Remiză în ploaie între nou-promovate! FC Argeș a condus-o la București pe Metaloglobus, însă a plcat doar cu un punct

Marius ANGHEL 08 Oct. 2017, 17:33 Campionat

FC Argeș a reușit să plece cu un punct din deplasarea din etapa a 11-a de la Metaloglobus Bucuresti după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, sâmbătă, confruntarea cu echipa din Capitală. Ambele echipe sunt nou-promovate în campionatul Ligii 2.

Duelul dintre cele două combatante a avut loc pe o ploaie sâcâitoare, iar terenul sintetic acoperit în unele porțiuni de bălți a pus mari probleme jucătorilor. FC Argeș a început destul de bine partida, iar după câteva acțiuni în care a testat reflexele portarului Geantă a reușit sa deschidă scorul prin Ionuț Năstăsie. Mijlocașul de creație al piteștenilor l-a învins pe goalkeperul bucureștean cu un șut de senzație de la 30 de metri care s-a oprit direct în vinclu.

Gazdele au restabilit egalitatea până la pauză prin Valentin Ghenovici, care avea să fie principalul pericol pentru argeșeni. Mijlocașul bucureștean a bătut o lovitură liberă de la 25 de metri în stilul lui Constantin Budescu, iar portarul Nicușor Grecu nu a avut nicio șansă.

După pauză, piteștenii au încercat să se desprindă pe tabelă, iar cea mai mare șansă de gol a avut-o David Andrei. Șutul acestuia din interiorul careului a fost scos in extremis de un fundaș bucureștean. Dar și Metaloglobus a încercat să dea lovitura pe contraatac și a fost foarte aproape de a obține cele trei puncte puse în joc. În minutele de prelungiri, Ștefan Stîngă a pătruns în careu, a tras la poartă, însă Nicușor Grecu a reușit sa respingă cu piciorul în corner.

În urma acestei remize, FC Argeș a ajuns la 16 puncte și se menține pe locul 8 în clasament. Piteștenii se pregătesc acum de partida de pe propriul teren de la sfârșitul săptămânii viitoare cu Academica Clinceni. De partea cealaltă, Metaloglobus a ajuns la 12 puncte acumulate și e aproape de retrogradare. Runda viitoare, echipa bucureșteană joacă în deplasare la Chindia Târgoviște.

METALOBLOBUS BUCUREȘTI – FC ARGEȘ 1-1
Valentin Ghenovici 35′ / Ionuț Năstăsie 19′

R. Geantă – Fl. Iordache, Asanache, Andr. Sava, Robu – Ant. Popa (G. Coman 85), Șt. Stîngă (cpt.), Negotei (Șt. Niculae 46), Ghenovici – Vl. Vlad (Bilciurescu 68), Martin
Rezerve neutilizate: Oct. Stanciu – R. Gherghe, Baradji, Răileanu
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

N. Grecu – Ct. Stan, Vișa, Șerbănică, Tofan – Andr. Panait, R. Costin (cpt.), I. Năstăsie, D. Andrei (M. Albu 79) – R. Grecu (Bârzan 62), Buhăescu (Nilă 70)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – D. Oancea, Ct. Barbu, Cotigă
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și George Bogdan Duță (Bacău).

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 08 Oct. 2017, 17:33 Campionat
Pe aceeași temă