Remiză „albă ca zăpada”

Marian Dima, Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 15:03 Campionat

Formația pregătită de Aurelian Stamate își menține invincibilitatea în mandatul noului antrenor, dar scăderea de turație este evidentă – după trei victorii la rând urmând două egaluri. Ultima remiză s-a înregistrat sâmbătă, chiar pe teren propriu, acesta fiind primul egal în fața propriilor suporteri și doar al doilea meci în care Fortuna nu reușește să înscrie.

Un teren greu, aproape înghețat, și cu un strat de brumă consistent a îngreunat misiunea celor două echipe, vremea fiind total neprielnică pentru un fotbal de calitate. Și, totuși, cele două echipe au încercat să „respecte” publicul și concepția antrenorilor față de acest joc și au fost preocupate de a pasa, de a juca cât mai rapid, de a ataca poarta adversă în urma unor faze lucrate, fără mingi „bubuite” între cele două careuri.

Prima ocazie importantă a aparținut oaspeților, care au avut o bară, în min. 6, la șutul lui Ignea, din stâlpul lateral al porții balonul sărind la Verdeș, care a marcat din 6 metri, reușită anulată însă, pe motiv de ofsaid, același atacant având o bună ocazie și două minute mai târziu. Fortuna s-a „urnit” greu, de-abia în min. 31 Minciună reușind să expedieze primul șut pe poarta lui Nuno Claro – cel care se va dovedi „omul meciului”, experimentatul goalkeeper trecut pe la CFR Cluj și Poli Timișoara „închizând” poarta.

Prima parte a arătat o echipă oaspete superioară tactic, sigură în defensivă, lucru care s-a mai schimbat după pauză, mai ales în ultima jumătate de oră, care a aparținut total gazdelor.

După o acțiune de 40 de metri a lui Vali Munteanu, încheiată neinspirat (min. 54), Verdeș a avut ultima ocazie importantă pentru oaspeți, lovitura sa de cap fiind respinsă de Popescu, cu un reflex „de portar”. Au urmat adevărate „raiduri ofensive” la poarta lui Nuno Claro, care a reușit câteva parade „de generic”. Mai întâi a salvat din poziție de „unu la unu” cu Munteanu (min. 74), opunându-se și șutului lui Antohi, apoi a respins, în aceeași fază, de 3 ori, pe rând, șuturile lui Cioinac, Antohi și Vali Munteanu (min. 83).

Dându-și seama de „pericolul” pierderii meciului, oaspeții au apelat și la obișnuitele „trucuri”, de final de meci, când s-au acordat toate cele șase cartonașe galbene ale partidei (după minutul 86!!!), scorul final rămânând egal, 0-0, în această a doua etapă consecutivă în care niciuna dintre echipele de pe podium nu a reușit să-și aproprie victoria!

Incident neprevăzut

Repriza a doua a meciului de la Câmpina a început cu o întârziere de circa 6-7 minute față de ora oficială, motivul fiind plecarea salvării de la stadion, în pauză! Asta pentru că unui steward, un bărbat de circa 50 de ani, i s-a făcut rău și a căzut ca secerat, norocul acestuia fiind acela că medicii au intervenit imediat, starea sa părând a fi foarte gravă! Din informațiile colegilor săi, după meci, acesta și-a revenit la spital, unde fusese dus de urgență.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

AFC FORTUNA POIANA CÂMPINA   0
FC OLT SLATINA                                  0

I. Popescu – Birău, M. Marin (cpt.), B. Șandru, G. Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu, Honciu (B. Năstase ”74), Zsiga – Antohi
Rezerve: G. Șerban – Dobrosavlevici, H. Crișan, Asanache, M. Stancu
Antrenor: Aurelian Stamate

Nuno Claro – Radovic, Fâșie, Gligor (cpt.), Giurcă – V. Gheorghe, A. Ignea (M. Mihăescu ”77) – Blănaru (Leucuța ”81), Rogoveanu, M. Căpățână – Verdeș (Curtuiuș ”90+3)
Rezerve: Mogoșanu – Bogdanovici, Gherghe, Fl. Ștefan
Antrenor: Dan Oprescu

Stadion: Poiana (Câmpina); Spectatori: 100; Arbitru: Marian Cătălin Pană; Asistenți: Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (toți din București); Jucătorul meciului: Nuno Claro. Avertismente: B. Șandru (89), Radovic (86), Fâșie (89), Blănaru (89 – pe banca de rezerve), Rogoveanu (90+3), Mihăescu (90+3).

Articol scris de Marian DIMA
Foto: FB Fortuna

Marian Dima, Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă