Remontada Bistrița

Mihai Andries 04 May. 2014, 00:34 Campionat

Gloria Bistrița a obținut prima victorie în play-off-ul de promovare în Liga I, asigurându-și cele trei puncte în ultimul sfert de oră, la primele două șuturi pe spațiul porții, după ce a fost condusă cu 1-0 și rămâne pe poziția a treia în clasament. Gloria Bistrița a întâlnit pe teren propriu, în runda a 3-a din play-off, ultima clasată FC Olt, în fața căreia obținuse o victorie (2-1 în deplasare) și o remiză (0-0 acasă) în sezonul regulat.

Și de această dată a fost un meci infernal, apărarea avansată a oaspeților punând bețe în roatele ofensivei bistrițene. Motiv pentru care în prima repriză Gloria și-a trecut în cont doar un șut pe lângă poartă al lui R. Radu, în timp ce FC Olt l-a încercat în câteva rânduri pe Albuț.

În minutul 61, centralul a acordat lovitură de la 11 metri pentru oaspeți, în urma unui fault al nou intratului Câmpean asupra lui Bancu, iar Alin Gligor l-a executat pe goalkeeperul Gloriei. Trezită din pumni, Gloria a năvălit spre careul Oltului, însă Albuț a fost providențial la câteva contraatacuri tăioase.

Egalitatea s-a restabilit în minutul 75, când Bugiu a boxat în lateral o centrare a lui Câmpean, iar Brumă a reluat din prima în plasă, practic la primul șut al Gloriei pe spațiul porții. Echipa bistrițeană a prins aripi și a dat lovitura decisivă în minutul 84 prin Feher, care a trimis cu capul din 6 metri, tot după o centrare a lui Câmpean.

În urma primului succes înregistrat în play-off, Gloria Bistrița a acumulat 20 de puncte și se menține pe locul 3 în clasament, micșorând totodată diferența față de primele două clasate: noul lider ASA Târgu Mureș (24 de puncte), cu care va juca în etapa următoare acasă, și CS Universitatea Craiova (23 de puncte).

GLORIA – FC OLT  SLATINA 2-1 (0-0) Brumă 75, Feher 84 / A. Gligor 61 – pen.

Gloria Bistrița: Albuț – Budăcan, Hlinca, Chibulcutean, D. Sănmărtean (Câmpean 46) – R. Radu (O. Bucur 60), Feher, Nalați, M. Chițu – Brumă, Al. Pop (Curtuiuș 46). Antrenor: Cristian Coroian. Director tehnic: Remus Vlad

FC Olt Slatina: Bugiu – Giurcă, Crușoveanu (Marincău 53), Gligor, Covalschi – A. Pavel, A. Ignea – M. Căpățână, Cuedan, Bancu (Siminic 68) – Ivănică (Cl. Ionescu 37). Antrenor: Dan Oprescu

Stadion: „Jean Pădureanu” – Bistrița, Spectatori: 300. Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Gabriel Bârjac (Zalău), Raul Ghiciulescu (Lugoj) – Cristian Codrea (Baia Mare). Observatori: Mircea Dancu (Sibiu), Ștefan Szilaghi (Satu Mare)

 

Sursa: Timp Online

Mihai Andries 04 May. 2014, 00:34 Campionat
Pe aceeași temă