Remus Vlad: „Dacă nu câștigam eram sortiți retrogradării”

Marius ANGHEL 13 Apr. 2014, 15:27 Campionat

Directorul tehnic al Gloriei Bistrița, Remus Vlad, a declarat că echipa sa și-a atins țelul, intrarea în play-off-ul de promovare în Liga I, perspectivele de a accede pe prima scenă a fotbalului românesc fiind promițătoare din perspectiva actualului punctaj: „Dacă nu câștigam, retrogradam în Liga a III-a”.

„A fost un meci dificil și un joc pe care trebuia să-l câștigă. Dacă nu-l câștigam și făceam meci egal, eram sortiți retrogradării în Divizia C. Cu sistemul aceasta play-off – play-aut Gloria era în dezavantaj având în vedere faptul că a avut rezultate proaste în fața echipelor de sub locul 6. Pentru asta am luptat și ne-am dorit victoria și mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat și am câștigat. Sigur că în postura cealaltă suntem bine clasați, după CSU Universitatea. Spre deosebire de Olimpia, noi avem două obiective, evitarea retrogradării și clasarea aici. Olimpia avea soartă mai bună în aceste condiții, decât noi. În legătură cu jocul, ne-am cunosc unii pe alții. Nu ne-a surprins Olimpia cu nimic astăzi. Colegii mei mai tineri aveau documentația bine pusă la punct, aveau dvd-uri cu jocul Olimpiei din deplasare, de acasă, inclusiv din meciul amical în care Gloria a bătut Olimpia cu 3-1. Poate că a fost un noroc pentru noi că nu au jucat Boștină și Iuhas. De atunci, adică de la ultimul meci și până acum, Olimpia și-a îmbunătățit jocul și ne-au surprins.”, a declarat, citat de satumareonline.ro, Remus Vlad, fost antrenor al Olimpiei în perioada anilor 2000.

Acesta a declarat că știa toate tacticile Olimpiei. „Am mai corectat câte ceva la pauză, știam că Gavrilescu este un jucător cu experiență și cel care face furori și în partea dreaptă este pericol și centrează bine, întoarce, chiar și cu piciorul stâng centrează. Dincolo de asta știam că ei descoperă anumite zone pe care noi le putem folosi ca să putem marca. Am avut și șansa asta de a marca. Până la urmă am avut șansa finalului când prin câștigarea celor trei puncte ne-am realizat obiectivul”, a mai spus Vlad.

Hatfaludi: „Vine o luptă crâncenă, dar plecăm de pe un loc fruntaș”

Alexandru Hatfaludi, președintele Gloriei, a trăit cu sufletul la gură ultimele două partide ale Glorie, care au dus echipa bistrițeană în play-off-ul Ligii a doua. Sâmbătă, la Satu Mare, a fost extrem de bucuros după victoria la limită obținută de echipa lui.

„Îi felicit pe băieți pentru cele două jocuri decisive. Nu știu ce tactică au ales, e treaba lui Coroian și Remus Vlad, nu mă interesează, i-am lăsat pe ei să decidă și văd căau făcut-o bine. După mine nu mai are rost să analizăm tactica, ci să ne bucurăm de rezultat. Vine o luptă crâncenă, dar plecăm de pe un loc fruntaș. Mă bucur că s-a dovedit că munca celor aleși de noi n-a fost în zadar”, a declarat, pentru sportulbistritean.ro, Hatfaludi.

Urs: „Ne bucurăm enorm, dar urmează o luptă grea. Nu știm nici cu cine jucăm vineri”

Vasile Urs, administratorul judiciar al Gloriei, încearcă să rămână cu picioarele pe pământ după această victorie euforică a Gloriei, 1-0 la Satu Mare. Știe că urmează o perioadă foarte grea, o luptă pe toate planurile.

„Încercăm să ne batem pe toate fronturile, fiindcă e un răboi al actelor, nu doar al fotbaliștilor de pe teren. De pildă, nu știm nici cu cine vom juca vineri, fiindcă nu avem încă țintarul play-off-ului. Nu se știe nici dacă acesta se va face după clasamentul general al primelor 6 echipe sau cel al play-off-ului. Din punctul nostru de vedere, stăm mai bine decât celelalte combatante. Eu cred că toate cele 5 adversare au probleme la dosare. În opinia mea niciuna nu ar avea drept de promovare”, spune Vasile Urs pentru sportulbistritean.ro.

Șeful Gloriei e mulțumit de deciziile recente luate în conducerea clubului și mai ales de cooptarea lui Remus Vlad pe banca tehnică. „Am încercat să dăm un semnal că lucrurile nu mergeau foarte bine. Nu era nevoie de o decizie radicală pe banca tehnică și de aceea am hotărât așa. Uneori am făcut bine, alteori mai puțin bine. De data aceasta s-a dovedit o mișcare bună, dacă am reușit să câștigăm 3 din cele 4 meciuri de când a venit Remus Vlad. Însă nu trebuie să diminuăm cu nimic meritele celorlalți antrenori și chiar vreau să le mulțumesc tuturor pe această cale. Așa cum vreau să le mulțumesc și suporterilor care sunt alături de această echipă și în special celor care au venit astăzi la Satu Mare. Au fost extraordinari. Dacă ar înțelege și alții să sprijine această echipă, acum când avem mare nevoie de ajutor, sunt sigur că am reveni în prima ligă”, a mai declarat Urs.

Marius ANGHEL 13 Apr. 2014, 15:27 Campionat
Pe aceeași temă