Remiză între Ripensia și FC Argeș într-un meci în care ambele echipe puteau da lovitura decisivă. Liderul pierde primele puncte pe teren propriu

Marius ANGHEL 02 Sep. 2017, 15:38 Campionat

FC Argeș a reușit să plece cu un punct de pe terenul liderului ligii secunde, după ce a remizat, scor 1-1, în deplasarea de sâmbătă dimineață, de la Timișoara, cu Ripensia. Confruntarea cu bănățenii a fost una destul de echilibrată, cu ocazii mari de ambele părți. Cele două nou-promovate se mențin după etapa a 6-a pe primele locuri în clasament.

Dacă erau mai atenți, piteștenii puteau pleca chiar cu cele trei puncte din deplasarea de la Timișoara, având în vedere ocaziile de gol ratate cu mare seninătate, însă la fel de bine se pot considera norocoși că au scăpat doar cu un gol primit.

Încă din prima repriză, alb-violeții au pus presiune pe adversar, trecându-și în cont câteva oportunități de a deschide scorul prin Năstăsie (4′, 35′), Buhăescu (11′) și Grecu (16′). Replica gazdelor a venit prin Dumiter (39′), însă șutul acestuia a fost respins din fața porții goale de un fundaș advers.

După pauză, FC Argeș a irosit o mare ocazie de gol prin Robert Grecu (62′), care, rămas singur cu portarul Ripensiei, a tras incredibil pe lângă poartă! Contrar cursului jocului, Ripensia a deschis scorul prin Denis Golda (65′). Atacantul a fost scăpat din marcaj de fundașii și a trimis în plasă cu un șut la semiînălțime din interiorul careului. Bănățenii au avut ocazia să se distanțeze pe tabelă prin Toma (71′) și Dumiter (75′), însă Octavian Popescu a scăpat fără să primească gol.

Piteștenii au reușit egalarea cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar. Ionuț Năstăsie (80′) l-a învins pe portarul Rădulescu cu un șut din afara careului, care a atins bara înainte de a poposi în plasă.

Scorul final, 1-1, este un rezultat care, după aspectul jocului, ar trebui să mulțumească ambele echipe. În urma acestei remize, Ripensia rămâne cel puțin până mâine pe prima poziție a Ligii 2, cu 14 puncte acumulate după șase etape. FC Argeș a acumulat 11 puncte și a urcat pe locul 4 în clasament. Pentru timișoreni, acesta a fost primul meci de la promovare în care pierd puncte pe teren propriu.

În etapa a 7-a, FC Argeș joacă vineri, 8 septembrie, de la ora 18:00, pe teren propriu cu ASA Târgu Mureș, iar Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Chindia Târgoviște.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FC ARGEȘ 1-1
Denis Golda 65′ / Ionuț Năstăsie 80′

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Hecsko, Apro, C. Toma – Dumiter, Zaluschi, Bobină (Stoi 84), Ad. Ungureanu (Vlădia 90+3) – Mediop, Golda (Matiș 80)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – L. Tudor, Semeniuc, Olărescu
Antrenor: Remus Steop

Oct. Popescu – Toriște, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – R. Costin, I. Șerban, R. Grecu (D. Oancea 67), Andr. David (cpt.)(Alin Popa 57) – I. Năstăsie (Nilă 85), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Barbu, Cotigă, Andr. Panait
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 400; Arbitru: Marian Barbu; Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (toți din Făgăraș).

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: PressAlert

Marius ANGHEL 02 Sep. 2017, 15:38 Campionat
Pe aceeași temă