Marius Cristian Marchidanu (Brăila) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș).

 

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

Mihai Andries 19 Oct. 2013, 20:34 Campionat
Pe aceeași temă