Remiză între echipele de la mijlocul clasamentului! Metaloglobus își menține invincibilitatea cu Laszlo Balint, în timp ce Ripensia mai ia un punct care îi dă liniște

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 14:19 Campionat
Remiză între echipele de la mijlocul clasamentului!** Metaloglobus își menține invincibilitatea cu Laszlo Balint, în timp ce Ripensia mai ia un punct care îi dă liniște
  • Metaloglobus București reușește în continuare să nu piardă în acest an, și după meciul cu Ripensia, de pe teren propriu, încheiat la egalitate, scor 1-1. Mihai Potecea a deschis scorul spre finalul primei reprize, după un contraatac de manual, însă roș-galbenii au luptat până la capăt să obțină măcar un punct, pe care l-au și luat, grație unui gol marcat prin viteza lui Alexandru Popovici. Până la urmă, remiza le menține pe ambele echipe într-o zonă de confort a clasamentului.

 

Elevii lui Laszlo Balint au știut mai bine ce au vrut de la acest meci în prima repriză, când au irosit ocazii până să marcheze. Ghenovici a tras defectuos după o centrare a lui Vîlceanu, pentru ca în minutul 38, Andrei Ionescu să trimită la încheietura barelor, de la 20 de metri, după o minge primită de la Claudiu Herea.

Gol venit după dominarea gazdelor, dar pe o greșeală a bănățenilor

Golul a venit în minutul 40, pe contratatac. Ripensia ataca, dar a pierdut mingea la 16 metri. Mingea a ajuns la Ionescu, care a trimis în marginea la Vîlceanu. Jucătorul a fugit 40 de metri și a trimis la Ghenovici, în careu, iar acesta i-a lăsat balonul lui Mihai Potecea, care a marcat cu un șut la colțul lung. Replica timișorenilor a fost cu o ocazie irosită de Stoica, iar la pauză s-a intrat cu 1-0.

Roș-galbenii nu s-au dat bătuți și au smuls remiza

În a doua jumătate a partidei, gazdele au irosit o ocazie prin Plămadă, care a reluat moale cu capul o centrare din lovitură liberă. Timișorenii s-au aruncat cu toate liniile în atac și, până la urmă, acest lucru a dat rezultate, după o „zbatere” îndelungată. În minutul 75, o mingea a fost trimisă lung, în spatele apărării gazdelor. Dumiter era în ofsaid, dar Alexandru Popovici și-a speculat viteza și a marcat din interiorul careului, pe sub Florin Iacob.

S-a încheiat 1-1, iar Ripensia și-a menținut avansul de două puncte în fața Metaloglobusului, echipă care face, însă, primul pas greșit în acest an pe teren propriu, după ce până acum câștigase tot.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA   1-1
Mihai Potecea 40′ / Alexandru Popovici 75

Fl. Iacob (cpt.) – C-tin. Costache, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei – Andr. Lungu, Andr. Ionescu – Potecea (Vl. Vlad 78′), Ghenovici, Rob. Vîlceanu (Șt. Niculae 87′) – Cl. Herea
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Sava, Frîncu, Sota Mino, Riza
Antrenor: Laszlo Balint

H. Moldovan – Străuț, Tînc, Hecsko, C. Toma (cpt.)(Ad. Popa 46′) – Monea (Chera 76′), Anghelina, Zaluschi (Oct. Drăghici 68′) – Dumiter, C-tin. Stoica, Al. Popovici
Rezerve neutilizate: Păduraru – Apro, Mansour, Burdeț
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Metaloglobus (București); Spectatori: 200; Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Cristian Voicu (Focșani).

Ripensia rămâne pe locul 9, cu 36 de puncte, iar joi, de la ora 17:30, joacă în Ciarda Roșie cu Chindia. Cu 34 puncte, Metaloglobus este pe locul 10 și în intermediară va juca miercuri, de la ora 15:00, la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă