Remiză între echipele de la mijlocul clasamentului! Metaloglobus își menține invincibilitatea cu Laszlo Balint, în timp ce Ripensia mai ia un punct care îi dă liniște

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 06 Apr. 2019, 14:19 Actualizat: 06 Apr. 2019, 15:13 Campionat
Remiză între echipele de la mijlocul clasamentului!  Metaloglobus își menține invincibilitatea cu Laszlo Balint, în timp ce Ripensia mai ia un punct care îi dă liniște
  • Metaloglobus București reușește în continuare să nu piardă în acest an, și după meciul cu Ripensia, de pe teren propriu, încheiat la egalitate, scor 1-1. Mihai Potecea a deschis scorul spre finalul primei reprize, după un contraatac de manual, însă roș-galbenii au luptat până la capăt să obțină măcar un punct, pe care l-au și luat, grație unui gol marcat prin viteza lui Alexandru Popovici. Până la urmă, remiza le menține pe ambele echipe într-o zonă de confort a clasamentului.

 

Elevii lui Laszlo Balint au știut mai bine ce au vrut de la acest meci în prima repriză, când au irosit ocazii până să marcheze. Ghenovici a tras defectuos după o centrare a lui Vîlceanu, pentru ca în minutul 38, Andrei Ionescu să trimită la încheietura barelor, de la 20 de metri, după o minge primită de la Claudiu Herea.

Gol venit după dominarea gazdelor, dar pe o greșeală a bănățenilor

Golul a venit în minutul 40, pe contratatac. Ripensia ataca, dar a pierdut mingea la 16 metri. Mingea a ajuns la Ionescu, care a trimis în marginea la Vîlceanu. Jucătorul a fugit 40 de metri și a trimis la Ghenovici, în careu, iar acesta i-a lăsat balonul lui Mihai Potecea, care a marcat cu un șut la colțul lung. Replica timișorenilor a fost cu o ocazie irosită de Stoica, iar la pauză s-a intrat cu 1-0.

Roș-galbenii nu s-au dat bătuți și au smuls remiza

În a doua jumătate a partidei, gazdele au irosit o ocazie prin Plămadă, care a reluat moale cu capul o centrare din lovitură liberă. Timișorenii s-au aruncat cu toate liniile în atac și, până la urmă, acest lucru a dat rezultate, după o „zbatere” îndelungată. În minutul 75, o mingea a fost trimisă lung, în spatele apărării gazdelor. Dumiter era în ofsaid, dar Alexandru Popovici și-a speculat viteza și a marcat din interiorul careului, pe sub Florin Iacob.

S-a încheiat 1-1, iar Ripensia și-a menținut avansul de două puncte în fața Metaloglobusului, echipă care face, însă, primul pas greșit în acest an pe teren propriu, după ce până acum câștigase tot.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA   1-1
Mihai Potecea 40′ / Alexandru Popovici 75

Fl. Iacob (cpt.) – C-tin. Costache, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei – Andr. Lungu, Andr. Ionescu – Potecea (Vl. Vlad 78′), Ghenovici, Rob. Vîlceanu (Șt. Niculae 87′) – Cl. Herea
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Sava, Frîncu, Sota Mino, Riza
Antrenor: Laszlo Balint

H. Moldovan – Străuț, Tînc, Hecsko, C. Toma (cpt.)(Ad. Popa 46′) – Monea (Chera 76′), Anghelina, Zaluschi (Oct. Drăghici 68′) – Dumiter, C-tin. Stoica, Al. Popovici
Rezerve neutilizate: Păduraru – Apro, Mansour, Burdeț
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Metaloglobus (București); Spectatori: 200; Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Cristian Voicu (Focșani).

Ripensia rămâne pe locul 9, cu 36 de puncte, iar joi, de la ora 17:30, joacă în Ciarda Roșie cu Chindia. Cu 34 puncte, Metaloglobus este pe locul 10 și în intermediară va juca miercuri, de la ora 15:00, la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 06 Apr. 2019, 14:19 Actualizat: 06 Apr. 2019, 15:13 Campionat
Pe aceeași temă