Reșița înscrie primul gol în 2016 și ratează victoria în ultimele minute. Doar o minune o mai scapă pe Tărlungeni de retrogradare: „Au jucat morții cu leșinații”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2016, 13:41 Campionat

Al zecelea meci disputat pe teren în 2016 a fost cu noroc pentru jucătorii de la Metalul Reșița. Învinși în toate partidele de până acum, rosso-nerii au reușit sâmbătă, contra celor de la Unirea Tărlungeni, în etapa a 3-a a play-out-ului, să înscrie primul gol în acest an și, mai mult, să obțină și primul punct. De ceea ce se temeau brașovenii n-au scăpat. Au pierdut puncte importante împotriva unei echide deja retrogradate și și-au redus și mai mult șansa să poată prinde măcar locul la barajul de menținere în Liga 2.

Motivați suplimentar după ce președintele de la Unirea Tărlungeni a spus despre ei înaintea play-out-ului că n-au ce să caute în această competiție, jucătorii Metalului au reușit în meciul cu Unirea performanța de a înscrie primul lor gol în 2016. Bogdan Pitulice a norocosul, iar reșițenii au crezut într-o victorie până în ultimele clipe ale jocului. În minutul 87, Șerban a reușit egalarea, iar Unirea a plecat neînvinsă din Valea Domanului. Ultimul meci din campionat în care Metalul Reșița înscrisese a fost pe 25 noiembrie 2015, când juniorul George Ponoran reușea cele două goluri ale rosso-nerilor în înfrângerea usturătoare de la Brașov, scor 2-11.

Prezent la meci, primarul din Tărlungeni, Iosif Kiss, totodată președintele Unirii, nu a fost încântat de rezultat și nici de meciul pe care l-a urmărit. „Au jucat morții cu leșinații”, a fost reacția lui Kiss. Unirea rămâne cu șanse mici să se salveze de la retrogradare, Olimpia Satu Mare, echipa care se află pe loc ce duce la barajul de menținere în Liga 2, are șapte puncte mai mult în clasament, 18 față de 11.

„Astăzi, față de alte meciuri, consider că am jucat mult mai bine. Probabil că puteam să și câștigăm. Dar lipsa de experiență și de concentrare pe faza de apărare și-a pus amprenta în a doua repriză. Cu toate că în ultima parte a jocului am controlat jocul și ne-am creat multe ocazii. Țin să-i felicit pe jucători, pentru că ușor-ușor se autodepășesc, ținând cont de lipsa de experiență și de unde vin, de la Liga a IV-a, de la Liga a III-a și unii dintre ei chiar neavând meciuri în picioare. Ușor-ușor își vor da drumul, dar din păcate spre sfârșitul play-out-ului. Eu am ca obiectiv să promovez un număr cât mai mare de jucători pentru sezonul următor, jucători pe care se va baza echipa Metalul, indiferent unde va fi aceasta. Mi-aș fi dorit să câștigăm cu Unirea Tărlungeni și chiar meritam, la jocul pe care l-am făcut astăzi față de alte meciuri în care am greșit și am fost corigenți pe unele compartimente”, a spus, citat de Express de Banat, antrenorul echipei Metalul Reșița, Carol Gurgu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

METALUL REȘIȚA        1
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1

Pitulice ”42 / I. Șerban ”87

Zimmermann – I. Vlad, Pitulice, Chira, Makinde – Jamali, Buzdugan, Vitorovic (cpt.), Julei – C. Anghel (Crăciun ”90+1), Maria (Kis ”70)
Rezerve neutilizate: Knezevic – Ad. Costea, Miloș, Holovcic, Botezatu
Antrenor: Carol Gurgu

Mihok – Vlăsceanu, Forika, I. Șerban, Seb. Bucur – Monea (Petrean ”46), C-tin. Popescu, Minciună, S. Marin (cpt.) – M. Burlacu, Petra (A. Damian ”75)
Rezerve neutilizate: Burlui – Cocan, Păduraru, Vasiloi, Podlesnîi
Antrenor: Dan Bona

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 150; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy 3 (Aiud); Asistenți: Alexandru Vodă 3 (Alba Iulia) și Ramona Doriana Bunget 3 (Târgu Jiu); Jucătorul meciului: Eduard Julei 3.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 24 Apr. 2016, 13:41 Campionat
Pe aceeași temă